Siirry sisältöön
Theriam

Moi. Mä oon Therian ja mä oon huomannut somessa ja oikeassa elämässä kiusaamista therianeille. En tiedä johtuuko siitä että on väärinkäsitys vai että kiusaajat haluavat aiheuttaa pahaa muille vai jotain ihan muuta.

Tässä nopea selitys sille mikä on therian: Therian tarkoittaa henkilöä, joka tuntee olevansa identiteetiltään jollain tasolla eläin, joka elää tai on elänyt tällä planeetallamme. Jotkin therianit uskovat omaavansa eläimen sielun, kun taas jotkin uskovat sen olevan psykologista, ihmismielen sisäistä. Therianit kuitenkin tietävät omaavansa ihmisen kehon fyysisesti.

Olen huomannut esim somessa että joku esim laittaa kommenteihin että ”metsästyskausi onneksi alkaa” ” tämä sukupolvi on tuomittu” ja paljon muuta. Tämä on ikävä aihe ja Therianeille on jopa lähetetty itsemurhaus uhkauksia.

Smart@ss

Ihmiset on aina ollut peloissaan uusista ja vieraista asioista

Spageli

En voi olla mitenkään varma mutta kai se johtuu että therianit ei sijoitu ns. normien joukkoon…selitin ehkä vähän väärin muttaen osaa selittää paremmin. Kyllähän se tosiaan kuulostaa oudolta jos joku sanoo olevansa jollain tasolla eläin, tai omistavansa eläimen sielun, kyllähän sitä on hankala käsittää.

therian_lapsi

Moi. Oon ite 013 therian ja mun pronours on they/it. Haluisin therian kavereita, ku mulla ei oo itellä ollenkaa. Mä oon suden ja harakan risteytys :) Älkää pliis kiusatko.

Slaytherians

@therian_lapsi moiiii oon ite melkee sama ku sää- oon niinku ketun ja ilveksen välilt ja mäki oon 013 slay i guess.. ja mun pronouns on she-it/they;)

Ötsykkä

Therian on spirituaalinen alkuperäiskansan usko, josta on tehty yleinen leikki joka varastaa heidän tärkeän uskon.
Myös, ihminen joka esittää olevansa eläin on aika huolestuttava näky

Kakka

Koska ihmiset ajattelee että therianit ja kikki sellaset on outoja. Onhan se ainaki mun mielestä aika outoa jos ihminen haluaa leikkiä eläintä. Kaikki omalla tavallaan, jos se tekee sut iloiseksi niin mikäs siinä,

Kalapuikko:)

ihmiset kai ajattelee et niil on lupa kiusata kaikkii ketä ei oo ”normaaleja”

Onks okei et en oo therian mut silti teen maskeja ja hypin?

Vihaan [Osa nimimerkistä poistettu]

Samaa mieltä ku Ötsykkä!

13v. Tyttö

Mun mielestä ketään ei saa kiusata vaikka oiski therian. Musta on siistiä et on therianeita koska se on jotain mitä ei voi esim rahalla ostaa😁

Pandora <3

Täytyyhän se nyt ymmärtää, että jos ihminen tuntee olevansa eläin, toisten ihmisten on vaikea hyväksyä sitä koska sitä ei pidetä ns. ”normaalina”. Toisin sanoen ihmiset ovat luokitelleet normaalit ja ”epänormaalit” asiat erikseen. Se että on alkuperäisesti ihminen, mutta tuntee tuntee omistavansa eläimen sielun, on ehkä ihan ymmärrettävästi monen mielestä ”epänormaalia” Olisihan sekin nyt outoa jos pieni koiranpentu alkaisi yhtäkkiä käyttäytyä kuin ihminen?

Se ei kuitenkaan ole okei, että kiusataan sellaisen asian vuoksi. Toki on ymmärrettävää, ettei ihmiset ole tottuneet therianneihin, mutta se ei oikeuta ketään kiusaamaan. Saa olla eri mieltä asioista, mutta sitä ei tarvitse korostaa loukkaavalla tavalla. Ja jos on IHAN pakko sanoa jotain, niin vois puhua ihan itsekseen. Se on parempi kuin möläyttää jotain ilkeää ääneen ja pilata kaikkien hyvä fiilis.

En itse ole koskaan ymmärtänyt Therianeiden logiikkaa tai sen ajatusta. Enkä syytä aikuisia ihmettelemässä mihin tämä meidän nuoriso on menossa kun luullaan itseämme eläimiksi. En todellakaan halua loukata ketään, koska se ei ole tämän viestin ajatus.
Halusin vastata kysymykseen, jonka palstan aloittaja kysyi ja ainakin yritin selittää asian ( minun näkökulmastani ) mahdollisimman selkeästi ja tavalla, miten se ei loukkaisi ketään.

Wolf_on_paws

Oon ite therian ja siis mun luokkalaiset haukku mua turriks ja siis muutenki muka aiko kertoo koko koululle. Itse ehkä aattelen että meitä therianeita kiusataan koska ollaan erilaisia

Verkkari

Heippa!

Kiitos, että jaoit tänne sinua pohdituttaneesta asiasta. Kun kokee kiusaamista, sitä saattaa paljon pohtia, miksi näin tapahtuu.

Kerroit olevasi therian ja olet huomannut, että therianit kokevat sekä sosiaalisessa mediassa että arjessa kiusaamista. Kiusatuksi tuleminen ei ole ikinä kenenkään oma vika ja se on aina väärin. Jokaisella on oikeus elää aitona omana itsenään ilman kiusaamista. On todella rohkeaa ja hienoa, että uskaltaa avoimesti ilmaista itseään <3

Mietit, mistä therianien kiusaaminen johtuu. Kiusaamisen taustalla saattaa olla monia erilaisia syitä, jotka johtuvat kiusaajasta tai ympäristöstä. Kiusaaminen saattaa esimerkiksi olla kiusaajalle keino purkaa omaa pahaa oloa, kuten ahdistusta tai turhautumista. Kiusaaminen voi olla myös keino peittää omaa huonoa itsetuntoa. Kiusaaja on saattanut myös itse joutua aiemmin kiusatuksi, jonka takia hän purkaa siitä aiheutunutta pahaa oloa kiusaamalla muita. Se, että on joutunut kiusatuksi ei kuitenkaan ikinä oikeuta toisten kiusaamista.

Jos huomaat sosiaalisessa mediassa kiusaamista, kannattaa kommentit ilmiantaa alustalla. Kiusaamisesta, niin sosiaalisessa mediassa kuin arjessa, kannattaa aina kertoa jollekin turvalliselle aikuiselle, kuten vanhemmalle, kuraattorille tai kouluterveydenhoitajalle. Kertomalla asiasta, annat heille mahdollisuuden puuttua kiusaamiseen ja olla tukena. Meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (puh. 116 111) voi myös aina soittaa tai ottaa yhteyttä chatin tai nettikirjeen kautta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Therianit, kuten kaikki ihmiset, ovat arvokkaita ja upeita juuri sellaisinaan kuin ovat! :)

Etana

Siis therianit on aika samanlaisia kuin kaikki muutki meillä on omat uskomuksemme ja se on ok. Kiusaajat ei oikeesti tajua että vaikka niitten kiusaus ei ulkopuolelta näy joitakin ihmisiä se satauttaa suuresti sisältä päin ja siis kiusaajat ei vaan tajuu että ihmisillä on tunteet ja kiusaaminen voi vaikuttaa suuresti niitten elämään…
Mut joo oon siis 11v therian ja olis kiva jos löytyis muita therian kavereita suomesta

Wolfi_on_paws

Moi, oon therian ja löysin tän ja ajattelin vähän kertoo asioista mitkä mua ärsyttää.

No ekana

Mun luokan pojat kiusaa mua hakkaa tuolilla haukkuu ja on silleen vuh vuh mau mau ja esittää quadrobicseja.

Sitten

Kaikki tuijottaa mua aina ja nauraa ja osottelee

Next and last

Therianeita kiusataan varmaan sen takia, että: kiusaajilla on omia ongelmia, therianit on erilaisia, ne joidenkin näkökulmasta esittää kissoja ku ne liikkuu neljällä jalalla ja käyttää gearia (ei kaikki)

Vastaa aiheeseen: Miksi therianeita kiusataan?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top