Siirry sisältöön
kysyjä

Onko mielestänne oikein antaa alle 18 vuotiaiden pelata sotapelejä.

Tämä on tosiaanki mielipidekysymys.
Mun mielestä joitakin sotapelejä, muttei kaikkia.
Tunnen monta 12-vuotiasta, jotka pelaavat esim. battlefieldejä, crysistä jne.
Niissähän on ikärajat, evätkä 12-vuotiaat saa pelata sellaisia.
On myös sotapelejä, joissa on ikäraja 15.
Tämä kysymys, että onko oikein antaa pelata sotapelwjä on lapsen ja vanhemman oma mielipide.

Mursuilija

Jaa, itse aloitin sotapelit 9-vuotiaana, isäni osti gta:n minulle 10 vuotiaana, ja sen jälkeen minulla on ollut suurin osa call of dutyistä. En sanoisi että tämä olisi vaikuttanut itseeni mitenkään psyykkisesti, enkä pelaa ainoastaan sotapelejä. En oikeastaan näe asiassa minkäänlaista ongelmaa.

a

No mä ite vihaan sotapelejä muutenki, että mä en antais mun lasten pelata niitä ikinä mun talossani.

Nimetön

Mielipidekysymys todellakin.
Itse olen tosi herkkäluonteinen joten ei tulisi mieleenikään pelata sotapelejä. En tykkää sodasta, tappamisesta, tappeluista…väkivallasta yleensäkään joten mulle kyllä sais maksaa että niitä pelaisin.
Tunnen ihmisiä jotka pelaa ko. pelejä ja on ihan ”normaaleja”, ei vaikuta ihmiseen mitenkään jne. mutta myös pari henkilöä jotka myös pelaavat näitä ja eräskin vaikuttaa välillä tosi väkivaltaselta.

Eli on tosi ihmiskysymys että saako niitä pelata jne. tottakai mun mielestä sitä ikärajaa pitäisi kunnioittaa mutta kanssa ottaa huomioon että minkä takia ikäraja on sellainen kuin on, tiedän elokuvia ja ohjelmia minkä ikäraja on korkea ja se sisältää asioita joista en välttämättä ole moksiskaan, jotkut taas soveltuvat minunkin ikäiselleni ja voicat olla hyvinkin ahdistavia tiettyjen asioiden takia. Silti K18 peliä en antaisi alle 16 vuotiaalle riippuen taas toki pelistä ja ihmisestä.
Eli pitäisi kyllä ensiksi arvioida mitä itse kestää, varmistaa ettei jää asumaan sen pelin ääreen (ei tule peliriippuvuus) ja muita seikkoja.
Mutta vieläkään en pidä väkivaltapelejä kovinkaan kehittävinä tai viihdyttävinä, mutta huvinsa kullakin :)

fg

minä olen 17v ja pelaan battlefieldiä joka on käytetty ja en ikäraja on k16

BF player

On koska se auttaa tekemään ittestäsi sosiaalisemman ja Battle fieldin ja muiden pelien pelaaminen on hauska.
Itse aloitin Batlefiled 3 ja Crysis 2 pelaamisen jo 2012 12 vuotiaana.
Kyllä on oiken antaa pelata jo vähän aikaisemmin. ;)

Azzie

Ikärajat eivät ole muuten vain peleihin laitettu, joten en itse antaisi pelata. Tietysti ihmiset ovat yksilöitä, mutta sen verran tiedän, ettei tämä ole pelkästään mielipidekysymys. K-18 materiaalin luovuttaminen alaikäiselle on laitonta, oli kyse sitten peleistä tai päihteistä. Samalla tavalla mitä kaupassa kysytään paperit alkoholia ostaessa, niin pelikaupoissa pitäisi kysyä myös.

Honey

Miun mielest se……EI PIDÄ ANTAA 18 VUOTIAIDEN PELATA SOTAPELEJÄ!

Koska niil on aivot kehittymässä.
Ja ne voi ( tai ehkä) haluaa OIKEESTI sotia.

KohtaInttiin

No sinänsä se vaihtelee. Sotapelit on usein sellasia mitä pelataan netissä, ja siellä välillä kyllä toivois että vanhemmat ei antais ihan alle 16v. pelata…. toki jotkut vanhemmat pelaajat voi olla vielä ärsyttävämpiä. Liian nuorena sotapelien pelaaminen myös antaa liian varhain aivan väärän kuvan sodasta. Itse tykkäsin pelata jo 12v. asti sotapelejä ja aattelin, että oi kuinka siistiä ois päästä armeijaan ja oikeaan sotaan. Nyt, kun maailman tilanne on mitä on ja intti odottaa parin vuoden päästä sitä oikeasti on alkanut miettiä, että onko sitä valmis ampumaan toista ihmistä, ja mahdollisesti kuolemaan sangen tuskallisesti. Pelaamisen kieltämistä tärkeempää on, että tulis kuva siitä kuinka hirveää ja turhaa on oikea sota. Jos asian todellisuuden ymmärtää, ei sinänsä tarvitse estää pelaamista.

12 materiaalia jotkut pegi 18 pelit

12 merkityissä elokuvissakin on pahempaa nähty mutta en oikein tiedä, riippuu luonteesta

Vastaa aiheeseen: Mielipidettä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top