Siirry sisältöön
piupiu :3

Miten saan itseni pitään ittestäni?oon 160 pitkä ja kaikki haukkuu tapiks…valitetaan painostakin..[osa tekstistä poistettu]ja muutenki vaikeeta..masennus ja siihe liittyvät kaikki oireet joten o vaikeeta luottaa tai pitää ittestäni,en tienny kummalle palstalle ois pitäny pistää mielenterveys vai tälle…

MLL Ylläpito

Hei,

kuulostaa huolestuttavalta, mitä kirjoitat. Nuoruudessa sinun kehosi vielä muotoutuu, kasvaa ja kehittyy, joten kaikista tärkeintä olisi se, että pitäisit itsestäsi hyvää huolta. Tämä pätee niin fyysiseen kuin henkiseen puoleen.

On todella ikävää, jos pituuttasi ja painoasi kommentoidaan. Se ei ole oikein. Muiden typerät kommentit kannattaa yrittää jättää huomioimatta, nimittäin jos heillä on tarve kommentoida muiden ulkonäköä ilkeästi, niin tuskin heillä on kovinkaan varma olo omasta itsestään. Jos haukkuminen on jatkuvaa, niin siitä kannattaa kertoa esimerkiksi opettajalle (jos sitä tapahtuu koulussa), nimittäin tuo on kiusaamista ja sitä sinun ei tarvitse sietää.

Oletko saanut masentuneeseen mielialaasi apua? Nimittäin apua on saatavilla ja sitä kannattaa hyödyntää! Se, että mielesi on nyt matalalla ei ole sinun syytäsi ja ansaitset saada siihen apua. Oksentelu on myös asia, josta sinun olisi hyvä kertoa aikuiselle, koska se ei ole hyväksi terveydellesi. Painon pudottamiseen siitä ei ole mitään hyötyä ja sen lisäksi se on huonoksi suun ja ruokatorvesi terveydelle. Se, että alkaisit voimaan paremmin ja tuntemaan olosi itsenäsi hyväksi, ei tapahdu kehoasi huonosti kohtelemalla, vaan hyväksymällä sen sellaisena, kuin se on ja rääkkäämisen sijasta hellimällä sitä hyvällä, terveellisellä ruualla, sopivalla määrällä liikuntaa, riittävällä levolla sekä sallimalla sille myös hemmotteluhetkiä ilman huonoa omaatuntoa.

Itsetuntoa voi omin neuvoin yrittää parantaa ihan pienillä jutuilla. Sen sijaan, että kiinnittää huomiota omiin negatiivisiin puoliin, voi päättääkin pysäyttää negatiivisen ajatuksenkulun, kun sen huomaa lähtevän liikkeelle. Sen sijaan voi joka päivä esimerkiksi kirjoittaa illalla ylös asioita, joissa on tänään onnistunut tai missä on ollut hyvä. Ne voivat olla pieniä juttuja ja hyviä tekoja. Omalle peilikuvalle voi sanoa kivoja juttuja ja löytää itsestä jokin kaunis puoli. Vaikka ei tuntuisi, että on sitä mieltä itsestään, niin silti sen voi sanoa ääneen ja päättää uskoa siihen. Sekin on parempi, kuin negatiivinen ajattelu ja itsensä mollaaminen. Omia hyviä puolia voi myös kysyä esimerkiksi kavereilta ja omilta vanhemmilta. ”Mikä on minussa sun mielestä parasta/hyvää?” Ja sitten vielä on hyvä muistaa, että niitä asioita, joita emme aina saa muilta, voi antaa itse itselleen. Kuten kehut ja kannustukset.

Toivon, että rohkaistut juttelemaan jollekin aikuiselle mieltäsi painavista asioista. Koulussa ainakin kouluterveydenhoitaja ja kuraattori ovat aikuisia, keille voit mennä juttelemaan. Voit myös aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen tai kirjoittaa kirjeen kirjepalveluun.

Tsemppiä ja halauksia!!

Vastaa aiheeseen: mietinmietinmietin…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top