Siirry sisältöön
Omg help!

voitteko auttaa ku en tiiä millon ne alkaa help!

Niiskuneiti

Moi! Yleensä se näkyy ruskehtavana vuotona alkkareissa, ja vatsaan voi sitä ennen vähän sattua. Voi varmuuden vuoks oitää siteitä mukana, ettei sit käy vahinkoo niin kun ittellä et alkaa kaupungilla?

M

Esim. Always:sin nettisivuilla on hyvää tietoa kuukautisten alkamisesta ja kuukautisista :)

Kynttilä

Mulla alko kuukausi sitten menkat. Se tuntu aivan hirveältä paniikilta ekat 3pv ku pelkäsin, että tulee housuista läpi ja oli koulua. Aluksi kuten mulla saattaa olla alushousuissa ihan pieniä ruskeita läiskiä. No, kun hetki koittaa niin kyllä tajuaa kun ne on alkanu. Kannattaa oikeasti pitää siteitä aina mukana, jos on epäilyksiä, että saattaa alkaa. Hyvä varoitusmerkki on itellä kuukausi ennen menkkoja viikon välein oleva tasaisen voimakas vatsakipu.

V

Mulla itelläni alko menkat jo 12 vuotiaana eli olin vielä aikas nuori. Muistan vieläkin kun ne alko mun yhden tutun mökillä ja olin ihan paniikissa. Ja voi ei sitten, kun ne koulut taas alko. Mulla itelläni kävi niin, että en uskaltanut edes heti kertoa mun äidille(kannattaa kertoa heti). Ja mun mielestä se oli sillon ala-asteella noloa ja ei voinut kellekkään kaverillekkaan kertoa. Ja niin mulla alko ne silleen, että n.viikko ennen sitä mulla alkoi tuntua alavatsassa vähän kipua. Ja juu aluksihan mulla ei tullut juurikaan yhtään verta. Ja se tuntui sillon jo kauheen isolta määrältä. Nykyään merkitsen kalenteriin aina silloin, kun ne alkaa ja päättyy. Ja voin sanoa että mulla on vieläkin joskus menkat eri ajankohtina. Ja siis nykyään ennen,kun mun menkat alkaa mulle saattaa tulla justiinsa vähän särkyä yms. Joillain saattaa myös tulla rinnat aroiksi.
Joten siis toivottavasti tästä oli edes jollekkin apua kaipaavalle apua!
P.s Ei ne menkat ole niin pahat, kun voisi luulla tietenkin alussa se voi tuntua siltä, mutta parin vuoden päästä (ainakin mulle kävi näin) se ei haittaa sun arkielämää millään lailla:)

huolestunut? :I

juu siis moi, sori ku alotan tän mun asian tähäm keskustelupalstaan, mut joo. oonko ylipainone ku oon 5lk 148cm pitkä ja [osa viestistä poistettu, emme julkaise pituus+paino- kysymyksiä).

sanokaa suoraan koska haluun tietää.

ja sit mun toinen asia et mun äitillä on alkanu menkat jo 12v ja oon viel ite 11, mut mulla on rinnat ollu jo pitkää kipeet ja valkovuotoo ja mua huolestuttaa et ne alkaa vaik koulussa kesken kaiken ja tulee läpi xC

oon puhunu mun äitille mut ei siitä saa paljoo apua :(

Nuori

Okei siis oon 14 vuotias eli 8lk ja lähes kaikilla mun ikäisillä kavereilla on jo alkanut menkat mutta mulla ei :( Ja on siis kyllä ollut nyt vähän punaruskeeta kuivunutta alkkareissa lähipäivinä(ei oo 💩) mut ei mitään vuotoo. Ja en oikein tiedä mitä nyt pitäisi tehdä… Ideoita?

:D

Oon 12 ja mul on jo alkanu. Mut mulla ainaki oli hirveetä mahakipuu pari päivää ennen ku alko. Kertokaa heti äidillenne ku ne alkaa!

18v

@Nuori: Mä olin pari viikkoa vaille 15 kun mulla alkoi, eli se on tosi yksilöllistä. Ja toi kyllä kuulostais menkoilta. Mua itseä yllätti miten rusehtavaa se vuoto on, jotenkin aina ajatellut että se olis ihan punaista mutta se väri voi vaihdella kirkkaanpunaisesta haaleanruskeaan.

:3

Nii no mullakaa ei oo viel alkanu vaikka mun monella luokkalaisella jo on

# (¤.¤) #

Mä en vieläkään tiiä näistä asioista yhtään mitään

#sukuelintietämätön #mitäonmurrosikä #mäolenpoika

08 tyttö

Mun äitillä alko joku 11-12.v, mut mul ei oo viä alkanu, oon koht 11. Mul alko tulee valkovuotoo 4.lk:n alussa. Tiiän et se ei aina riipu siit et millo äitillä on alkanu. Mulla on jo murtosikä alkanu. Välillä on rinnat ja alavatsa kipeet, mut ei oo viä mitää muuta merkkejä näkyny. Ja mitä tehä jos alkaa kesken koulupäivän? Se on mun pelko menkkojen suhtee. Ei oo viä kellää kaverillakaa alkanu. Oon kyl puhunu yhen kaverin kaa niist. Joo… onko kellää mitää hajuu millon mul vois alkaa?

Kiitti jos voit auttaa ^-^

Joku

Ähh… No niin siis en ala kertomaan itsestäni kauheasti yksityiskohtia mutta olen siinö iässä että kuukautiseni voisi alkaa. No siis kävin äsken vessassa ja huomasin että alushousuissa on ihan pieni rusehtava jälki ja nyt pelkään että kuukautiseni on alkanut… En ole tuntenut mitään kipuja ja niin joten olen aika ”peloissani”…

Cactus08

Eli mä oon 11.v ja 1.mikä on valkovuoto, onks se sitä et esim. on märät alkkarit mut ei oo pissanu housuihi? 2. Mul on usein alavatsa kipee mut ei rinnat. 3. Mä en voi kauheest kysel mun äitii koska sill oli syöpä nuorena :(

Eli mitä mä teen ku oon musaluokal ja jos kuukautiset alkaa konsertissa niin juma!

Olis kiva saada vähä neuvoja

12 vee tyttö

Mitä ihmettä on valemenkat?

Mietin vaan kun joskus tulee sellasia, että tuntuu ku menkat alkais, mut ei ne sit alakaan. Mulla ei siis oo alakanu menkat vielä. Äitillä alko 13 veenä ja mä oon nyt kaksitoista. Täytän elokuussa 13. Mulla on ollu valkovuotoo jo noin pari vuotta. Se alko jotain pari kolme kuukautta ennen ku täytin 11.

Koska ne oikeesti alkaa?

Vastaa aiheeseen: Mistä tietää milloin menkat alkaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top