Siirry sisältöön
Eelee

Moi!
Haluisin tietää millon on ylipainoa/millon on normaalipainonen. Oon 12v ja nii… En löydä tietoo mistään. En aattele että olisin ollenkaan läski vaan et oon ihan hyvän kokonen, mutta onko mun paino sopiva? Mun pino nous taas jonku vertan ja joo oon aika pitkä, niin se vaikuttaa, enkä oo ihan laihakaan. Niinku jo sanoin niin en oo omasta mielestä ollenkaan läski kuitenkaan. Joskus mietin et oonko, mut onneks pääsin yli parissa päivässä. (en tiiä onks tää järkevä kysymys… Mut kysyin kummiski.👻)

Kata, verkk@ri

Moikka!
Ei mitenkään voi sanoa mitään yhtä lukua milloin on ylipainoinen. Se riippuu pituudesta, sukupuolesta ja vähän kai muistakin jutuista. Lisäksi vaa’an lukemaa ei ollenkaan kannata tuijottaa. Esimerkiksi monet huippu-urheilijat ovat ehkä vaa’an mukaan ylipainoisia, mutta oikeasti heillä on vain tosi paljon lihasta ja se jos mikä painaa.

Toiset ihmiset ovat luonnostaan myöskin pyöreämpiä kuin toiset eikä siinä ole mitään väärää tai huonoa. Vasta sitten, jos ylipainolla on merkittäviä terveydellisiä haittoja, kannattaa ehkä miettiä että pitäiskö asialle jotain tehdä.

Sä oot myös vielä kasvavassa iässä, joten sun keho tulee vielä muuttumaan ja siihen sopeutumisessa kannattaa myös antaa itselle aikaa. Tän pitkän sepustuksen päätteeksi siis sanoisin, että ei mulla ole sulle vastausta. Jos asia mietityttää niin kannattaa jutella terveydenhoitajan kanssa. Hän osaa kertoa sulle ihan oikeaa asiaa paremmin kun minä!
Kata, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Millon on ylipainoa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top