Siirry sisältöön
Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Moi!
Mulla ei oo normaalisti näin runsaat menkat ja nyt ne on niin runsaat et oli tullu menkkapikkareista läpi liikuntahousuille ja mulla oli siin päällä farkut mut en tiiä et näkikö mun luokan tytöt sitä hirveää laukkua mikä niissä oli.
Mut voiko joku kertoo et onks tää normaalii mulla on ollu menkat vähän yli vuoden.
Oon 13v

varattu011

en tiedä, mut pelkään et mulla alkaa menkat kohta ja mitä sit teen

etin kiharatukkaista poikaa

Muakin pelottaa menkat kun ne ei oo vielä alkanut…

Neutraali

Jos huolestuttaa menkkojen runsaus, suosittelen terveydenhoitajan puoleen kääntymistä. Hyvin runsaista, pitkistä vuodoista tulee helposti raudanpuutos-ja väsymystila, toistuvasti tämä on keholle hyvin raskasta.
Mutta tekstissä kiinnitin huomiota menkkapikkareihin. En ole saanut kommenttia niiden pettämättömyydestä, lähinnä mukavuudesta. Etenkin, jos on runsaat, en suosittelisi menkkapikkareita kuin nukkuma-aikaan. Käytän päivisin lähinnä tampooneita, mutta runsaina vuotoina käytän varmistuksena vielä sidettä/pikkarisuojaa.
Menkkoja ei kannata pelätä, saati kantaa sidepakettia repussa siitä päivästä, kun täyttää 11. Ne alkavat, kun alkavat ja sillä selvä. On tullut muutamat housut pilattua, mutta se menee vakuutuksen piikkiin… Tarvittaessa tuotteita löytyy terveydenhoitajalta/äidiltä/kaverilta/kaupasta.
Onnea ja menestystä❤️❤️

Tyttö

Mistä kaupungista oot lukutoukka kun ajattelin et voitaisi tutustua😊😊💕 mäkin olen 13

Tyttö

Mun iso siskollaki on runsaat menkat ja kans mun äitillä nii pelkään et mulle tulee kans

🤠

Siis mulla oli kans mun edelliset menkat jotenki tosi runsaat et ne tuli ihan liian monts kertaa läpi! Mulki on ollu suunnillee saman aikaa menkat ku alottajalla ja ei oo koskaa aikasemmi ollu näi runsaat.

Verkkari

Moikka!

Kerroit, että sinulla on muuttunut menkat runsaammiksi ja pohdit, onko se normaalia. Todella ikävä kuulla, että vuoto oli tullut kesken liikuntatunnin läpi menkkapikkareista. On täysin inhimillistä, että joskus vuoto saattaa tulla läpi kuukautissuojista ja uskon, että luokkalaisesi tytöt myös ymmärtävät :)

Kuukautisvuodon kesto sekä määrä vaihtelee ihmisestä riippuen ja se voi myös itsellä muuttua elämän aikana. Kuukautisten alettua myös kestää jonkin aikaa, että kuukautiskierto ja vuoto tasoittuu. Jos kuitenkin kuukautisesi ovat runsaat ja vuotavat läpi, koet voimakasta kuukautiskipua tai sinulla on muita normaalia arkea haittaavia kuukautisiin liittyviä oireita, niin kannattaa ehdottomasti jutella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Runsaan kuukautisvuodon taustalla voi olla esimerkiksi hormonaaliset tai kohdun rakenteelliset syyt, joihin on mahdollista saada apua.

Jos terveydenhoitajalla käynti yksin jännittää, niin voisitko esimerkiksi kysyä läheistä ystävääsi mukaan? Terveydenhoitaja voi myös antaa sinulle kuukautissuojia, jos tarvitset niitä koulupäivän aikana. Voisitko myös mahdollisesti jutella vanhempiesi kanssa, mikäli he voisivat varata sinulle ajan yleislääkärille tai gynekologille, missä runsaiden vuotojen syytä voitaisiin selvitellä? Kertomalla jollekin läheiselle aikuiselle tilanteestasi, saat tukea tilanteen selvittelyyn etkä joudu pärjäämään yksin asian kanssa.

Kannattaa myös tarkistaa, minkälainen imukyky omissa menkkapikkareissa on. Jos ne on suunniteltu niukkaan vuotoon, niin voi olla, ettei niiden imukyky ole riittävä sinulle. Tällöin siis menkkapikkarit tarvitsee ehkä päivittää korkeamman imukyvyn malliin. Voit myös kokeilla muiden kuukautissuojien sopivuutta sinulle, kuten siteitä, tamponeita tai kuukuppia, jos tuntuu, että menkkapikkarit eivät suojaa riittävästi vaatteitasi.

Toivon lämpimästi, että tilanteesi helpottaa ja saat sinulle toimivan ratkaisun kuukautisiin<3 Paljon tsemppiä sekä iloa sinulle viikkoon!

Vastaa aiheeseen: Menkat on super ärsyttävät

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top