Siirry sisältöön
?

Nii, mistä te tiesitte, et ootte trans henkilöitä? Ja onko pakko muuttaa itseään fyysisesti jotenkin? Haluasin tietää, kun olen ehkä trans poika, mutta en ole varma ja en varmaan uskalla/saa tehdä itselleni mitään fyysisiä muutoksia, niin voisinko silti olla trans?

Trans jätkä :)

Moi! Yritän siis tässä ainakin jotakin omia kokemuksia kertoa, mutta muistathan että kaikki trans ihmiset on erilaisii, eli nää mitä mä listaan ei päde kaikkiin trans typpeihi.

Okei, eli ensinnäkin. Yks tosi niiku selvä merkki on se kun oma keho ei ns. ’tunnu oikealta’. Eli tuntuu epämukavalta tai ahdistavalta esim. nähdä jotkut tietyt ominaisuudet kehossa, tai omasta mielestä vaatteet ei tavallaan ’istu oikein’. (esim. rintojen takii)

+ Jos susta tuntuu epämukavalta (jos oot trans poika) että sua kutsutaan esim niiku tytöksi tai naiseksi tms.

Muita esimerkkei on esim vaikka jos sun syntymäs annettu nimi ei tunnu oikeelta, tai et tykkää niiku tavallaan viitata/ ’esitellä’ ittees tyttönä/ naisena. (Esim vaikka jos joku kysyy sun sukupuolta, niin tuntuu hankalalta vastata se syntymäs määritelty sukupuoli.)

Tässä on nyt nää perus hommelit, mut kehotan et teet lisää taustatutkimusta esim. vaikka Yotuben kautta eli kuuntelet mitä muut trans tyypit osaa kertoo omista kokemuksistaan, ja mietit ihan rauhas et miltä itestäs tuntuu.

Lisäksi vielä:
Ja vaikka ootki trans, niin ei sua kukaan pakota menemään tekeen sun keholle mitään muutoksia. Se on sun keho, ja sä päätät mitä sä sillä teet! Oot aivan yhtä valid trans ihmine vaikket meniskään muuttaan kehoas fyysisesti. Se on se että mikä susta tuntuu oikeelta, ei se mitä muut sulta odottaa.
Jos et halua/ uskalla mennä niin et mene, ja se on ihan ok! <3

Arvedávgi❤️‍🔥🌈

No siis, huomasin, että mun ”vanha” sukupuoli ei enää tuntunut oikealta. Siihen liitetyt nimitykset sai mut ahdistumaan. Selvittelen vielä näitä juttuja, mut tiiän että sitä en ole. Ja ei tietenkään oo pakko tehä mitään keholleen. Ei kaikki koe ainakaan vahvaa kehodysforiaa. Mutta jos sukupuolidysforiasi ei muutenkaan ole vahvaa, ei kyse välttämättä ole transsukupuolisuudesta, vaan jostain muusta transihmisyyden käsitteen alle asettuvasta sukupuolikokemuksesta.

?

Kiitos tosi paljon teille vastauksista!!! Trans jätkä :), mä koen just noin miten sanoit tos! (inhoon sitä, ku mua kutsutaan tytöks enkä haluis esitellä itteeni sellasena ja emt tuntuuks mun keho väärältä aina, mut ainaki usein enkä tykkää pitää ”tyttöjen vaatteita”, siks uiminenki ahistaa, ku en voi mitään uimahousui käyttää…) , ni oonkohan trans? Musta vähän tuntuu siltä, mut en tiiä. Oon miettiny tätä kaikkee nyt jonku aikaa enkä vieläkää oo varma mistään. Mä en luultavasti uskaltais/sais muakata mun kehoo fyysisesti mitenkää, vanhemmat ei varmasti antais ja en kyl ehk uskaltaiskaa. Ja kun en uskalla tulla kaapista kellekkää, ni en oikei voikkaa. Kysyin kyl kerran, et voisinko leikata mun hiukset, mut en saanu lupaa, et kiva. No, oon tyytyny nyt elämään tälläsenä väliaikaisesti ainakin. Muuten tää asia ois aika helppoo ja olisin varmaa trans, mut ku joskus (tosi harvoin, mut joskus) on ihan okta olla tyttö tai jopa tykkään olla tyttö. Ni en varmaa sit voi olla trans vai voinko? Kaikki on nii sekavaa… No mut kiitti teille ja moikka :)

trans mies:33

Vaikka joskus tunnet ittes tytöksi, ei tarkota että et oo trans. Itekki tunnen itteni feminiiniseksi välillä, ja ehkä en oo vielä kunnolla hyväksyny sitä et oon trans. Muista myös että ei oo mitään kiirettä kertoa kenellekkään! Läheisille kavereille saattaa olla helpompi kertoa, kun vanhemmille. Ite just vasta kerroin äitille että oon trans, mutta en oo vielä isälle kertonu. Ei oo mitään kiirettä! Pojatki voi olla ”tyttömäisiä” niin ei oo mitään hätäö tuntea itteään valillä tytöksi!!<33

?

Kiitos ihan sikana trans mies:33!!!! Tosta sun vastauksesta oli mulle paljon apua!!!

Vastaa aiheeseen: Mistä tietää et on trans?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top