Siirry sisältöön
12-vuotias tyttö

Moi oon siis aika nuori viel vain 12-vuotias mut aloitetaan. Eli en tiedä mikä mul on vikana! Kaikki on mennyt alamäkeä eikä se näytä loppuvan. Koulussa on alkanut tulla huonompia arvosanoja tai siis vuosi aiemmin mun huonoin koe numero ikinä oli 8 mut nyt se on 6?! Mä oon ollut väsyneempi, äreämpi, kiinnostus sosiaalisiin asioihin on laskenut, huono itsetunto, ulkonäkö huolia, alakuloisuutta suurimman osan ajasta, en osaa nauttia asioista samalla tavalla kuin ennen, vaikeaa keskittyä esim koulussa ja tuntuu että ois vaan parempi jos kuolisin, kiinnostus lähes kaikkeen on lähtenyt. En tiedä oonko masentunut tai jotain mutta siltä alkaa vaikuttaa ja oon tehnyt netissä masennus testejä ja kaikki on näyttänyt et mul ois masennus mut onko ne luotettavia? En uskalla puhua tästä kenellekään. Mitä jos tää onkin vaan joku vaihe? Oon epätoivoinen.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

MaalaisjunttixD

Mieti ootko tyytyväinen kaverisuhteisiin ja koita jättää ne ihmiset pois jotka ei tunnu oikeelta tee asioita joista oikeesti tykkäät jos tää ny vähän auttais

<333

En tiiä mut voi kuuluu murrosikää…ei hajuukaa. Mut tsemppii, toivottavasti se ei oo mit vakavaa ja pääset siittä yli<3333 (oon saman ikäne ku sä)

hmmm

moi.oon uus täällä mulla on sama ongelmä eikä mikään auta [osa viestistä poistettu]

Minä vaan

Moi aloittaja. Älä nyt pelästy, mutta vaikuttaa vähän siltä, että sinulla olisi masennus. Syy voi olla kyllä myös murrosiän alkaminen/murrosikä tai ADHD.
Perustelut: Masennuksessa aika tyypillistä on, että haluaisi vain kuolla ja kaikki menee päin puuta. (En ole kuitenkaan lääkäri, joten en tiedä 100% totuutta.)
Se ettei keskittyminen onnistu saattaa taas johtua siitä, että sinulla voi olla ADHD. En kuitenkaan taaskaan ole 100% varma. ADHDeessa voi olla vaikea keskittyä ilman lääkkeitä, mutta ei aina. (En oo kuitenkaan ihan varma.)
Sinulla saattaa myös olla alkanut jo murrosikä. Tai on alkanut. En tiedä. En tiedä susta oikein mitään. Tiedän vain sen, että yritän auttaa sua.
Murrosiässä joillakin ihmisillä mieliala vaihtelee koko ajan. Enempää en oikein kauheasti murrosiästä tiedä.

Vaikka et uskaltaisi puhua tuntemuksistasi kenellekään, sinun kannattaa silti puhua. Etsi joku luotettava aikuinen, joka voisi ymmärtää sinua. Jos kukaan ei mielestäsi ymmärrä sinua voit kirjoittaa Apuun.fi chattiin. Mäkin oon kirjoittanut sinne kerran. Siellä on tosi kivoja aikuisia. Jos sekään ei auta en valitettavasti osaa auttaa sinua.

Heippa! Toivottavasti mielialasi kohenee pian ja sinulle tulee parempi mieli!
– 11v poika.

ihminen

moi mun psykologi melkein diagnonisoi (en tiiä miten kirjotetaa) mulla masennuksen mut sit selvis mitä mun kaveri teki viis vuotta sitte ja viime puoltoista vuotta tästä hetkestä ku mun mieliala oli tooooosi huono (ei siis enää, onneks) nii ne puoltoista vuotta olin sitä pitäny mun sisällä ja sitte uskalsin kertoo mun äidille että se mun ex kaveri oli näyttäny mulle p****a ja sitte parin kuukauden pääste kerrokn että se oli tehny jotai mitä en aio jakaa että joo ja sitte vuoden ajan sen jälkeen melkei joka ilta itkin ja vieläki joskus vaik siit on jo puoltoist vuotta mun onneks vanhemmat oli isona tukena ja täö kaveri ei siis oo myöntäny paitsi että näytti p****a vasten mun tahtoo ja siis tää mun ex kaveri uhkaili mua ja kaikki tapahtu ku olin eskaris ja n oli ykkösel ja monen vuoden ajan sen jälkeen mutta mitään ei ole pyytänyt anteeks vaikka me ollaan yritetty saada hönet suostumaan selvittämään kasvotusten tai puhelulla tai viesteillä nii sitte menin terapiaan eli kerran joka viiko käynti koulupäivän sisällä eli sain skippaa kouluu keskustas sellane paikka nik päälle puol vuot kävin siel ja siel mul diaknonksoitii 2-asteen (eli pahemman asteen) stressiperäinen traumahäriö mut nyt oon ihan fine :/ ( :)? ) ja oon nyt kakstoista ja kerroin 11v mut mun kaveri teki nää ku olin ite eskaris ja se 1lk

Vastaa aiheeseen: Mikä mua vaivaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top