Siirry sisältöön
Meikä mandoliini eiosaakirjottaa

Tässä asioita mitä teen, enkä tiiä onko normaalia vai ei:
Jos lyön esimerkiks vasemman käden, mä en saa mielenrauhaa ennenku lyön oikeenki käden, ja mun pitää lyödä se tismalleen samalla tavalla, jos lyön sen vähän ylemmäs, teen saman taas vasemmalla, ja sit taas oikeella sen miten ekana löin vasemman, tätä teen niin kauan et oon onnistunu lyömään kumnatkin kädet yhtä monta kertaa samoihin kohtiin. (Tuskin kukaan sai selvää ees)

Tää seuraava ärsyttää mua, tää on siis uus juttu mikä ei oo ollu kauheen kauaa. Ku oon sulkemas hanaa oikeella kädellä, mun on pakko kans vielä tökkästä samanlailla vasemmalla ja sit viel kummallaki samaan aikaan, tai sit käytän kummankin, oikeen ja vasemman käden etusormia ja niillä laitan hanan kiinni, mut siis en voi enään käyttää yhtä sormee hanan kiinni laittoon, koska en saa mielenrauhaa.

Jos potkasen jalan kiveen, toistuu sama asia ku tos ekas eli kädenlyönnis, eli toisella jalalla sama juttu.

Tää on hankala selittää ja kukaan tätä ei varsinkaan ymmärrä.
Joskus tulee pakottava tarve tehä näin, lyön hampaat yhteen ensin oikeella, sit keskellä, vasemmalla, vasemmalla, keskellä, oikeella, oikeella, vasemmalla, keskellä, vasemmalla, oikeella, keskellä, yhteen. Tää tulee kans ku syön purkkaa, niin sillä purkalla ja silmillä mut keskikohan sijasta molemmat silmät ja yhteenlyönnin sijasta e räpäytystä. Jos en tee tätä ku tekee mieli, en saa mielenrauhaa.

Joskus vaikka oikeella kädellä etu- ja keskisormella leikin kaupassa nii et ne ”kävelee” tavaroita ja hyllyjä kesken, teen niin esim. 5 metriä ja pakko vaihtaa kättä, muuten yllätys yllätys, en saa mielenrauhaa.

Joskus tulee kans pakottava tarve naputtaa kynällä tai jalalla, koska muuten en saa mielenrauhaa ja alkaa ketuttaan.

Jos en saa laulaa kotona ku tekee mieli, mua alkaa kans ketuttaan.

Joskus kun edessä tulee vaikka kivi, mun askeleiden on pakko mennä täsmälleen sen kohalle, jos ei mee peruutan ja kokeilen uudelleen ja tietystä kummallaki jalalla.

Jos pelaan puhelimella käyttäen liikaa oikeeta kättä nii pakko vaihtaa vähäks aikaa vasempaan koska taas jälleen, en saa mielenrauhaa.

Eli siis mistä nää johtuu, tekeekö muutkin näin, onko normaalia ja jos ei niin pitäskö huolestuu?? Oon kuullu jostain pakko-oire häiriöstä vähän, eikai tää oo sellasta?

Nuortennetin ylläpito

Hei Meikä mandoliini eiosaakirjottaa,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa”
-keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla
keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Dreamer✨️🧿💋

Noi saattaa olla pakko-oireita? Jos oot lukenu Totuus nuoruudesta kirjan ni siinä asia otetaan esille

😶‍🌫️

Noi kuulostaa pakko-oireilta. Mul on jotain samantapasii mut silti eri juttui ja niist on epäilty et ne ois pakko-oireita. Kannattaa kertoo vanhemmille tai kuraattorille tai ees kaverille. Mä esim kävi viel äsken kuraattorilla mun pakko oireiden takia, mut nyt ne kyl lopetti mun käynnit jostain ihmeen syystä, varmaa ne ei ollu tarpeeks pahoja tai jotan. Mut kannattaa kertoo jollekki.

Meikä mandoliini eiosaakirjottaa

Dreamer✨️🧿💋
Luen sitä kirjaa tällä hetkellä koulussa lukukirjana! Oon vasta tosi alussa kyl.

Mäkans!!!

Meikän mandoliini SIIS MULLA ON OLLU TOI TÄSMÄLLEEN SAMA KIERRE N. 6kk? SITTEN!!! Ajattelin että se on epänormaalia ja koitin peitellä sitä, äitikin leikkimielisesti kiusasi asiasta. Osaat selittää asian hyvin, koska mä en oo oikeestaan ikinä osannu. Mutta mä en tiiä miten, mut se meni ajan JOKA TUNTU TOSI PITKÄLTÄ niin ohi! Tsemppiä siihen, ymmärrän millaista mielenvaivaa se tuokaan 🙄🙄

Cavalier❤️‍🩹🐶

Voisko olla pakko-oireita? Itselläkin oli jotain samankaltaista aiemmin, kun olin pieni, mutta se meni ohi. Tsemppiä <3

Taiteilija156

Varmaan pakko-oireita. Itsellä oli samanlaista, mutta meni ohi.

🦋🧚‍♀️☀️

Joo, siis mulki on vähä tollasii mut ei todellakaan sit kuitenkaan tollasii (tai ei mun oo pakko mitään tehä joskus vaa huvikseni teen, kuulostaa nii selittelylt mut on totta)Ja joo taitaapa olla pakko-oireita

Leijona

Mulla on samanlaista! Oon kolmetoista ja tää on ollut mulla varmaa kahdeksan vuotta.

Meikä mandoliini eiosaakirjottaa

Kiitos kaikille!
Mäkans!!! sä sanoit et sulla siis oli joku 6kk sit saman tapasta, mut miten se meni ohi? Osaatko sanoa. Mulla tää on ollut jo varmaan niin kauan kun muistan mut ennen se oli ihan vain pienempää, ajan myötä lisääntyny ja nyt se on jo tollasta.

Vastaa aiheeseen: Mikä mua vaivaa? Onko normaalia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top