Siirry sisältöön
kiusattu tyttö

Elikkäs minua on kiusattu eskarista asti ja olen nyt 5 luokalla. Minua kiusataan keppihevos harrastuksesta melkein joka päivä. Yksi päivä olimme menossa luokkaretkelle nii ku sain ommella mun uutta keppihevosta nii yks sano että kuka jaksaa tehä jotai keppihevosii et ne vaa ommella ja täytetää ja laitetaan kiinni keppi ja sit juostaa keppi haaroissa. Ja sit se potki talalleen mun penkkiä. Se on myös haistatellu mun kaverille kaikkee ja sanonu et ”ei olis mitää välii mitä mä sanon sulle oli se kuinka loukkaavaa tahansa mut jos mulle sanoo jotain loukkaavaa nii se on maailman loppu. Vaikka oon sanonu asiasta aikuisille nii ei se silti lopu. Sen äiti on niin lepsu et se ei edes välitä että sen lapsi kiusaa muita. Yks päivä me olitkin menos luokan kanssa kirjastoon se tuli sanoo päin naamaa mulle ja mun kaverille että ”kuka viittii ottaa jotain keppihevosia mukaan”. Yks toinen päivä se tuli sanoo välkän jälkee mulle että kuka tuhlaa aikansa johonki keppihevosiin. Auttakaa mua tässä tilanteessa! Kiitos!

keppari harrastaja

Mäkin harrastan keppareita!:D
Ja niihin kannattaa tuhlatakin aikaansa.;)
Ja mä tiiän, et niistä yleensä kiusataan, ja se on kurja juttu.:(
Mutta:sano niille kiusaajille:se on harrastus, ja mitä se teille kuuluu, mitä mä harrastan?
Niin, koska eihän se sun harrastus kuulu kiusaajille mitenkään!
Jos se ei auta, kerro sun äidille,isälle tai opettajalle,ne voi varmasti auttaa!:)
Mut älä vaan kiusaamisen takia harrastusta lopeta!
Sä voit estää kiusaamisen!;) hyvää keppistelyä, ja tsemppiä!:)

Keppistelijä

Törkeää! Minäkin harrastan keppistelyä! Suomi on vapaa maa! Pidätkö esteratsastuksesta? Kiusaajat eivät saa sanaa suustaan kun näkevät sinut koulun urheilukisoissa hyppimässä aitajuoksua! Entäs käsityö? Saat varmasti hyviä numeroita tekstiilityöstä kun ompelet kepparisi itse! Seuraavaksi kun sinua haukutaan niin näytä jokin kepparifoorumi tai lista instakäyttäjistä jotka harrastavat keppareita myös! :)

Nimim. Kiusattu 5 vuotta

Sun kannattas kertoo jollekkin koulun henkilökunnan jäsenelle, vaikka opelle tai koulukuraattorille. Ne on siellä sua ja sun avuntarvetta varten. Mene sinne koulun alettua vaikka sun ystäväsi kanssa ja hankkikaa joku asiantunteva aikuinen vetvomaan asia selville.
Oot ihana, ja yhtä tärkee ku kaikki muutkin, etkä ansaita tollasta kohtelua <3 Jaksuja! <3<3

Nimim. Kiusattu 5 vuotta

Sun kannattas kertoo jollekkin koulun henkilökunnan jäsenelle, vaikka opelle tai koulukuraattorille. Ne on siellä sua ja sun avuntarvetta varten. Mene sinne koulun alettua vaikka sun ystäväsi kanssa ja hankkikaa joku asiantunteva aikuinen vetvomaan asia selville.
Oot ihana, ja yhtä tärkee ku kaikki muutkin, etkä ansaita tollasta kohtelua <3 Jaksuja! <3<3

HotChocolate

Mä en ole koskaan päässyt harrastamaan keppareita mutta oon aina halunnut ommella ja tehdä sellaisia ja oon kuitenkin paljon vanhempi kun sä, meitä on siis moneen junaan :)
Kaikki harrastukset ei sovi kaikille mutta niiden takia ei ikinä saisi kiusata! On tosi kiva kuulla että oot jo kertonut aikuisille mutta sanoit ettei asiaan ole tullut loppua.
Voisitko itse sanoa tälle kiusaajalle jotain vaikka ”tuli selväksi että sua ei kiinnosta kepparit, voitko nyt olla hiljaa”, tai ihan vaan että ”lopeta”.
Älä myöskään luovuta aikuisille kertomisesta sillä heillä on velvollisuus auttaa sua ja jos voisit kertoa vaikka sun opettajallesi tai vanhemmillesi ja he vaikka soittaisivat tämän kiusaajan vanhemmille?
Voit myös ottaa yhteyttä MLLn sivuille kirje- ja puhelinpalveluun tai vaikka chattiin. Täältä löytyy myös Huoli puheeksi-lomake jonka avulla voit kertoa mieltä painavista asioista niin, ettei heti tarvitse kertoa kaikkea ääneen.
Monesti kiusaajilla on itsellään ongelmia kun he kiusaavat tai sitten muuten vaan on joku juttu, mutta sun ei tarvitse kestää sitä! Ja tietty keppariharrastus voi vaikuttaa joidenkin mielestä vähän oudolta kun ei itse sitä harrasta, mutta siitä ei saa kiusata.

Puutu siis rohkeasti kiusaamiseen ja jätä toi kiusaaja huomiotta jos pystyt, se on kuitenkin vaan säälittävää huomionhakua ja kun jätät hänet huomiotta ja jatkat hommiasi samalla lailla kuin ennenkin, uskon että hänkin kyllästyy siihen.
Kerro siis aikuisille ja jatka kivaa harrastustasi! Keppihevosten ja hevosten kanssa on kiva touhuta, ratsastajana tiedän sen, joten älä ihmeessä lopeta vain kateellisten ja huomionhakijoiden takia!
Siunausta ja hyvää kesää! :)

Nimetön

Mä olin ite aika tarkka että kenelle mä kerron siitä. Mut sit yks mun kaveri näki mut ratsastamassa kepsuilla ja sen jälkeen se ei ollukkaan enää mun kaveri :( Siitäkös luokalle riemu ratkes kun kuuli että mä ”Juoksen keppi jalkojen välissä. Mut aika moni keppariharrastaja on aika varmaan kokenut jonkinlaista kiusaamista :(
Mut älä lopeta kepsuilua, se ei ainakaan kannata. Mut tiedän ihan täysin miltä susta tuntuu :c

Tyttö,kovia kokenut!

Jos tulet tänne meille päin niin täältä niitä kepparikavereita löytyy! Ja minuakin on kiusattu… [Osa viestistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei nimimerkki tyttö kovia kokenut

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Terveisin MLL Ylläpito

Azzie

Ompas ikävä ihminen, jos tuolla tavalla tulee aukomaan päätään ja haukkumaan harrastuksia. Ei se ole hänen asiansa arvostella, jokainen harrastaa sitä mitä haluaa, ja jokainen harrastus on ihan yhtä tärkeä ja hieno. Itse esimerkiksi teen metalliakoruja. Miten se loppujen lopuksi eroaa keppihevosen tekemisestä? Molemmissa tehdään käsillä, luodaan ja käytetään mielikuvitusta. Älä välitä muiden puheista, harrastuksesi eivät kuulu heille. Yhtä lailla voit miettiä, mitä tämä kyseinen henkilö itse harrastaa, ja onko se muka yhtään sen mielekkäämpää ja tärkeämpää, kuin omasi. Jos ei tunne harrastusta, on aina todella helppoa möläyttää jotain tyhmää siitä. Esimerkiksi jalkapallo, mitä se muka on kuin pallon perässä juoksemista? Ei sitä aina vain näe harrastuksen pintaa syvemmälle. Joten älä anna kyseisen tyypin lannistaa, sentään sinulla on jokin hieno harrastus, josta vieläpä tykkäät, ja se on tärkeintä. Turhaa edes reagoida moiseen ihmiseen, ei ole sen arvoista, mutta jos haluat näpäyttää häntä, voit kysyä, onko hän esimerkiksi kateellinen ja haluaako hän, että opetat häntä tekemään keppihevosia. Kenties se saa hänet hiljaiseksi.

Moi

Hviikon päästä on mun koulussa eläinpäivä ja mun ja mun kaverin pitäis tehä sinne keppari rata kun mun koulussa on yhdysluokat niin 6lk tytöt alko nauraa niin tuli sellanen tunen et mä en enää halua olla rakentamassa ja pitämässä sitä keppari rataa voitteko auttaa

Kepsutyttö

Muakin kiusataan harrastuksesta. Kaikki alkoi siitä kun osallistuin yksiin julkisiin keppari kisoihin ja siellä oli sitten pari meidän koululaista talutamassa poneja (poniratsastuksessa) ja he näkivät suoritukseni. Juorut lähtivät heti kiertämään ja nyt kaikki on mulle sillee koppoti koppoti kepparityttö. (Hyvin ilkeällä äänellä). Ja kiusaavat muuten. Menetin viimeisetkin ystävät ja olen yksin. Onneksi mulla on vielä koulun ulkopuolella pari keppari kamuu. Onneksi koulu loppuu 4pv päästä ja mun ei tarvi enää sietää kiusaajiani.
.
.
Lisäksi mua ala~asteella kiusannut tyttö löysi instagrammista kht tilini. Hän on myös levitellyt tätä ja kommentoinut kuviini kaikkea loukkaavaa. Estin hän käyttäjänsä ja ilmoitin ylläpidolle. Harmittaa kun en uskalla enää pitää sitä julkisena.
.
Mua pelottaa

🐴🐴

Mä harrastan keppareita. Mua ei sillee kiusata mut aina kun otan kepparin kouluun joku rupee härnäämään sillee et sanoo ”tiiättekö miten kepparit tehään? Otetaan keppi ja laitetaan siihen meetvurstia!” ja ”miks te tuotte noita keppimeetvursteja kouluun”. En tykkää siitä, että ihmiset puhuu mulle ja mun kavereille tollei:/. Mutta onneksi moni mun kaveri harrastaa myös keppareita niin en oo ainoa ;))

:(

Musta on todella ikävä kuulla, että sua kiusataan tollasen asian takia.
Ei ole ensinnäkään reilua tulla sanomaan toiselle noin, kun tietää, että tämä tästä loukkaantuu.
Musta keppihevosissa ei oo mitään lapsellista. Oletan että tämä kiusaaja ei osaa ajatella asioita muuten kuin itsensä kannalta ”Katsoppa, tuolla on joku joka tykkää keppihevosista, menenpäs kiusaamaan häntä!” Siinä ei ole mitään järkeä, mutta musta on aivan ihana, että sulla on noin ihana harrastus, etkä ole vieläkään lopettanut sitä! ^^

Hämmästynyt

Mitä? On siinäkin aihe kiusata! Mitä se haittaa jos harrastaa keppareita. Se on terveellinen ja ympäristöystävällinen harrastus.🐴

Vastaa aiheeseen: Minua kiusataan harrastuksestani

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top