Siirry sisältöön
11v tyttö

Hei, olen 11v tyttö (tai siis täytän 11 ihan maaliskuun alussa)
Mutta asiahan on se että mulla ei oo ikinä ennen koulua aamusin yhtään nälkä, jonka takia en nykyään melkein ikinä syö arkiaamuisin aamupalaa. Nälkä minulla ei usein ole edes koulun lounaalla. Ja se on sellaista nälän puutetta että ruoka ei oikein sillä hetkellä maistuisi. Joskus harvoin minulla saattaa olla koulun lounaalla, olen siis aika nirso joten en muutenkaan syö hirveästi kouluruokaa.
Tätä on jatkunut kakkos luokasta asti…
Tuntuu että koulun takia minulla ei ole yhtään nälkä koska kotona viikonloppuaamuisin ja muutenkin minulla itten taas on aina nälkä.
Joten osaatteko kertoa että mikä mulla oikein on???😭😭😭😭😭

Nimetön

Hei!

Olipa hyvä huomio koskien kadonnutta ruokahaluasi. Kuulostaa siltä, että tiedät aamupalan ja lounaan tärkeydestä. Ravinnon saantihan on tärkeää kasvamiselle, mutta myös kaikille tärkeille elintoiminnoille sekä jaksamiselle, keskittymiselle ja oppimiselle.

Kerroit, että ruokahaluttomuus liittyy erityisesti koulupäiviin, sillä viikonloppuisin saat syötyä hyvin aamupalaa ja lounasta. Mikäköhän koulupäivissä on sellaista, mikä vie ruokahalusi? Siihen osaat vastata vain itse, mutta voin ehdottaa joitain asioita.

Jotkut ihmiset tarvitsevat rauhallisen hetken nauttiakseen ruoasta. Voisiko siis syynä olla tiukka aikataulu tai kiireen tuntu aamuisin tai kouluruokailussa? Tai jännittääkö sinua koulussa joku, mikä vie ruokahalusi? Onko siellä jotain jännitettä kaveripiirissäsi tai pelkäätkö opettajien reaktioita suorituksiisi? Onko koulun ruokalassa joku asia, joka haittaa ruokahaluasi: onko siellä esimerkiksi meluisaa vai onko syynä vain tuo, ettei kouluruoka miellytä sinua?

Riittävä ravinto on tosiaan tärkeää, joten on hyvä miettiä, miten saisit syötyä myös koulupäivinä, jottei sinun tarvitse sitten iltaisin syödä kaikkea sitä ravintoa, jota päivän aikana tarvitsisit. Oletko jutellut tästä vanhempiesi kanssa? He tuntevat sinut hyvin ja osaisivat ehkä auttaa sinua tässäkin asiassa.

Vaikka ruokahalua ei ole, olisi hyvä yrittää silti syödä jotain joka aamu ja myös koulussa, eikö? Voit itse miettiä, mikä sinua tässä auttaisi parhaiten. Illalla valmiiksi tehty herkullinen (vaikka edes pieni) aamupala? Tai voisitko pyytää vanhempiasi ostamaan sinulle aamuiksi jotain erityistä, joka sinun tulisi syötyä vaikkei ruokahalua oikein olisikaan? Onko sinulla esimerkiksi joku lempijogurtti tai rahka, josta pidät erityisesti?

Jos kouluruokailut ovat edelleen haastavia, auttaisiko sinua, jos ottaisit mukaan (tai pitäisit koulun kaapissa) jotain terveellistä välipalaa, esimerkiksi välipalapatukoita tai pähkinähedelmäsekoituksia? Näin saisit nostettua verensokeria ja pysyisit virkeänä koulun päättymiseen asti.

Toivottavasti joku näistä vinkeistä auttaa sinua. Koska syöminen on tärkeää, voisit jutella tästä halutessasi vanhempiesi lisäksi myös kouluterkkarin kanssa. Erilaiset haasteet syömisen kanssa ovat hänelle tuttuja ja ehkä hänkin osaisi auttaa sinua.

Jos haluat jutella lisää aiheesta (tai jostain ihan muusta), niin voit milloin tahansa ottaa meihin yhteyttä puhelimitse (numeromme on 116 111) tai chatillä/nettikirjeen avulla. Palvelumme ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään.

Joka tapauksessa on tosi hyvä, että olet kiinnittänyt asiaan huomiota. Pidäthän itsestäsi jatkossakin hyvää huolta!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mikä mulla on???😭😭😭

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top