Siirry sisältöön

Miksi ”Suihkussa käydessä on hyvä pestä itsensä välillä saippualla tai suihkugeelillä.”??

Ömmmhh

Näin siis sanotaan näillä sivuilla. Saippuahan poistaa ihon hyödyllisiä bakteereita ja tärkeitä ihon rasvoja? Miksi olisi mitenkään tarpeellista kaikkien käyttää saippuaa, ymmärrän poikkeustapauksissa, mutta jotenki näin yleistettynä? Mä en ole paria kertaa lukuunottamatta (nekin kavereiden painostuksesta) eläessäni käyttänyt kehooni saippuaa ja ihoni voi oikein hyvin. Mitä haittaa siitä muka voi olla? En myöskään haise pelkän vesipesun jälkeen.

Einimee

Saippua poistaa kuivuneen hien. Pelkkä vesipesu riittää silloin kun hiki on tuoretta. Aina ei tietenkään saa käyttää saippuaa koska ne poistavat tärkeät rasvat ja bakteerit. Minunkin ihoni voi hyvin ja käytän saippuaa!

Azzie

Iho uusiutuu hyvin usein, ihminen ns. ”luo nahkansa” ja on hyvä pestä nämä kuolleet ihosolukot pois. Pelkällä vedellä ne eivät lähde. Ja vaikka kehossa on toki hyviä ja tärkeitä bakteereja, on myös niitä huonoja. Saasteet, katupöly ym. tarttuvat myös ihoon, ja ne olisi hyvä pestä pois ihan kunnolla saippualla. Esimerkiksi kasvot rasvoittuvat yleensä lähestulkoon kaikilla hyvin helposti, sillä ne sisältävät luonnostaan paljon talirauhasia, joten isompien infektioiden estämiseksi, esim. akne ne olisi hyvä pestä päivittäin kasvoille tarkoiteluilla kasvovesillä. Lisäksi intiimialueet sekä muutenkin karvaiset kohdat (esim. kainalot) olisi syytä pestä saippualla, sillä nämä alueet tuottavat kehon kuona-aineita, ja pelkällä vedellä ne eivät lähde.

Samu, nuortennetin toimittaja

Jokaisen ihokin on erilainen, joten sen voi pestä eri tavalla :)
Kokeile rohkeasti eri pesutyylejä ja millainen shampoo /suihkugeeli käy sinulle. Netistäkin löytyy varmasti lisätietoja aiheeseen liittyen :)

Mukavaa syksyä :)
Samu, nuortennetin toimittaja

Vastaa aiheeseen: Miksi ”Suihkussa käydessä on hyvä pestä itsensä välillä saippualla tai suihkugeelillä.”??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top