Siirry sisältöön
Yksinäinen

Moi! Oon siis 08 tyttö ja mulla ei ole yhtäkään kaveria. Musta puhutaan koulussa tosi paljon paskaa ja mua syrjitään. Mua ei haluta mihinkään porukoihin mukaan eikä mulle edes puhuta tai sit jos puhutaan niin haukutaan. Mulla ei ole kavereita tai ketään kenen kanssa voisin olla vapaa-ajalla tai hengailla ja tehdä jotain kivaa.. Oon aina vaan yksin omassa huoneessa puhelimella. Onko kellään mitään ideoita miten tai mistä voisin saada kavereita. Oon yrittäny jo vaikka mistä. Tai jos jollai olisi samanlainen tilanne?

Kotikoululainen : )

Voi ei! Kuulostaa pahalta, ootko pyytäny ketää aikuista auttamaan? Ja sit jos se ei auta ni alota vaik joku harrastus jossa on muitaki tyttöjä kuten vaik VPK tai jos se ei kiinnosta ni onhan sitä muitaki harrastuksia joissa saa kavereita kuten ratsastus, jalkapallo, sähly, voimistelu, taitoluistelu, baletti ja nykytanssi. Jos tos ois jotain mikä auttais ni se ois hyvä koska kenenkää ei pitäis joutuu olee yksin ilman kavereita.

V[Osa nimimerkistä poistettu]♡

Heii sun tilanne kuulostaa tosi inhottavalta. Kelpaisko online frendi? Oon 010, cis tyttö mutta nonbinaryksi identifoituva(en oo varma kirjotetaanko se noin) tyyppi. Rakastan jutella ihmisten kanssa ja kuuntelen mielellään muita.

En osaa auttaa sua ehkä muuten mut jos tää kelpais :) toivottavasti tilanne menee paremmaks sulla!

Kk

Joo siis oon 07 tyttö ja mulla ei oo ihan yhtä ”paha” tilanne jos näin voi sanoo mut kuitenki koen et voin samaistuu jotenki tähän. Mulla on kavereita koulussa mut ei muo ikinä oteta mukaan mihinkään enkä mä oikeen tiedä niiden kuvioista tai elämästä muutenkaan ja jotenki musta vaan tuntuu niin yksinäiseltä. Se on niin ristiriitasta kun mä tykkään olla yksin ja oon mielummin kotona ku meen esim jonku juhliin. En kuitenkaan tykkää olla yksinäinen, jos tajuut mitä tarkotan? En oo ite keksiny mitään miten saisin itteni olemaan sosiaalisempi… tuntuu vaan siltä et mä oon se ongelma ja oon vaan liian erilainen sisältä päin enkä kuuluu oikeen mihinkään porukoihin tai jaa mitään ajatusmalleja. Itelle on kyl auttanu jotenki se et tekee jokasesta päivästä merkityksellisen jotenki. Et ei vaan oo puhelimella kun tulee kotiin vaan keksii jotain mistä tykkää. Oo kiltti ittelles🫶Päivän päätteeks oma itsesi on sun paras ystävä

Yksinäinen

Hei V en näe koko nimeäsi, mutta kiitos vastauksestani ja tottakai kelpaa online kaverit :) olisi mukava jutella lisää aiheesta ja ylipäätään muutenkin!

Yksinäinen

Kiitos paljon myös kotikoululainen :) ja Kk teidän viesteistä ja ideoistanne. Ihana nähdä kuinka autatte ja ymmärrätte tilanteeni. Kk ymmärrän täysin mistä puhut, itselläni on hieman samanlainen tilanne. Viihdyn yksin mutta kuitenkaan en haluaisi aina olla yksin. Olen aina ollut se joka itse kysyy muita tekemään jotain ja saa kieltävän vastauksen.

Ideanne oli hyviä, kiitos paljon!
Tulkaa muutkin kertomaan omia näkemyksiä ja ideoita ja muuten vain keskustelemaan. :)

Joku

Aloita joku harrastus sieltä mäkin oon saanut frendei

Koi <3

Hellouu!
Oon nii pahoillani, että joudut kokee tällasta. Itelläni on ollu samantapasii kokemuksii alakoulusssa, joten todellaki tiedän miltä tuntuu.

Ekaks: Oisko sulla ketään luotettavaa aikuista, johon voisit tukeutuu tässä? Tiiän ett se on vaikeeta ja voi tuntuu lähes mahottomalta, mutta niin ne asiat saa parempaan suuntaan. Mä uskon suhun, pystyt siihen! Ja jos et pysty siihen (mikä on ihan okei <3) tai se ei toimi, nii hei sulla on enää pari kuukautta yläkouluu ja sitten pääset jo pois.

Oon ite oppinu tässä vuosien aikana, että ystävii löytää lähes aina kaikkialta. Oisko sun koulussa ketään, joka vois vaikuttaa mukavalta juttuseuralta? Sit tietysti harrastuksista, muusta vapaa-ajan toiminnasta, kesäleireiltä (suosittelen, jos sun perhel on varaa siihen) ja netistä saa kavereita. Ootko koskaa käyny nuorisotiloissa tai [Osa tekstistä poistettu.]  ilmaisessa harrastustoiminnassa? Mun paras vinkki on vaa laittaa ittensä sosiaalisiin tilanteisiin, käydä puhuu ihmisille, olla sinnikäs ja olla oma ittensä.

Jos se ei kuitenkaa toimi nii yritä parhaasi jatkaa eteenpäin. Keskity kouluun ja siihen lyhenevään aikaan, jonka jälkeen pääset pois. Tee kivoi asioita ittes kanssa (ne on yhtä hauskoi silleen). Pidä huolta ittestäs ja oo kiltti ittelles. Mikään tästä ei oo sun syy etkä ansaitse tätä.

Toivotan paljon onnee ja toivottavasti saat pian kavereita <33

Tipsy

Mulla oli ennen vähän samankaltanen tilanne. Mullakaan ei ollu kavereita yläasteel. Hain yhteishaus vähän pidemmälle lukioo ja sit ku koulu alko istuin vaa jonku vieree luokas ja kysyin et voinko mennä sen kaa syömää. Ei olla ihan parhait kavereit mut voisin kyl olla niitten kaa koulun ulkopuolellaki, jos vaa pyytäisin niit. En ainakaan oo enää yksin koulus. 👍

Vastaa aiheeseen: Minulla ei ole kavereita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top