Siirry sisältöön
Oppilas :D

Seiskaluokkaa on tullut käytyy jo melkein kuukausi ja en ois arvannu sen olevan niiin haastavaa. Siis mulla on tulossa monta koetta ja tuntuu ihan siltä että niitten lukemisenkin jälkeen, pää lyö aivan tyhjää. Siis mulla ei oo mitään kauheeta ongelmaa pikku testeissä, mut esim fysiikka.. Kuka nyt sitä puhetta värähtelystä sun muusta, ymmärtäisi? Aina kun päätän päntätä fysiikkaan tai matikkaan tosissani, ei se lopuksi mene niin. Mulla ei yksinkertaisesti ole motivaatiota niinkuin ennen alakoulussa, missä kaikki aineet oli helppoja. Aika tuntuu menevän ihan sairaan nopeesti ja koulpäivät vievät siitä suuren osan. Onko joillain yläkoulun käynneillä tai kaseilla jotain vinkkejä ja apuja?

foreverlost

moi!

ihan ymmärrettävää, seuraavalle asteelle siirtyessä tulee aina tosi paljon uutta :) tälleen lukion just alottaneena voin sanoo et ihan samat fiilikset, paljon pitää opetella ja totutella uudenlaiseen opiskeluun. suosittelisin et etsit ja testaat erilaisia opiskelutapoja, itelle toimivien tapojen löytäminen hyödyttää sua tosi paljon ajan mittaan sekä yläasteella että toisella asteella. googlaamalla ”opiskelutekniikat” löytyy kaikenlaista. ja sit tietenkin opolta voi ehdottomasti kysyä ja sen (tai esim. luokanohjaajan, aineenopettajan tai erityisopettajan) puoleen kannattaakin ihan oikeesti kääntyä heti jos yhtään siltä tuntuu. niiden tehtävä on auttaa sua.

noista opiskelutyyleistä, eri ihmisille toimii eri jutut mut ite pärjäsin yläasteen ihan kelpo arvosanoin tekemällä omat muistiinpanot kokeisiin kerratessa. eli etsin ja tiivistin pääasiat kirjan kappaleista ja tunneilla tehdyistä muistiinpanoista, kirjotin ne ja sit kertasin niiden avulla kyselemällä itseltäni tai jonkun kaverin kanssa. niissä kirjoissa on oikeesti yllättävän paljon epäolennaista tietoa, joten pääkohtien löytämistä on hyvä opetella :) nyt lukiossa oon myös huomannut sen että pystyn keskittymään koulujuttuihin paremmin muualla kuin kotona omassa huoneessa. nykyään jään usein koululle tai meen kirjastoon tai johonkin kahvilaan opiskelemaan.

ja sit tietty se et ei kannata ottaa liikaa stressiä <3 hyvä tälleen kroonisena koulustressaajana sanoo, mut oikeesti yks koe on vaan yks koe eikä sun arvosanat määritä sua ihmisenä millään lailla. aineen arvosana ei koostu pelkästään kokeista, myös tuntityöskentelyllä ja läksyjä tekemällä pystyy vaikuttaa ainakin jonkin verran.

tsemppiä sulle tosi paljon, toivottavasti sun yläasteajasta tulee ikimuistoinen :)) paljon oli ***kin mut olihan se nyt itelle ainakin iha hiton tärkeetä aikaa 🫶🏼 haha täst tuli nyt melkonen romaani, sori siitä, mut autan mielelläni jos on jotain kysyttävää

Meikä mandoliini täällä taas

Mulla ihan sama homma kun sulla, muutenki mun mielenterveys on mitä on ja nyt menee vaa paskempaan suuntaan, tässä mun pari vinkkii jota en ees itte noudata mut ne ainakin auttais mua, nuku enemmän kuin 5h yössä ja älä hanki töitä ja harrastuksii kalenteria täyteen, 2 harrastuksista vapaata arkipäivää auttais jo (jos ees käyt harrastuksis tms)

Palstan aloittajaa

KIITOS KAIKESTAA <3333

Vastaa aiheeseen: Mistä saada motivaatioo?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top