Siirry sisältöön
tyttö15v.

Moi. Oon 15v. tyttö ja oon ysillä. Mun menkat ei oo alkanu. Rinnat kokoo 70A ja karvoja ollu kunnolla jo ainaki vuoden alapäässä. Kainaloissa ei oo mitään. Valkovuotoa ollu jo nelosluokalta lähtien (5v), mut menkkoja ei kuulu.
Mulla oli kaks päivää sitten alamaha vasemmalta puolelta kipee ja valkovuoto olihan sairaan runsasta. Yhessä vaiheessa housuun oikeen plörähti iso valkovuoto klimppi. Mulla oli melkein viikon ajan niin kamala makeannälkä koko ajan että lihoin sillä viikolla varmaan 10 000kg. Ruokaki maitto tavallista paremmin. Mun kaveri sano heti et ne on menkat. No, samana iltana ne loppu ku seinään. Enää ei oo tuntunu mitään ja valkovuotoki rauhottu. Mitä tapahtui?

HotChocolate

Heippa! :)

Menkat tulee kaikilla omaan aikaansa joten joillakin ne voi alkaa jopa niin aikaisin kuin 9-10 vuotiaana ja toisilla menee myöhempään, jopa sinne 15-17 vuotiaaksi ja molemmat ikävaihtelut on ihan normaaleja jos ei muuta ole tiedossa.
Stressi, painonvaihtelut lyhyellä aikavälillä yms. voi myös viivästyttää menkkojen alkamista.
Valkovuotoa alkaa monesti tulemaan paljon aikaisemmin kun ne menkat tulee, eli voi olla mahdollista että ne vaikka viikon parin sisällä alkaisi.
Yks juttu minkä voisit myös tehdä on, että puhuisit äitisi kanssa koska monesti ne alkaa samaan aikaan kun äidilläkin alkoi ja kysymällä voisit saada varmuutta että milloin ne nyt oletettavasti voisi tulla.

Joten nou hätä, tosta ei kannata stressata ja nauti vielä kun ei ole vielä semmosta pikkupiinaa elämässä :) jos sua vielä stressaa ja mietityttää niin tosiaan ota ihan rohkeesti asia puheeksi vaikka terkan, äitin tai isosiskon, tai esim. MLLn päivystäjän kanssa.
Siunausta ja hyvää syksyä! :)

Vastaa aiheeseen: Miks menkat ei tuu?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top