Siirry sisältöön
Heidukka

Moikka, mulla on ollu jo menkat myöhässä 3kk jaluin netistä että kyseessä voi olla jonkinlainen syöpä onko se totta mua pelottaa ihan hirveästi että voiko olla kyseessä oikeasti jotain vakavempaa? Olen 15v ..

Nimetön

Netissä on kyllä kaikenlaista, oon itekkin saman ikäinen tyttö ja vaikkei mulla oo ollu noin pitkään myöhässä niin kyllä ne välillä heittelee aika rajustikin millon ne alkaa.
Elieli… jos ois mahdollista niin kannattaa puhua äitilles tai esim. isosiskoille jos löytyy.
Mutta on ihan normaalia että välillä ne jää välistä tms. ja varsinkin jos oot laihtunut tai lihonut merkittävästi niin ne voi jäädä pitemmäksikin aikaa.

Mutta netistä vielä että luin kerran jonkun ihottumasta ja toiset kertoivat että tämä kuolee eikä voi mennä enää ihmisten ilmoille, eli kannattaa olla tosi kriittinen netistä saatuun tietoon, varsinkin jos se on noin yliampuvaa.
Eli luultavasti kyseessä on vaan myöhästyneet menkat jonkun syyn takia, mutta jos alkaa vaivaamaan enemmän niin ota puheeksi äitisi, siskosi, kaverisi tai vaikka lääkärin kanssa? :)

Paljon tsemppiä ja hyvää kesää!

Mie

Hei
Onko sulla kestäny menkat miten kauan? Aluksi on ihan normaalia että menkat ei oo säännölliset. Tai onko mahollista että olisit raskaana?(Luultavasti muitakin ”oireita” olisi silloin). Myös stressi saattaa aiheuttaa menkkojen poisjääntiä. Kyseessä voi toki olla jotain vakavampaakin, mutta todennäköisempää on, että se on ihan normaalia. Jos tämä nyt vaivaa sua kauheesti nii kannattaa jutella vaikka äidille tai varata lääkäriaikaa. Kyllä se siitä :)

Vee

Jos menkkasi eivät ole vielä kunnolla asettuneet?
Menkat saattavat toki jäädä pois kovan laihdutuksen takia.
Kenties olisit raskaana?

Patricia

Itselläni ensimmäisten kuukautisten (okei, jos pientä tiputteluvuotoa voi mekoiksi sanoa) meni melkein vuosi, ennen kuin toiset tuli. Kohdunkaula tai vastaanlainen syöpä on lähinnä vanhempien naisten sairaus ja on erittäin epätodennäköistä, että noin nuori tyttö saisi sellaisen. Raskauden mahdollisuudesta en uskalla sanoa näin vähillä tiedoilla mitään, joten ei siitä sen enempää.

Jos asia vaivaa sinua ylettömästi, mene terkkarille, niin hän kertoo sinulle, miten edetä. Yleensä terkkarit on hyvin myötätuntoisia ja mahtavia persoonia, ja heillä on vaitiolovelvollisuus, joten sinne menemistä ei tarvii pelätä.

ATZU 1200 VUOTKIA

Mulla alko kuukautiset 6 päivä joulukuuta 2018 (kun olin 11 vuotias) ja mulla olis pitäny alkaa jo viimeviikolla mutta ei oo alkanu en ole laihutuskuurilla en oo raskaana koska olen 12 v enkä ole tehnyt mitään OLEN VAIN HUOLISSANI JA OLEN PUHUNUT ÄIDIN KANSSA JA HÄN SANOI ETTÄ SYY EI OLE STRESSISTÄ ja jos sulla on menkat myöhässä ja oot alaikäinen esim 10-13 v niin se voi johtua stressistä

hihihi

ATZY 1200 VUOTKIA:
Silloin kun menkat on juuri alkaneet on todella tavallista että ne ovat epäsäännölliset eikä siitä kannata huolehtia, jos sitä tarkoitit! <3

Banaanitorttu

Muuallakin on menkat myöhässä jo 2vk ja oon aika paniikissa. Mulla on tosi epäsäännöllisen ja ei ala melkein koskaan kun pitäisi. On ollu jotain oireita että olisin raskaana mutta en silti usko että olisin, koska en oo harrastanu seksi tai mitään muutakaan sellasta. Ajattelin käydä koulun terkkarilla (oon 15v) ja kysyä että mistä johtuisi. Olisko muita vinkkejä mitä tehdä? Ja mulla on ollu jo menkat 3 v.

Joku vaa

Mullaki ollu jo yli 2kk ja stressaa hirveesti ku en tiiä mistä johtuu ja en oikee haluis mennä terkkarille tai äitille puhuu. Liikun aika aktiivisesti (käyn esim salilla) mutta en mitenkää liikaa. En yhtää tiiä mitä teen ja nyt vaa mietin et onks mulla joku syöpä tai jotain muuta vakavaa, mutta toivottavasti ois ihan normaalii.

Vähän pelottaa

Nonniin mun menkat on 3kuukautta myöhässä, oon laitunut tän vuoden puolella [viestistä poistettu osa] Tiedän ettei kannatais laihduttaa kun täytän vasta 14, mutten ylipainolle mitään voi… En voi olla raskaana ja pitäisi puhua terkalle mutta tiedän että vastaus on ”nuorella iällä kuukautiset voivat olla epäsäännöllisiä” joten hiukan turhaa. En tiedä miksi tulin avautumaan…

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei nimimerkki vähän pelottaa

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Mää

Onko aika huolestua jos menkat myöhässä reilun viikon? Voiko olla ettei vaan ole säännöllistynyt kun ei ole vielä kestänyt edes 2vuotta?

Ihminen

Hei! Mä oon ihan pian 13-vuotias ja mun menkat alko ekan kerran viime syksynä. Nyt nää on ollu myöhässä 2-3kk ja oon ihan paniikissa. En voi olla raskaana mut silti sekin pyörii mun mielessä. En oo laihtunu kun ehkä eninitään kilon enkä oo ylipainonenkaan. Ja nyt kun on kesäloma niin ei mua enää stressaakkaan mikää PAITSI TIETYSTI NÄÄ KUUKAUTISET. Mut on oikeesti ihana ja helpottava kuulla et on muitakin joilla on sama ongelma.

:D

Moi mulla menkat alkoi 18.9, kun olin 13v. Oon nyt 15v. Mun menkat on aina ollu epäsäännölliset ja myöhöstyny useita päiviä. Mulla esim piti alkaa 17.6 ja nyt on 30.6 eli noin kaks viikkoo myöhässä. Koskaan ei ole ollut näin paljoa myöhässä mutta uskon että se on ihan normaalia. Liikun päivittäin ja laihtunut kolme kiloa tän kevään/kesän aikana. Stressiäkin on ollut vähän… Mutta en usko että on vakavaa jos toki huolestuttaa kerro esim. Äidillesi. Itsekin puhuin ja hän sanoi että ei ole vakavaa. Äidillänikin on ollut nuorena isoja eroja menkkojen alkamisen suhteen.😚

Joku tyyppi :p

Tuntuu helpottavalta lukee näitä viestejä…
Mulla on ollu menkat yli vuoden, ne on yleensä ollu semi epäsäännölliset mut ollu vaan noin viikon tai kaks myöhässä tai pari päivää ajoissa. Mun tokat menkat tuli kans jonku kuukauden myöhässä. Mut nyt mul on menkat jo 44 päivää myöhässä, en oo harrastanu seksiä mutta kaikkee muuta oon tehny mun ex poikaystävän kaa. Mun viime menkat oli siis huhtikuussa. Ei kyllä pitäis olla mitenkään mahollista olla raskaana, ja oon kyllä ihan perillä että ilman siemennestettä ei voi olla raskaana mut silti se pyörii välillä päässä (en tiedä miksi). Mulla ei siis mitään raskaus oireitakaan oo. En oo puhunu asiasta muille ku kavereille… enkä oo siis laihtunu/lihonnu, en oo stressannu, ei oo ollu mitään semmosta mistä vois johtuu mun menkkojen myöhästyminen. Eli tässä sitten odotellessa ja toivoen et pian alkais, oon meinaan lähössä pitkäks aikaa matkalle parin viikon päästä….

Vastaa aiheeseen: Menkat myöhässä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top