Siirry sisältöön
Rubikin kuutoita

Moi!
Pidän rubikin kuutioista ja minulla on jo 3×3,
2×2 ja megaminx. Mistä saisi halvalla hyviä kuutioita?( sellaisia mitkä kääntyy hyvin ja on hyvä ottaa aikaa) Tietääkö kukaan tai tykkääkö kukaan muu ratkoa rubikin kuutioita? Kertokaa mielipiteitä.

15v poika

Asiantuntija on saapunut paikalle.
Elikkä tässä on mun tarina ja vinkit:
Aloitin harrastuksen noin 1,5 vuotta sitten. Minulla oli käytössä ”Rubiks cube brändi” eli se joka kääntyy erittäin hitaasti ja muutenkin ei tarkoitettu ”speedcubing”iin.
Katsoin youtubesta tutoriaalin ja muutaman päivän jälkeen osasin ratkaista sen jo ilman apuja. Aloin kiinnostua harrastuksesta enemmän ja katsoin netistä kuutioita. Löysin 2 kuutiota joiden ajattelin olevan hyviä minulle, youtubettajat olivat myös suositellet näitä: MoYu Weilong GTS3 M ja (Qiyi Mo fang ge) Thunderclap. Molemmat aika uusia versioita silloin. Molemmat ovat hyviä mutta Weilong huomattavasti parempi. Nyt 2 asiaa mitkä on hyvä ottaa huomioon kuution hankinnassa: Kulmaleikkaus((kuinka paljon automaattisesti naksahtaa oikeaan suuntaan) ja nopeus. Weilongissa kulmaleikkaus on aivan huippu hyvä ja nopeus maailman parasta luokkaa. Ehdottomasti suosittelen tätä kuutiota. Toinen asia mikä on hyvä ostaa samalla on liukuainetta sille(kotoa löytyvä silikonispray käy). Mitä enemmän käytät kuutiota, se alkaa pikkuhiljaa aina hidastumaan. Tuo auttaa. Sitten vielä tärkeä juttu on puhdistaa kuutio kun huomaat sen paloinhin kertyneen ”likaa/ainetta” (on ollut kuutiossa tehtaalta asti). Voit katsoa youtubesta tutoriaalin miten puhdistaa se kuutio. Siitä tuleekin mieleen tubettaja jota suosittelen: JPerm. Hän tekee/teki tutoriaaleja ja vinkkejä. Enemmän pro-tason ihmisille mutta kannattaa katsoa hänen vanhempia videoitaan. Ai niin ja kannattaa ottaa se kuutio joka on ”stickerless” muodossa.

Vastaa aiheeseen: Mistä rubikin kuutioita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top