Siirry sisältöön
12- vuotias tyttö

Hei! Kuukautiseni alkoivat vuodenvaihteessa, kun olin 11. Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota niiden pituuteen. Kuukautiseni kestävät jopa 8-10 päivää (normaalisti naisilla 2-7 päivää) ja vuoto on runsasta. Loppuvaiheessa voi olla jopa 30 tunnin taukoja ilman vuotoa ja sitten taas runsasta vuotoa. En tiedä mistä se johtuu ja toivon että minulle kerrottaisiin. Kierto on tavallinen, noin 29 päivää. Olen hieman tanakka (silti normaalipainoinen) ja noin 160 pitkä. Minulla ei ole yleensä kuukautiskipuja, joskus tulee lieviä kipuja parin tunnin ajaksi. En käytä minkäänlaisia lääkkeitä ja minulla on melko tavalliset ruokailutottumukset. Minulla ei ole mielenterveysongelmia. Toivon apua mahd. pian!:)

HotChocolate

Heippa! :)

Se 2-7 päivää on suunnilleen juuri semmonen ”keskiarvo” tai perusluku kauan ne menkat yleensä kestää, mutta kertomasi mukaan sulla ne kestää jopa 8-10 päivään ja jopa yli päivän taukoa vuodon loppuvaiheessa.
On vähän vaikea tosiaan alkaa syitä arpomaan tänne miksi niin on, veikkaan että esim. veren hyytymistaudit tai veren hyytymistä estävät lääkkeet voisi aiheuttaa jotain tommosta joissain tilanteissa mutta jos et kerran käytä mitään lääkkeitäkään niinniin…

Mun paras vinkki on jutella ja kysyä apua vaikka terkalta, äitiltä tai siskoilta tai joltain luotettavalta aikuiselta lähipiirissä. Ei sulla mitään kuolemanvaaraa ole kun varmaan toi on kestänyt jo suht kauan, mutta asiasta voisi olla hyvä jutella jonkun kanssa jos saisit vaikka jotain apua siihen tai edes kunnollisen diagnoosin. Ainahan on parempi pyytää diagnoosia (eli syytä/tautia tms) pieneenkin asiaan kuin elää siinä epätietoisuudessa mikä sattaakaan olla.
Kertominen asiasta voi joillekin tuntua vaikealta ja nololta mutta se itsessään jo parhaimmillaan parantaa esim. sun ja jonkun läheisesi suhdetta ja luottamusta. Ei siis tartte hävetä jos siltä tuntuu ja aina voit käyttää Huoli puheeksi -kaavaketta tai antaa tän viestisi jollekin :)

Siunausta ja tsemppiä! :)

nininininma

moi. mullakin on sama ongelma. oon käynyt terkkarilla mut se sano et se on normaalii näin alussa(itelläni alko n.8 kuukaut sitten)äidn mielestä se ei oo normaalii. itellani menee n. 2-3 pakkausta (10-12 kpl) per menkat.joudun vaihtaa siteen 2-3 tunnin välein.se on ärsyttävää mutta jos näin jatkuu mä ainakin meen lääkärille

Vastaa aiheeseen: Menkkaongelma, apua!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top