Siirry sisältöön
Köyhäopiskelija

Oon 16-vuotias lukiolainen, isä on työtön ja äiti sillon tällön saa töitä.. Rahaa riittää just ja just ruokaan, sähköön, veroihin yms. Ei siis mihinkään lomamatkoihin, huvituksiin, elektroniikkaan, vaatteisiin yms juuri yhtään kuussa.. Elämä tuntuu ihan tylsältä ja ankeelta ku monella on kaiken maailman lomamatkoja vuosittain, minä en oo koskaan käyny suomen ulkopuolella, edes helsingissä..

Samassajamassa

Minä tiedän miltä se tuntuu. Kaikki kaverit käy lomalla ties missä ja minä kyhjötän kotona! Ei mekään hirmu rikkaita olla. Sitä ei kannata hävetä että suomen päättäjät ei osaa järjestää asioita. Sulla kai on ystäviä. Voit puhuu asiasta avoimesti, hyvä ystävä ymmärtää ja saattaa vaikka joskus ottaa sut mukaan jonnekki, vaikka hesaan!! :)

happypoor

Älä huoli meitä on monia, ei kaikki oo mitään rikkaita. Oon ite kans 16-v ja voin sanoa etten ole käynyt Helsingissä;) meilläkin vain toinen vanhemmista on töissä. Oon aina ollu kateudesta vihreä kun muut menee lomalla aina jonnekin tai saa kalliita (tai vähemmän kalliita) tavaroita. Mut ite oon tullu siihen tulokseen ettei elämä ole siltikään hassumpaa, kun rahaa ei ole kuin roskaa osaa nauttia paremmin elämän pienistä iloista, esim. siitä kun kerrankin pääsee jonnekin syömään kavereiden kans tai mennään perheen kans vaan autoreissulle lähiseudun kaupunkeihin:) Lisäksi olen oppinut säästämään rahaa niin että voin jonain päivänä hankkia juttuja joita olen jo pitkään halunnnut. Vanhempani ovat opettaneet minut säästeliääksi:) Paljon tärkeämpiä asioita ovat elämässä läheiset ihmiset ja yhdessäolo. Mutta jos kaipaat rahaa omaan käyttöön kannattaa harkita kesätöitä tai vaikka marjojen poimintaa syksyllä;) Ja monet mun kaverit jokka pääsee kaikkialle lomalle on sanonu mulle et se on jo pitemmän päälle vähän tylsää ja he hankkivat aina vaan uusia tavaroita eivätkä osaa välttämättä iloita siitä mitä heillä jo on. Meillä vähän köyhemmillä on vielä montaa asiaa mitä toivoa ja tavoitella. Vaikka saisinki itse kaiken minkä haluan jo nyt niin olisinko pitemmän päälle tyytyväinen? Luultavasti en.

:)

Mun pikku serkku käy mustikassa, ja myy niitä… Sä voit myös käyä sienes… Noi tuli mulle ekaks mielee :)

meizi

-Kysy porukoilta että voisko ne maksaa enemmän jos vaikka tekisit kotitöitä yms.
-kerää pulloja
-myy jotain turhia tavaroitas kirpparilla/kavereille
Tuossa jotaki ideaa, en nyt yhtäkkiä keksi muuta :)

lol

Mä en saa rahaa mistään.

vastaaja

työ ku työ jos saa rahaa. kannattaa kysyä vaikka lähikaupasta jos tarvisivat vaikka apulaista.

Death metal

sama broblem haluisin tabletin ja saan 32€kuussa mut en osaa säästää koska mun pitää maksaa joitain juttuja ite:/

Vemppu

Itse olen hoitanut tuttavien ja naapurien eläimiä, niistä saa ihan hyvin palkkaa. Lastenvahtina olen myös ollut. Soitatko jotain soitinta yms? Johonkin synttäreille voisi mennä vetämään pientä korvausta vastaan pienen esityksen. Tai sitten suurta korvausta vastaan suuren esityksen. :D

Mä vaan

Moi täälä 12v tyttö pienestä kaupungista. Täältä ei löydy pulloja kerättäväksi tai mitään sellasta josta sais rahaa. Saan joskus rahaa kotitöistä mutta en oikein jaksa tehä niitä😅 Siis keksin (tai äiti keksi) että jos ei tee sitä työkseen niin voi esimerkiksi leipoo ja myydä leipomuksia netissä. Mut siis vaan jos sitä EI TEE työkseen. Tässä on yks vinkki jos ei keksi mistä saa rahaa.

Vastaa aiheeseen: Mistä rahaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top