Siirry sisältöön
ulkonäköpaineita

ei tää varmaan tänne kuuluis, mut mietin että kai toisten mielipiteitten kuuntelu vahvasti kuuluu jossain määrin ihmissuhteisiin(enkä parempa kategoriaa tälle keksinyt).
Mä oon luonnostani ehkä vähän pikkulapsen näkönen(oon 13, eli ei sillä että mun vanhalta vielä pitäis näyttää) mutta jostain syystä nykyään mun posket on tosi lommolla ja en tykkää siitä. En osaa kuvailla mun itseinhoa mun piirteitä kohtaan. Nykyään mulla on posket lommolla ja oon alkanu kiinittää huomiota kaikkeen mm. Mun isoon otsaan, pieniin silmiin ja isoihin korviin. Kuulostaahan tää hassulta mut ne vaan häiritsee mua. Ja aina kaikki vaan vastaa ”ei tarvi olla täydellinen ollakseen hyvä, kaikki on erilaisia”. Mut se ei kelpaa mulle. Muut on sopivia, mun pitäis olla täydellinen.. Haluun olla kaunis ja tällähetkellä muokkaan mun piirteitä paljon meikkaamisella. En tykkää siitä miltä mä näytän, mut niitä ei voi muuttaa. Inhoon mun kasvoja, hiuksia, kroppaa. Hiukset on liian moniväriset, kaikkia mahollisia ruskean sävyjä. Kasvot mulla on kai vähän pitkän malliset. Iso otsa ja lommoposket. Mun luut on paksut ja oon tosi raskasrakenteinen. Oon semmonen pieni ja roteva. Mulla on ihan liikaa finnejä ja mustapäitä.
Kuulostaahan nää hassuilta ongelmilta(tiiän sen itekkin) ja mun sisko aina vaan nauraa ja sanoo et nään itteni väärin mut kyllähän mulla silmät on päässä.
Kai tää sit on normaalia täs iässä, mut mua pelottaa et yläasteella ihmiset ei hyväksy mua tällasena.. Oon varmaan se ihme friikkityttö josta kukaan ei pidä D:

:)

Hei, tää ongelma on täysin normaalia tuossa iässä. Peilin edessä voi tulla vietettyä välillä aikaakin. Miksi sun siis pitäisi olla täydellinen? Oletko katsonut muita sun koululaisia, ovatko he ihannerakenteisia, täydellisen kauniita? Kukaan ei ole täydellisen kaunis, ellei ole tehnyt jotakin kauneusleikkausta. Kaikilla on jokin tosi kaunis piirre, mutta kukaan ei ole täydellisen kaunis. Sut tietenkin hyväksytään yläkoulussa niin kuin alakoulussakin. Kiusaajiahan aina on, mutta heistä ei tarvitse välittää. Nimittäin on tuttu lause ”Tyhmä haukkuu toista tyhmäksi”. Sama pätee kaikkiin, esim. ruma haukkuu toista rumaksi. Kaikki pitää siksi hyväksyä omina itsenään, eikä tyhmiäkään saa syrjiä.

Tulevaisuus voi ahdistaa. Sekin on normaalia. Finneistä ja mustapäistä ei kannata välittää. Ja jos syöt paljon rasvaa, finnit johtuvat siitä. Muuten ne ovat täysin normaalia. Ja jos katsot muita, huomaat, että heilläkin on. Yläkoulussa varsinkin pojilla ja tytöillä on paljon finnejä. Voi johtua epäterveellisistä elämäntavoista esim. sokerijuomien jatkuva juonti, liiallinen suklaansyönti ym. Vain meikkaaminen ei vaikuta, älä huoli.

Kaikkea hyvää sulle :)

Yläkouluikänen tyttö

Suunnilleen kaikki nuoret näkee ittessään ihan superpaljon kaikkia vikoja. Kannattaa lakata seuraamasta esim somessa käyttäjiä jotka näyttää jotenkin täydellisiltä tai joiden kuvat saa tunteen olonsa huonoks. Kannattaa lakata käyttämästä Snapchat-filttereitä, koska ne monesti vääristää ulkonäköön ja saa näyttään ”paremmalta”, mikä tietty laskee itsetuntoo kun huomaa, ettei oikeesti näytä siltä. Sen sijaan voi tutustua kehopositiivisuuteen. Googleta vaan tai eti vaikka YouTubesta. Monet tubettajat tekee videoita joissa ne puhuu omista epävarmuuksistaan.

Finnit ei johdu huonosta ruokavaliosta vaan hormonaalista muutoksista joita tapahtuu murrosiässä. Toisille tulee finnejä enemmän ja toisille vähemmän eikä joku ruokavalion muutos siihen auta. Vinkkejä voi kysyä vaikka koulun terkalta mut ei kannata uskoo kaikkia asiasta tietämättömien kertomia huuhaajuttuja. Finneihin auttaa kasvojen pesu, tyyniliinan säännöllinen vaihto, pipon peseminen aina välillä ja suihkussa käyminen heti hikoilun jälkeen. Tosiasiassa sillä ei ees oo mitään väliä koska finnit on normaaleja mut jos ne sattuu paljon niin sit tietty asialle pitää tehä jotain.

Nimetön

Siis ei kukaan tykkää omasta ulkonäöstä jos siinä on pienikin virhe ja kun itse mietin noin niin oho siitä pari kuukautta ja sain tyttöystävän että en sano että kukaan on ruma vaikka itse niin miettisikin

Vastaa aiheeseen: mietiskelijä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top