Siirry sisältöön
🫶🏻

En tiie mikä mussa on vialla. Oon aika varma että mulla on diagnosoimaton masennus.

Kaikki alko 4-luokalla (meen nyt kasille), kun tajusin että mun silloiset parhaat kaverit ei halunnukkaan mua niitten kaveriks. Sitten päädyin toiseen kaveriporukkaan jossa oli koko ajan riitoja ja piti olla varuillaan kaikesta mitä tekee ja sanoo. Ja mun siitä porukasta ollut entinen paras kaveri oli tosi omistushaluinen ja mua ahdisti sillon ihan hirveesti. Lopuksi lähdin tästä porukasta ja kaikki oli hetken jotenkuten hyvin (tässä kohtaa 6-luokan loppu).

Mutta kun 7 luokka alkoi niin syksyllä mun voiti meni huonommaks. Aloin olla koko ajan väsyneempi ja mulla ei ollu oikeita kavereita. [osa viestistä poistettu]

Samaan aikaan kun yritin vaan selvitä, kärsin myös kauheista paineista saada hyviä koulunumeroita, koska oon luonnostaan fiksu ja kaikki odottaa et saan hyviä numeroita niinku oon aina aiemminki saanu.

Musta myös tuntui siltä, että kukaan ei halunnu mua. Asun kahta kotia ja mun pikkusisko toisessa kodissa on erityisherkkä ja muutenkin vie kaiken huomion ja yrittää koko ajan tietoisesti olla mua tärkeempi. Mun isä taas ei halua olla missään yhteydessä mun äitiin ja must tuntuu et iskä ei ees haluis et käyn siellä.

Tuntuu vaan siltä, että päivät menee eteenpäin itestään ja oon kauheen väsynyt ja surullinen, myös sillonkin kun pitäis olla kivaa. Oltiin huvipuistossa tässä keväällä ja sielläkin olin vaan kauheen uupunut kun en ois vaan jaksanu.

Sairastin myös helmikuussa keuhkokuumeen joka laski mun kuntoa ja kun harrastan kilpaurheilulajia niin en enää pärjää läheskään niin hyvin ja musta tuntuu että oon siinäkin ihan paska.

Oon yrittäny kertoa ja viestittää näille ”kavereille” et kaikki ei oo hyvin mut ei ne ikinä oo ottanu sitä tosissaan eikä niitä oo kiinnostanu.

Kaikki on vaan niin turhaa kun en enää tuu iloseks oikeen mistään [osa viestistä poistettu]

Kauheen pitkä ja säälittävä viesti, ketään varmaan kiinnosta, hei heii.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei 🫶🏻

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Mikä mussa on vialla

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top