Siirry sisältöön

Miksei alaikäinen voi seurustella aikuisen kanssa?

Hämmentynyt tyttö

Heippa! Minulla on aika suuri ongelma, mikä painaa mieltäni jok’ikinen hetki. Olen rakastunut (tai ihastunut) itseäni 7 vuotta vanhempaan mieheen. Itse olen siis 15-vuotias tyttö ja tämä mies on 22. Hän on minulle kuin veli, hänen seurassaan on turvallista olla ja hän on tosi hauska! Kun ensimmäisen kerran tapasin hänet, luulin häntä minun ikäisekseni. Hän on aika matala ja jotenkin lapsimielinen. Valitettavasti hän ei vaikuta siltä, että olisi kiinnostunut minusta ”sillä tavalla”. Ehkä hän kiinnostuisi minusta jos olisin kolme vuotta vanhempi? Minua harmittaa kamalasti, että olen näin nuori. Minun tekisi mieli itkeä hänen takiaan, kun minua surettaa ikäeromme. Pidän hänestä oikeasti todella paljon, enemmän kuin kukaan uskookaan.
Mikä siinä on, ettei alle 18-vuotias saa seurustella yli 18-vuotiaan kanssa? Millä tavalla se muka haittaisi kehitystäni?
Olen miettinyt, että odotan kaksi ja puoli vuotta jotta täytän 18 ja ryhdyn tositoimiin. Tosin minua pelottaa, että tämä mies on silloin varattu… Sitä paitsi kaksi ja puolivuotta on aika pitkä aika. Miten muka jaksan odottaa niin kauan?
Vai olenko minä ’sairas’, kun olen ikäänkuin pedofiilin vastakohta. Ja minun vanhemmillani on ikäeroa n. 17 vuotta, joten voisiko tämä olla jollain tavalla periytyvää?
Toivottavasti saan pian vastauksen kysymyksiini!

kokemusta

Älä herranjestas pilaa noin mukavaa suhdetta. Sinulla on vielä aikaa myöhemmin seurustella, mutta jos yrität häntä saada seurustelemaan kanssasi, voi hän jopa jättää sinut kokonaan yksin peläten satuttavansa sinua.

Meidän nuorten kehitys on oikeesti vaikea asia, enkä suosittele tekemään mitään hätiköityä. Olin 14 kun rakastuin itseäni 13vuotta vanhempaan mieheen ja samat fiilikset oli. Me alettiin seurustella, mutta hän sitten jättikin minut sanoessaan että olen liian nuori.

Kuitenki teillä on vähän eri ajatusmaailmat kun miettii. Se voi mennä baareihin ja kaikkee, mutta sä et oo vielä edes energiajuomien ikänen.

Kun olet 18 ikäerolla ei ole enää väliä. Silloin voit olla vaikka 100vuotiaan kanssa, jos siltä tuntuu. Kuitenkin jos nyt alat häntä lähentelemään, se saattaa jopa saada aikaan sen, että ystäväsi on pian vankilassa. Valitettavasti oikeudessa ei auta se, että sanot ”halusin tehdä sen itse”. Se rikos on aina aikuisen hartioilla.

15 vuotias on oikeasti vasta kehittymässä, eli ei kannata miettiä tätä. Mielipiteesi eivät ole vielä sitä mitä ne tulee olemaan, etkä näytä siltä miltä tulet näyttämään… Olet vasta kuoriutumassa (outo esimerkki, mutta ymmärrät paremmin). Itse tein sen virheen että lähdin aikuisen mukaan ja itken ja kadun sitä yhä edelleen. En suosittele, oikeasti. Odota vain ne vuodet.

sama

Siis mullaon melkein sama ongelma, mutta olen 11 ja olen ihastunut itseäni 7v vanhmpaan..
1. hän on mun äidin miesystävän nuorin veli eli ei mtn toivoakaan..
2. hän on ihana, meillä on saman tapainen huumorin taju, ja hän on äidin miesystävän lisäksi ainoajoka nauraa mun jutuille..
ja saman tapainen tunne on mullakin.. ja siis siitä on noi 1h kun ihastuin häneen että jaah..
tarviin apuu..

15v poika

Kaikille tiedoksi:

(joo tiedän, 2014 nää edelliset viestit, mutta kerron että tiedätte faktat jos joku tätä keskustelua sattuu lukemaan)

Asia menee näin…Suojaikäraja ei ole 18 vuotta vaan 16 vuotta. Suojaikärajalla tarkoitetaan sitä, että alle 16-vuotias ei saa ”olla seksuaalisesti ikärajaa vanhemman henkilön(yli 16-vuotiaan) kanssa”(väänsin ite joten kuullostaa hassulta). Lain tarkoituksena on suojata alle 16-vuotiaita heihin kohdistuvalta seksuaaliselta hyväksikäytöltä.

(Lainaus wikipedista hakusanalla suojaikäraja): ”Perusteluissa todetaan, että vanhempien henkilöiden lapsiin kohdistamat seksuaaliset teot ovat lapsille vahingollisia, koska lapset eivät kykene tasavertaisista lähtökohdista arvioimaan varhaisen sukupuolisen seurustelun heille mahdollisesti aiheuttamia ongelmia”.

On kaksi poikkeusta, joissa suojaikäraja on 18 vuotta:
1. ”Jos vanhempi osapuoli on lapsen vanhempi tai vanhempaan rinnastettavassa asemassa lapseen nähden oleva henkilö, joka asuu lapsen kanssa samassa taloudessa”
2. ”Kun kyseessä on seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, nuoren houkuttaminen seksuaalisiin toimiin ja nuoren henkilön sisältävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan materiaalin seuraaminen, levittäminen, esittäminen tai hallussapito”

Toivottavasti tämä tuli selkeäksi kaikille, ettei kenenkään tarvitsisi luulla ja odottaa 18-vuotiaaseen asti. Jos puuttui jotain tai korjattavaa niin lisätkää ja korjatkaa! Se on käsky!

Nuorukainen

Hei! Minulla on ongelmana se että olen niin palavasti rakastunut 9 vuotta minua vanhempaan mieheen (ja olen siis 12 ja tämä kyseinen mies on 21). Minulla on niin turvallinen olo hänen kanssaan. Tapasin hänet siis 6.6.2020 ja silloin en ollut vielä rakastunut häneen vaan kesän aikana aloin pikku hiljaa tuntemaan hänet erittäin hyvin. Vielä on kyllä yksi ongelma…hän on myös palavasti rakastunut minun siskoon😞 että tämmönen ongelma🤔😞❤

Kaikkitietävä

Oikeastaan laki menee niin, että 18-vuotta täyttänyt henkilö ei saa sekaantua alle 16-vuotiaaseen. Mutta siis kyllä esim 17-vuotias voi seurustella 15-vuotiaan kanssa, eikä 17-vuotias syyllisty tällöin rikokseen, koska ei ole kuitenkaan yli 18. Ja sitten taas 17-vuotias voi ihan vapaasti seurustella 18 vuotta täyttäneen henkilön kanssa, jos haluaa. Mutta yli 18-vuotias ei saa sekaantua alle 16-vuotiaaseen.

Tämmöinen pieni korjaus tuohon yhteen aikaisempaan viestiin

15v poika

niin ja toinen isompikin ongelma jos lukisit edellisen viestin

15v tyttö

Mulla nyt on sama ”ongelma” mikä monella muullakin täällä, eli oon rakastunut yhteen mua paljon vanhempaan naiseen. Hän on opettaja meidän koulusta ja tiedän hänen kantansa mm. naispareihin, esiaviollisiin suhteisiin ja ylipäätään ikäeroon. Myös meidän usko on erilainen ja hänen uskossaan ei hyväksytä tällaista millään lailla. Olen yrittänyt muuttaa itseäni ja onnistunut siinä, vain hänen vuokseen. Enkä enää tiedä mitä tehdä.

12v tyttö

No mullahan on aika samanlainen ongelma, oon ehkä vähän ihastunut yhteen mulle todella tärkeään kaveriin joka siis asuu eri maassa mutta me ollaan oltu puheluissa ja yms. Eli mä tiedän ettei hän ole kukaan pedofiili! Mutta no, hän on mua 7v vanhempi eli 19 mut mä en halua rikkoa meidän ystävyyttä tällä asialla joten ehkä mun vaan pitää pakottaa itteni hänen yli?

Entiijä

Tää viesti ny tullee aika myöhässä mutta mitäs pienistä ku en voi minnekään muuallekkaan tästä asiasta puhua.
Eli siis oon 15 ja oon ihan super ihastunu mun Perhe tuttuun joka on siis 18-19 ja kyseisellä henkilölläkin on tunteita mua kohtaan ja meillä synkkaa ihan helvetin hyvin samanlainen huumorintaju, samanlainen musiikki maku,huono lapsuus, me vaan tajutaan toisiamme ja mun perhe tykkää siitä, mutta en nyt tiiä mitä teen tän asian kanssa koska siis joo voisin olla sen kanssa niinku haluisinki mutta se ei oo Suomen Lakiin nähden hyvä ajatus😔Mitä mun nyt pitäis tän asian kanssa sit tehä?

Ketsuppi

Moi Entiijä! Jos olen ymmärtynyt oikein, voitte kyllä laillisesti olla yhdessä, kun olet 16 eli ei kauhean pitkä aika?

17 tyttö

Muistaakaa hei oikeasti, että on olemassa syy sille, miksi aikuisen ja alaikäisen seurustelu kielletään laissa. Tiedän että se tuntuu oudolta, koska tässä tilanteessa haluatte suhdetta itse sen sijaan, että se olisi jonkin pedoaikuisen tavoittelema asia.
Mutta oikeesti teini-iässä henkiset ominaisuudet kehittyvät vielä ja muistaakseni otsalohkon (eli päätöksistä vastaavan aivojen alueen) kehitys olisi valmis vasta joskus 21 vuotiaana. Eli loppujen lopuksi ihan sama kuinka hyvin teillä klikkaa, jos puhutaan vaikka 15 ja 22 vuotiaasta, niin se ero henkisessä kypsyydessä on oikeasti valtava, vaikkei se ainakaan omasta perspektiivistä siltä tuntuisikaan.
Aikuisten parien ikäerot voi kanssa vähän sekoittaa tätä kuvaa, mutta elämänkokemuksen kannalta on aika iso ero siinä, onko 7 vuoden ikäero aikuisen ja nuoren vai joidenkin viisikymppisten välillä.

Hämmentynyt

Moi, mulla on semmonen ongelma että olen 14v ja seurustelen kolme vuotta minua vanhemman tyypin kanssa. Molempien vanhempien mielestä tämä on ok mutta olemme samassa koulussa ja koulun mielestä tämä ei ole ok että peruskoululainen ja lukiolainen seurustelee vaikka omasta mielestäni olen paljon varttuneempi kuin muut minun ikäiseni. Meidän koulu siis yrittää saada meitä eroamaan vaikka vanhemmille se on ok vaikka meillä on 3v ikäeroa. Onko tämä ok koululta vai tehdäänkö me jotain väärin? Emme ole siis harrastaneet seksiä vielä ollenkaan ja suhde on molempien tahdosta mutta koulu ei usko sitä?

12 v

Älkää *** menkö seurustelemaan alaikäisenä aikuisen kanssa, sen pitäisi olla jo itsestäänselvyys miksi.

18 v nuori herra

itellä semmoinen ongelma että 15 v tyttö tykkää kovasti minusta ja itse olen 18. onko lain mukaan kiellettyä? seksiin ei kummallakaan ole kiinnostusta.

Vastaa aiheeseen: Miksei alaikäinen voi seurustella aikuisen kanssa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top