Siirry sisältöön

Hei migreeniä sairastavat/migreenikohtauksesta joskus kärsineet! Millainen teidän migreeninne on, kauanko särkyvaihe kestää, tuleeko auraoiretta ennen sitä, tuleeko muita oireita, tuleeko jälkioireita? Kuinka usein saatte kohtauksen? Tiedättekö kohtauksen aiheuttajaa?

Itse olen saanut migreenikohtauksen kerran. Kyse oli aurallisesta migreenistä ja särky kesti kuusi tuntia. Mitään kovin voimakkaita ensi- tai jälkioireita ei muuten tullut.

:))

moi!
itselläni on migreeni tai ”sairastan” sitä. saan kohtauksia vaihtelevasti, mutta nyt vanhempana osaan jo ennakoida niitä. itse migreeni kohtaus kestää minulla niin kauan kunnes nukahdan ja se menee yleensä nukkumisella ohi. yleensä minulla on vielä seuraavana päivänäkin vähän huono olo, varsinkin jos olen oksentanut kohtauksen aikana. kohtauksen aiheuttajat vaihtelevat, mutta saan aina migreeni kohtauksen esitysten jälkeen tai muiden stressaavien tilanteiden jälkeen. :)

Kukkanen

Hei, mulla itellä ollu migreeniä monta vuotta ja tosi pahaa. Alkaa auraoireilla jotka voi kestää pari tuntia, päätä särkee ihan kamalasti ja sitten tulee paha olo. Oksettava ja huimaa myös. Päänsärkyä saattaa kestää yli 2 päivää mutta ekana päivänä voimakasta.

Alkuun sain kohtauksia joka viikko, mutta nyt ei ole enää pariin vuoteen ollut, iän myötä helpottunut :)
Toivottavasti en aiheuta pelkoa näillä kokemuksilla, kaikilla ne on niin erilaiset.

Kissa

Moi! Mulla on ollut migreeni varmaan 8 vuotiaasta asti ja oon nyt 12 mulla siinä ei yleensä tuu auraoireita mutta pään toisella puolella tuntuu jyskyttävää kipua ja se pahenee jos esim kävelee. 🏃‍♀️

Idiootti

Vaihtelevaa, usein migreeni kehittyy tavallisesta päänsärystä, joskus iskee salamannopeaan. Välillä semmonen että voi tehdä asioita ja välillä et just ja just pystyy liikkumaan. Oksennan myös melkein aina.

:(

Moi mulla on ollu ihan pienestä asti päänsärkyy ja ku käytiin lääkärissä ne h*lvetin lääkärit ei sitä migreeniks todennu. Diagnoosi tuli vasta nyt seitsemän päänsärky vuoden jälkeen.
Ne on yleensä sellaisia joko pään sivuille tulee tai takaraivoon ja kipu on ihan sietämätöntä että olen alkanut hakata päätä seinään, mut se ei kyl ole yhtään auttanut.
VINKKI!!: EI KANNATA juoda energia juomaa jos on diagnosoitu migreeni omasta kokemuksesta ei kannata. Tuli yli kolmen päivän migreeni kahdesta tölkistä. Telkkaria tai puhelinta kauan ei kannata tuijottaa koko ajan koska tullee yllätti pylläri hirvee migreeni kohtaus mikä voi kestää päiviä.

Maeko

Itellä laukeaa migreeni kirkkaista valoista tosi herkästi. Kerran oltiin äidin kanssa Mäkkärissä, ja niistä sen kirkkaista valoista mulle tuli migreeni. Eipä enää tehny mieli syödä mitää..
Mulla ne kestää monta tuntia, ja kivun aikana en haluu muuta kun maata pimees huoneessa tai nukkua. Välillä mua sattuu päähän niin, että tuntuu että ku0len (:
Nykyään osaan ”ennakoida” millin se tulee, ja vähä varautua

:((

Moii kaikki!
Mulla diagnosoitiin migreeni melkein 3 vuotta sitten, sillon se oli välillä aurallinen ja välillä auraton. Nykyään kohtaukset on aina aurallisia, yleensä näköön liittyviä auroja, mutta joskus on ollut myös puheen tuottamisen tai ymmärtämisen vaikeutta, jopa halvausoireita. Joskus kohtausta edellisenä päivänä tulee esioireita esimerkiksi saatan olla tosi pahalla päällä tai väsynyt. Sitten yleensä muutama tunti ennen kohtausta alkaa järkyttävä väsymys, pahoinvointi ja palelu.
Kohtaukset kestää normaalisti 4-10h, joskus kohtaukset voi kestää jopa 3 tai 4 päivää. Särky on kovaa tai kohtalaista. Yleensä kuitenkin semmosta, että jos en oo kotona niin sinne tarvii mahdollisimman pian päästä. Kohtauksien aikana säryn lisäksi isoin ongelma on järkyttävä pahoinvointi. Kohtauksia tulee tällä hetkellä viikottain. Tarkkaan en osaa aiheuttajia sanoo, mutta mahdollisia on stressi, huonot/lyhyet yöunet tai liiallinen kofeiinin saanti. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että kohtaus tulee ”tyhjästä”. Jälkioireita on väsymys ja semmonen yleinen paha olo. Lisäks oon huomannut, että migreenin jälkeisenä päivänä oon tosi herkkä ja alan itkeen tyyliin ihan kaikelle.
Tsemppiä kaikille migreenistä kärsiville, migreeni ei oo mikään kiva kaveri!

Hello:)

Siis mul on ollu migreeni nyt jotain vuoden verran. Se alkaa silmäoireilla ja sit tulee särky mut aina ei ees rupee päätä särkee vaan tulee kaikko aina silmiin;( ja on tullu 3 tosi usko kohtausta

Vastaa aiheeseen: Migreeni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top