Siirry sisältöön
meikäläinen

Hei! olen tässä pitkään miettinyt että millaista on olla tyttö. olen itse poika joka on epävarma omasta sukupuolestaan, ja mietin onko tyttönä olemisessa jotakin parempaa kuin poikana olemisessa. kiitos vastauksista!

Tyttö

Hei! Tähän kysymykseen on todella vaikea vastata, mutta yritän ja toivon että joku muu antaa toisenlaisia näkökulmia.
Eli tyttönä oleminen. Minun mielestäni tyttönä oleminen ei ole sen parempaa kuin esimerkiksi poikana oleminen, mutta onhan se erilaista.
Tytöillä on usein (varsinkin vähän vanhempana) sellaisia elämää vaikeuttavia asioita kuten menkat ja rintojen kasvu.
Toivottavasti saat muitakin vastauksia.
Toivoo: Tyttö

Tyttö minäkin:D

Recaptha miltä tuntuu olla tyttö?
Heippa! Mustakin tyttönä ja poikana olemisessa ei oo silleen erikoisia parempia puolia. Mutta toki näin tyttönä tuntuu että meitä seksualisoidaan herkemmin. Esimerkiksi vaatevalinnoista tai puheista ja käyttäytymisestä:(

Haloo helsinki fan🌼🤞🏻💓🌿

Ei siinä kai miyään parempaa varsinaisesti ole mutta hirman erilaista se kyllä on. Esim keho on erilainen ja jotkut kiinostuksenkohteet saattaa olla erilaisia. En siis tarkota että ois esim tyttöjen ja poikien harrastukset mutta usein on kuitenkin vähän eri kiinostuksia älkää suutuko saatte tykätä just siitä mistä haluutte sukupuolesta riippumatta 🧡❤💜💙
Olkaa aina omia ihania ittejänne moikka!

Girl_power 010 💋

Varmaan ihan samalta paitsi et on menkat 🥲

Tyttö(erittäin luova nimimerkki)

(kaikki on yksilöitä ja mainitsemani asiat ei liity kaikkien tyttöjen elämään ja voi liittyä joidenkin poikien, eli en halua yleistää)
No tytön elämää voi vaikeuttaa menkat, rinnat, seksuaalinen ahdistule(voi siis poikiakin), ehkä enemmän ulkonäköpaineita,ylisuorittaminen, kohonnut riski syömishäiriöön, enemmän manipuloivia kavereita mut sit taas hyvinä puolina se, että ehkä kaverit puhuu toisilleen syvällisemmin ja avoimemmin, muutenkin tyttö voi olla herkkä eikä sitä sen takia kiusata ja ei niin kovaa painostusta sääntöjen/lain rikkomiseen.

Hotdog_doggie🌭🐶

En ees tiiä miltä tyttönä oleminen tuntuu, ku oon ollu koko elämän ajan tyttö, nii oon jo tottunu siihen? En mä tiiä eees miltä tuntuu olla poika, nii en voi verrata sitä tyttöjä olemiseen.

Arvedávgi🌈❤️‍🔥

Mä oon ehkä vähän siinä välimaastossa, joten osannen auttaa jotenkin. Nämä ovat siis vain yleistyksiä, yritän parhaani.

Nainen: Kuin hämähäkki. Pystyy luomaan jotain niin kevyttä ja pehmeää, että se tuntuu vain ilmalta. Mutta silti jotain niin vahvaa, ettei teräskään kelpaa vastukseksi. Jotkut näkevät heidän uniikin kauneutensa ja osaavat arvostaa sitä, mutta osa halveksuu, syrjii ja näkee vain vaaralliset leuat. Silti fakta on, että jos et satuta häntä, hän jättää sinut rauhaan.

Mies: Kuin hiekkaranta. Niin paljon pieniä osasia, joilla jokaisella on oma tarinansa, mutta kun yrität selvittää kyseisen tarinan, homma vaikeutuu. Mutta se ei haittaa, koska nämä osaset järjestäytyvät helposti uudelleen, jolloin ne tulevat paremmin esiin. Melkein kaikki pitävät heistä, mutta joitakin pelottaa lokkien, lasinsirujen ja veden läheisyyden vuoksi.

Edelleen, jotta kukaan ei pahoittaisi mieltään, nämä ovat vain yleistyksiä, eivätkä ne päde jokaisen kohdalla. Jos siis jommankumman mainitun sukupuolen edustajana sinun on vaikea samaistua, vältä identiteettikriisi ja muista: vain yleistyksiä asian yksinkertaistamiseksi.

Ylpeätyttö

Miltä tuntuu olla tyttö?
Ihanalta.
Paskalta.
Kauniilta.
Hirveeltä.
Kuten huomaat käytin todella paljon toisistaan eroavia adjektiiveja. Miksi?
Tyttönä oleminen on rankkaa mutta ihanaa. Ei pojillakaa oo kaikki hyvi mutta puhun nyt tyttöjen elämästä.
Jos meikkaat runsaasti, yrität tehdä vaikutusta poikiin. Jos et meikkaa, et pidä itsestäsi huolta. Jos sinulla on aknea, olet ruma. Jos olet pitkä, kukaan ei halua jättiläistä.
[Osa tekstistä poistettu.] Meikkipelle. Vitu ruma.
Tyttöys on kamalan ihana asia. Yhteiskunta on tehnyt siitä hävettävän asian.
Olkaa tytöt rohkeasti ja ylpeästi tyttöjä!
Rakkaudella, Ylpeätyttö

Tyttö

Toi on vaikee kysymys. Jos on poika ei tarvi niin paljon välittää ulkonäöstä. Jos on tyttö pitää olla sitä ja tätä ja tota. Jos saisin valitta olisin siltä väliltä.

Muskettikoira

Tyttönä on kivaa. Tytöt saa esim vapaasti pukeutua erilaisiin tyyleihin ja olla poikamaisia, kun taas poikien odotetaan pukeutuvan samalla tavalla eikä saa olla tyttömäisiä. Mä ainakin tykkään olla tyttö, enkä keksi mitään huonoja puolia tyttöydestä :)
En haluaisi yhtään olla mitään muuta.

13v. kotikoululainen tyttö

Musta on ainaki ihan kivaa olla tyttö. Musta ehkä suurimpia eroja tytäissä ja pojissa on se et tytöillä on menkat ja rinnat kasvaa.Mut mun puolesta kaikki saa olla just sitä sukupuolta mitä ne ite haluu.

15 v tyttö

No siis en tietty voi sanoo varmasti ku oon ollu koko elämän tyttö mut jos nyt jotain eroja joita ite oon huomannu:
-tytöt lyöttäytyvät ehkö enemmän yhteen ja on enemmän toisten tukemist mutta toisaalta ollaan mustasukkaisempia ja p*ska puhetta on kyllä paljon
-Ehk se et pojilla on suurempi halu sillee näyttää et ne o vahvoi varsinki ku niil o alkanu murrosikä ja se et ne ei ehk kauheesti ain puhu niitten tunteist (must välil vähä ärsyttävää)
– sitte se et yhteiskunta on tehny sen et meilt odotetaa eri tyyppisii asioit ja on tietynlaisii normei joka ei tietenkää tarkota et pitäs olla sellane.
-Ja sitte fyysiset ominaisuudet menkat ja rinnat
-Mut sitte samallaisuuksii o kyl se et joillaki o iha kauheen kova seksuaaline vietti ja toisia ei kauheesti kiinnosta. Must tuntuu et tää o molemmil sukupuolil ja se tietty johtuu luonteest ja muusta
-Myös ehk se et kiusaamista kokee molemmat sukupuolet must vähä eri taval ja tyttöi myös useemmi seksualisoidaan ja sit se et jos oot laiha oot pelkkä tikku jost kukaa ei pidä mut jos sul löytyy niit muotoi oot liian lihava:) se o ehk sillee kaikist ärsyttävint. Ei toki sillä et pojil ei ois samallaisii vaikeuksii ja muuta mut noi nyt tuli mielee sillee et niit o usei ehk kuitenki enemmän tytöil

Muistakaa et kaikki nää o vaa mielipiteit ja perustuu sillee yleistäviin ajatuksiin kaikki o erilaisii ja saattaa kokee asiat tosi eri taval

Moikka, monet onki jo vastannu tähän ja kertonu millasta se on, toki se on aina yksilöllistä ja jokaisella on omat kokemukset, mut voihan sitä vähän kertoa että millaista yleensä. Itse en siis nyt käy kuvailemaan koska en ole mikään normaali tyttö. Ja siis olen miettinyt tuota samaa jota sinä mietit mutta päin vastoin, eli millaista on olla poika ja onko se kivempaa kun olla tyttö? Jos edes joku voisi vastata tuohon niin olisin todella kiitollinen. Olen siis itsekkin todella epävarma omasta sukupuolestani ja olen miettinyt näitä asioita paljon. Kiitos ja tsemppiä kaikille! <3

Vastaa aiheeseen: Miltä tuntuu olla tyttö?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top