Siirry sisältöön
liian ujo

Moi!

Oon 16v poika ja oon tosi ihastunu yhteen tyttöön koulussa. Ongelmana on se , että en edes kunnolla tunne sitä. Se on uusi meidän koulussa ja on usein välitunnit yksin, joten sitä ois helppo lähestyä. En oo kuitenkaan uskaltanu. Mulla on ollu monta mahdollisuutta puhua sille, mutta en vaan oo saanu suutani auki. En tiedä mikä mulle aina tulee, kun on mahdollisuus jutella sille. Vihaan itteeni, kun oon näin ujo.

Girly98

Mul on sama tilanne ja oon 16.v tyttö ja oon ihastunu yhtee poikaa, joka on myös mun koulus yksin välitunneil. Oon ite ujo kun puhun pojille, mut muuten aika puhelias.
En oo mikään ammattilainen täs asias kun oon samassa jamassa, mutta yritän auttaa parhaani mukaan:)
Mä ajattelin lähestyy tätä mun ihastusta tervehtimällä aluks. Et esim. ku se tulee oottaa tuntia tai tulee kouluun, sille voi moikata ja sanoo vaik sen nimen perään niin se tajuu et se moikkaus oli sille. On muuten tutkittu et ihmiset tykkää kuulla kun niiden oma nimi sanotaan;)

Ja jos ei uskalla vielä tervehtiä niin voi yrittää saada katsekontaktin kun se tulee oottaa tuntii tai tulee kouluun ja vaan hymyillä.
Kannattaa edetä pienin askelin ja sit rohkeus kasvaa sen myötä:)

Sä voisit kysyy siltä vaikka avauskysymykseksi, että oliks nää varmasti läksynä tästä biologiasta/enkusta/hissasta/ mikä tunti teillä nyt sattuu olemaankaan. Ja voisit kysyy et mitä mieltä se on siit kouluaineesta ja mikä on sen lempiaine. Ja voit kysyy sen musamakua ja harrastuksia. Parhaimmat vinkit mitä mä oon saanu on et ihmiset tykkää puhuu ittestään, joten kysy kysymyksiä ja anna hänen puhua itsestään. Ja KUUNTELEMINEN on tärkeää myös. Kun keskustelet hänen kanssaan kuunele tosissaan mitä hän sanoo äläkä mieti sillä aikaa kun hän puhuu mitä sanoisit seuraavaksi. Ja kaikkia yleensä pelottaa et tulee kiusallinen hiljaisuus. Mut mä oon oppinu ku oon tutustunu uusiin ihmisiin et jos ei ite oo kiusaantunu ja antaa ns. luvan sille hiljaisuudelle niin molemmat teistä tuntee olonsa mukavaks. et ei tee silleen et oikeen näyttää toiselle et se hiljaisuus vaivaa ja on tosi kiusallista. Et asia ei ole kiusallinen jos ei tee siitä kiusallista.

Ja älä vihaa ittees sen takii et oot ujo!:) Kaikki on erilaisia, tiedän kyl et saattaa ärsyttää kun ei uskalla ujouden takii mennä puhumaan, mut pitää vaan kohdata pelkonsa. Yleensä ne pelot on vaan sun pään sisällä ja kaikki kauhuajatukset mitä päässä liikkuu ei oo todellisia ja ne kaikki on vaa luotu sun mieles.
Jotkut tytöt sitäpaitsi tykkää ujoista pojista. Ainakin mä tykkään:) Musta on tosi suloista kun poika on ujo eikä uskalla hirveesti vaik ryhmässä hirveesti puhua, niin se on mulle tosi puoleensa vetävä piirre pojassa:)

En tiedä auttoko tää mitenkään, mutta toivon, että auttoi:). yritän itekin edetä näillä ohjeilla:)

Vastaa aiheeseen: Mistä saisin rohkeutta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top