Siirry sisältöön
Katkera

Hei olen nyt 18 vuotias, ja ajattelin laittaa minun kokemukseni kiusaamisesta tänne, kuinka asiat kääntyilee ympäri ja ämpäri ja vaikuttaa lopun elämään.

Minua siis on kiusattu koko ala-aste ajan ja kiusaajat olivat myös minun ainoat kaverini, siis aika hankala tilanne.
Toisinaan olin porukassa ja oli kivaa toisessa hetkessä minua jo hakattiin ja uitettiin ojassa, syrjittiin ja puhuttiin pahaa seka haukuttiin päin naamaa. ensin minua kiusattiin siitä kun olin niin pyöreä, en ollut ylipainoinen mutta oli lapsen pyöreä vielä viitosluokallakin. olin lyhyt jalkainen, enkä ollut hyvä urheilussa, olin myöskin tavattoman huono kaikissa aineissa, kaikista vioistani saatiin pilkan aihetta, olin tyhmä,lihava kakara.
[osa tekstistä poistettu]
ollesani kuutosluokalla, olin jo naisellisempi olin laiha. Sitten minä olin Lauta,tyhmä kakara. Minua kiusattiin kovasti siitä ettei minulla ollut tissejä.
Ja paljon monesta muustakin asiasta. ylä-asteella kiusaaminen kuitenkin loppui, mutta arvet jäivät, otin uhrikseni luokkani pojan jota piinasin koko ylä-asteen läpi, kadun sitä nyt.
halusin vain purkaa pahaa oloani.
Nykyään olen todella esiintymis kammoinen ja ujo, en uskalla puhua kenellekkään pelkään että minulle nauretaa, en voi mennä edeltä minnekkään pelkään että minut jätetään. En luota kehenkään. Kiusaaminen ala asteella vaikuttaa elämääni lopuun asti.

mäwaa

mulla kans on ollu suunnilleen kaikki samat jutut mitkä sullakin paitsi että mua ei ole uitettu ojassa eikä minusta ole tullut laiha ja minulla tuo kiusaaminen oli silleen että kiusasin 2-luokalla yhtä tyttöä ja yläasteella olen kiusannut vaan entisiä kavereitani… ja minä harrastan näyttelemistä näytelmä kerhossa mikä on vaan vahvistanut minua sillä että uskallan olla omaitseni edes jollain tavalla! minullakin meni luottamus ihan kaikkiin eilen.. ja olet oikeassa siinä että kiusaaminen vaikuttaa kiusaajan ja kiusatun elämään loppuun asti!

AAAAA

Otan osaa, mutta ota yhteyttä, jos on mahdollista, poikaan jota kiusasit ja pyydä anteeksi plzzzzz

MLL Ylläpito

Hei,

pahoittelut, että olet joutunut odottamaan pitkään viestisi julkaisua. Tarinasi on koskettava ja olet joutunut kokemaan paljon vastoinkäymisiä sekä oman terveytesi kanssa että koulussa kiusaajien vuoksi.

Haluan heti alkuun sanoa, että Sinussa ei ole mitään vikaa, vaan kiusaajissa ja opettajissa, jotka eivät ole puuttuneet muun muassa nimittelyysi. Koululla ja koulun aikuisilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen, mutta valitettavan usein sitä velvollisuutta laiminlyödään tai kiusaamiseen puututaan liian lepsusti.

Oletko koskaan kertonut vanhemmillesi tai koulussa kenellekään (opettaja, kuraattori, terveydenhoitaja) kiusaamisesta? Kannustan sinua kertomaan asiasta aikuiselle viimeistään, kun koulut alkavat ja jos kiusaaminen edelleen jatkuu. Usein vaikeasta asiasta puhuminen tuntuu tosi vaikealta, etenkin jos on kokenut aikuisten toimivan välinpitämättömästi tilanteissa, joissa sinua on tullut kiusatuksi heidän kuullen/nähden. On kuitenkin niin väärin ja törkeää, miten sinua on kohdeltu, että siihen tulisi saada loppu. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, niin voisitko kirjoittaa kiusaamisesta aikuiselle, kuten kirjoitit tännekin? Tai näyttää tämän tekstin/kopioida sen?

Toivottavasti terveydentilasi reuman osalta on hallinnassa ja saat lievitystä koviin kipuihin. Kukaan ei voi edes kuvitella, miten tuskallista sinulla on ollut ja on kipujen kanssa, paitsi jos on itse sairastanut. Olet todella vahva, kun jaksoit sinnitellä kaikki ne vuodet, jolloin ei vielä ollut selvinnyt syytä kivuillesi!

Pitkään jatkunut kiusaaminen musertaa ja lannistaa mielen, sen vahvimmankin. Kerroit epäileväsi itselläsi masennusta ja varmasti vuosien rankat kokemukset ovatkin masentaneet mieltäsi. Mutta mieli voi alkaa voida paremmin ja masentuneisuudesta voi päästä eroon, kun uskaltaa pyytää apua ja ottaa sitä vastaan. Älä anna kiusaajien lannistaa sinua, vaan taistele vastaan! Taistele kertomalla aikuisille kiusaamisesta ja vaatimalla sitä, että saat olla rauhassa ja oma itsesi. Taistele myös pyytämällä itsellesi tukea ja apua masentuneeseen mieleesi. Olet kaiken hyvän arvoinen!

Voisitko ajatella meneväsi juttelemaan kouluterveydenhoitajalle ajatuksistasi koskien painoasi? Terveydenhoitaja osaisi antaa sinulle vinkkejä painonhallintaan terveellisellä tavalla, ottaen huomioon sairautesi. Terveydenhoitaja on myös aikuinen, kenelle voit kertoa kiusaamisesta ja masentuneisuudesta. Nuortennetin Mistä apua -osiossa on myös Huoli puheeksi -lomake, jota voi käyttää apuna vaikean asian esiin ottamisessa.

Muista, että voit aina soittaa ilmaiseksi Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja jutella nimettömänä ja täysin luottamuksella aikuisen kanssa. Nyt kesällä puhelin on joka päivä auki klo 14-17.

Voimia sinulle!

Azzie

Hyvin surullista kuulla, että ihmisille käy jotain tuollaista. Että ystäväksi luullut ihmiset voivat olla niin julmia ja kylmiä, suoraan kuin jostain psykologisesta kauhutrilleristä.

Mutta sinun ei tarvitse sietää tuollaista. Tuollaiset ihmiset eivät ole todellisia ystäviä. Tosiystävä ei koskaan sanoisin mitään niin ilkeää, eikä koskaan haluaisi loukata. Joten tuollaiset eivät ole aikasi ja kiintymyksesi arvoisia. Maailmassa on miljoonia ihmisiä, ja olen varma, että löydät todellisia ystäviä. Esimerkiksi harrastusten parista. Älä pakota itseäsi olemaan niiden seurassa, jotka eivät sinua arvosta. Ystävyyssuhde on tässä tapauksessa hyvin paljon kuin parisuhde, huonoa kohtelua ei tarvitse eikä pidä sietää. Löydät varmasti parempaakin seuraa, pää pystyyn vaan :)

Anonyymi

Kokemuksella, kiusaaminen on tosi ikävää. Etenkin kun sitä jatkuu ja on jatkunut pitkiä aikoja.
Minua alettiin kiusaamaan jo päiväkodissa. Niinä aikoina leikinkin aina poikien kanssa, ja tulen vieläkin paremmin toimeen poikien kanssa. Alkuun se oli syrjimistä kun olin muiden tyttöjen silmissä niin erilainen ilmeisesti. Sitten sen aikaiseen asuin kuntaani muutti tyttö joka muutti tullessaan hyvin paljon elämääni.
Taisin olla 5 vuotias kun tämä tyttö vei parhaan ystäväni ja he yhdessä kiusasivat minua, herkkä kun olin.
Sama tyttö tuli tietenkin samalle ala-asteelle ja ylä-asteelle joten voit kuvitella että lähes koko sen ajan minua on kiusattu.

Rankkaa se oli kun ei elämäni muutenkaan ollut mallillaan.
Kaiken masennuksen, psykiatrikäyntien sun muiden jälkeen totesin että se vaati vain minulta itseltäni vahvuutta. Älä anna sen vaikuttaa mitä muut sinusta sanovat. Minä uskon että olet mahtava ja ainutlaatuinen persoona juuri tuollaisenaan.
Jos minäkin voin ylpeänä todeta että en ole masentunut enää tippaakaan niin sinäkin pystyt siihen. Et uskokaan kuinka paljon minulla olisi sinulle sanottavaa, mutta taitaa loppua tila kesken :P

mävaan

Voitaisiinko mun kirjoitus poistaa

MLL Ylläpito

Hei!

Mikäli haluat julkaista tarinasi, voit tehdä sen nuortennetin etusivulta löytyvän palkin kautta ”nuorten tekemät jutut”. Sieltä löydät lisäohjeet.

Kesäisin terveisin Ylläpito

Vastaa aiheeseen: Minun Tarinani

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top