Siirry sisältöön
Otaku

Elikkä te joilla on seurustelusuhde/olette kihloissa/tiedätte olevanne rakastuneet/olette olleet rakastuneet ja kaikki muut, esitän teille otsikon oloisen kysymyksen: Mistä rakkauden tunnistaa? Netistä löytyy kaikkea mutta ei siihen kaikkeen voi luottaa, ja vanhemmiltani sain vastaukseksi ”Kyllä sen sitten tunnistaa kun oikea sattuu kohdalle.” Tiedän itse olevani rakastunut erääseen poikaan, mutten osaa lukea hänestä rakastaako tai edes pitääkö hän minusta, joten kaipaan neuvoa tähän asiaan. Mistä tunnistaa siis sen että toinen pitää sinusta? Ja mistä sen tietää että hän on se oikea?

HotChocolate

Heippa! :)

Oon aika huono vaihtoehto tähän kysymykseen vastaamaan kun en ole kihloissa tai mitään sellaista, mutta yritän kuitenkin jos tästä olisi sulle jotain apua? :) samalla kommenttini nostaa viestiketjuasi joten eiköhän muutkin toivottavasti tule vastailemaan! :)

Ihastuminen ja pitäminen on siis monille tuttuja tunteita, tuntee välillä että joku läheinen tai kuka vaan henkilö, on ihastuttava ja hänen kanssaan haluaisi viettää enemmän aikaa, tehdä jotain ja jopa aloittaa seurustelun. Ihastumisessa monesti suljetaan pois ne huonot puolet, ei nähdä toisesta kun ne ihanuudet ja kielletään jos joku huomauttaa jostakin negatiivisesta piirteestä.
Tätä voi tapahtua lievemmin tai vahvemmin, riippuu ihmisistä, mutta kuitenkin että ihastumisessa, varsinkin ensimmäisissä, monesti luodaan tietystä henkilöstä oma unelmaihminen jonka piirteet ja taidot ovat täydellisiä eikä huonoja piirteitä/ongelmia monesti edes huomioida.

Rakkaus ja rakastuminen on vahvempi tunne, voi välillä tuntea ja sanoa että on rakastunut mutta ainakin myöhemmin asian oikean laidan tunnistaa, oliko oikeasti rakastunut.
Rakkaudessa hyväksytään huonot ja hyvät puolet, ollaan valmiita tekemään kompromisseja ja ymmärtämään toista jopa myös pahoissa ongelmissa ja pidetään toisesta hyvää huolta.
Näin se eroaa paljon ihastumisesta jossa jopa päivän kuluttua voidaan vain erota ja jatkaa elämää, rakkaus kestää yleensä pidempään ja siinä hyväksytään toinen sellaisena kuin hän on.
Rakkaus harvemmin myös kestää elämän pituisena ”huumana”, joskus tulee riitoja ja erimielisyyksiä mutta rakkauden avulla niitä halutaan sopia, toisinaan voi jopa masentaa tai olla vihainen mutta nekin tunteet laantuvat.
Rakkaus tulee monesti vähän ihastumisen jälkeen, eli kun oppii tuntemaan toista paremmin ja näkee ettei hän myöskään ole täydellinen. Rakastumisessa siis rakastetaan toisen hyviä niinkuin huonojakin puolia.

En usko että tämä on kovin hyvä vertaus mutta näitä kahta tunnetta, rakkaus ja ihastus, voisi verrata tunteeseen ja mielialaan. Tunne on samanlainen kuin ihastus, vähän ”heikompi”, tunne kestää lyhyemmän aikaa ja saattaa mennä nopeastikin pois, rakkaus on mieliala joka voi kestää pitempäänkin ja sen voi tuntea vaikka kaikki ei menisi aina putkeen.

Tällaisia asioita ei kannata hoppuilla, on hyvä pysähtyä hetkeksi ja selvittää omia tunteita, kysellä ja ”analysoida” toisen tunteita ja tehdä päätös mitä haluaa tehdä itse ja toisen kanssa.
Kun olet jossain vaiheessa elämääsi ja tapaat ”sen oikean”, sen voi tuntea monella tavalla.
En omaa siitä kokemusta mutta tottakai rakkauteen kuuluu että haluat viettää toisen kanssa elämääsi vaikka eteen sattuisi ongelmia. Kyllä sen tietää sitten eikä sitäkään kannata yrittää nopeuttaa, sen aika on sitten kun sen aika on :)

En tiedä minkäikäinen olet mutta neuvon että muista myös vähän jarruttaa :)
Voit kysellä toisen tunteita vaikka netissä tai kasvokkain, jopa kirjeitse. Kaikille löytyy kyllä se oma keino kertoa tunteistaan, voit vaikka kokeilla piirtää jonkun piirrustuksen ja kertoa sen kautta tälle pojalle tunteistasi?
Sen oikean kyllä tunnistaa ajan kanssa, tuskin monillakaan, jos kellään, tulee tunnetta missä näkee toisen vilaukselta tms ja tuntee että hänestä minä tykkään ja rakastan häntä.
Joten pysähtyminen ja miettiminen on myös tärkeitä taitoja eteenpäin menemisen lisäksi.

Jos haluat jutella tästä tai ihan mistä tahansa asiasta lisää, muista että voit jutella siitä läheisillesi tai vaikka MLLn sivujen puhelin-, kirjepalveluuntai chattiin! :)

Siunausta ja tsemppiä sinulle! Toivottavasti jotkut, jotka omaavat enemmän kokemusta ja tietoa tästä asiasta jakavat vähän omia mietelmiään :)

Vastaa aiheeseen: Mistä rakkauden tunnistaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top