Siirry sisältöön
9lk

mä meen ens vuonna lukioon ja mä stressaan jo nyt liikkatunteja. mä en oo urheilullinen eikä mulla oo lihaksia. kuinka paljon liikkatunneilla pitää osata? onko siellä jotain joukkuepelejä? mä en osaa juosta nopeesti ja mä oon kömpelö. mulla ei oo myöskään varaa ostaa liikkavaatteita joten mä tuun olemaan siellä ihan normivaatteissa.

Nettiystävä

Lukion liikunnan kursseilla on samat lähtökohdat kuin peruskoulussakin: tärkeintä on yrittäminen. Taitoja ei arvioida. Toki se voi tuntua siltä, että urheilulliset saavat parempia arvosanoja. Tämä usein johtuu siitä, että he myös nauttivat liikunnasta ja siten antavat positiivista näyttöä arviointiin yrittämisestä.

Lukion oppimäärään kuuluu kaksi pakollista liikunnan kurssia, yksi ensimmäisenä ja yksi toisena vuonna. Tämä tarkoittaa yhteensä noin 10-12 viikkoa liikuntaa kolmesti viikossa tunnin ajan koko lukion aikana. Ei siis sen enempää! Verrattuna peruskoulun vuoden ympäri pyörivään pakolliseen liikuntaan omasta mielestäni aika kevyt.

Lajeista en osaa sanoa tarkemmin, ne ovat hyvin lukiokohtaisia, mutta tyypillisesti aina jotakin sisä- ja ulkoliikuntaa liikuntapaikat ja vuodenajat huomioon ottaen. Joillakin on uintia, luistelua, pallopelejä, mutta myös esimerkiksi ratsastus- ja ilma-akrobatiakokeiluja on ollut joillakin lukioilla. Riippuu hyvin paljon. Mitään ei tarvitse osata ennakkoon, kuten jo aiemmin sanoin, yrittäminen ja positiivinen asenne ratkaisevat.

Liikuntavaatteita ei erikseen tarvitse olla, kunhan ei ole mitään mikä voisi revetä tai laahata maata tai takertua johonkin ja aiheuttaa vaaratilanteita. Esim. verkkareissa tai shortseissa ja t-paidassa (sisäliikunta) tai normaalit ulkovaatteet päällä (ulkoliikunta) pärjää mainiosti.

Tsemppiä! Lukiossa on se hyvä puoli, että myös ne inhokkikurssit on nopeasti käyty, kunhan niistä vain pääsee läpi.

goldrose

hyvin pitkälti samat sisällöt ku yläasteella eli joukkuepelejä, yleisurheilua, hiihtoo, suunnistusta yms.
tärkeintä että yrität, sillä pääsee liikan kurssit kyllä läpi

Vastaa aiheeseen: minkälaista on lukion liikunta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top