Siirry sisältöön
Apuva

Menetin neitsyyden kesäkuun alussa, aikana jolla mulla olis ilmeisesti ollu aika hyvä tsäänssi tulla raskaaks. (Py’llä oli kyllä kortsu, mutta muuta ehkäsyä ei ollu käytössä.) Sen jälkeen menkat oli päälle viikon myöhässä, mut sit ne alkokin, mut hyvin vähäsellä vuodolla verrattuna normaaliin. Ja kun on aina ollut tasanen kierto.. No nyt ne on taas jo päälle viikon myöhässä ja pelottaa että jos oon sittenkin paksuna..

Testin hakeminenkin pelottaa, että jos se tulos onkin positiivinen. En tiedä yhtään miten sitten pitäis toimia, koska en todellakaan halua saada lasta vielä näin 18-vuotiaana.

Mulla itelläki menkat kakkialla, se on osa hormonivaihduntaa nuorena (kyllä viel 18v). Ootko seurannu menkkoja normaalin ajan katsoen vai siitä minkä pituinen väli niissä on sulla? Mulla se on normaalia että ne on viikon myöhäss. En tietenkään oo lääkäri muuten, raskaustestin saa ymmärtääkseni helposti jos se jää vaivaan, tai iha käy koulun terkkarilla

Janna, verkk@ri

Moi! Kerroit viestissä, että sun menkat on myöhässä ja pelkäät että olet raskaana.
Jos sun menkat eivät ole vieläkään alkaneet eivätkä ne pian ala, niin tietty raskauteen on aina mahdollisuus. Etenkin jos sulla on tullut jotain muita oireita (esim. pahoinvointi, väsymys jne.)
Itse kuitenkin suosittelisin varmuuden vuoksi tekemään testin. Sen avulla myös saisit mielenrauhaa. Ymmärrän, että testin hakeminen ja tekeminen pelottaa. Kannattaa ottaa tueksi joku läheinen kaveri, poikaystävä yms. Jos testi nyt on positiivinen, niin kannattaa kertoa siitä niille kenen elämään se vaikuttaisi jollain tavalla. Kuitenkaan jos et halua kertoa siitä kellekkään, niin kannattaa käydä neuvolassa juttelemassa eri vaihtoehdoista.
Pysy vahvana, tsemppiä <3
-Janna, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Menkat myöhässä – raskaana?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top