Siirry sisältöön
Peloissaan ja pulassa

Elikkäs olen 15-v poika ja olin eilen juhlissa ja join itteni känniin. Tänään mun kaverit sano että mie menin rakastelemaan yhen ikäiseni tytön kaa ja nyt se tyttö syyttää mua siitä että mie raiskasin sen :'(. Itse en muista asiasta mitään ja en ole kertonut kenellekään, mutta se tyttö on kertonu isoveljelleen joka uhkasi repiä minun pääni irti :0. Mitä mun oikee pitäs tehä? Sen tytön mukaan me ei käytetty ehkäisyä… Apua!

MLL Ylläpito

Hei,

tilanteesi kuulostaa hankalalta, mutta olen varma, että asia selviään sekä sinun että tytön kannalta.

Nyt olisi tärkeää, että saisit selvitettyä asiaa kunnolla tytön kanssa. Luulen, että tähän saatat/-te tarvita aikuisen apua. Jos tytön kokemus on se, että hänelle on tehty seksuaalisia tekoja vasten hänen tahtoaan ja sinulla ei ole tapahtumista mitään muistikuvaa, on asiaa lähdettävä perin pohjin selvittämään. Ovatko kaverisi olleet kuinka tietoisia tapahtumista? Olisiko sinun mahdollista mennä jonkun kaverin kanssa juttelemaan esimerkiksi koulussa huomenna terveydenhoitajalle tai kuraattorille asiasta? Tai voisitko uskaltautua puhumaan omien vanhempiesi tai toisen heistä kanssa? Sinun kannaltasi olisi hyvä, että itse ottaisit asian esille ja olisit halukas selvittämään asiaa. Asia ei vaikenemalla tai pakenemalla poistu. Vastuullista on pyrkiä selvittämään tapahtunutta.

Jos ehkäisy on puuttunut, olisi teidän molempien syytä kertoa siitä terveydenhoitajalle/muulle aikuiselle ja hakeutua sukupuolitautitesteihin. Tytön olisi erityisen tärkeää tehdä myös raskaustesti.

Kannustan sinua ottamaan asian esille jonkun lähiaikuisen kanssa hetimiten. Asia tulee ehdottomasti selvittää molempien teidän vuoksi. Jos haluat jutella asiasta ensin nimettömänä, voit soittaa tänään Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Puhelin on ilmainen, täysin luottamuksellinen ja se päivystää arkena klo 14-20, la-su klo 17-20.

Vastaa aiheeseen: Mikä neuvoksi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top