Siirry sisältöön
Siismävaan

KUKAAN ei saa katsoa kenenkään viestejä, sillä se rikkoo viestintäsalaisuuslakia. ELLEI joku henkilö ole vaarassa tai jotain.
Mutta saako vanhemmat katsoa muuten lapsen puhelimen läpi? Ei viestejä, mut kaiken muun – sovellukset, ajankäyttö, asetukset, käyttämät nettisivut..

Ja siis mähän oon jo 14 ja tiedän kyllä mikä on mulle liikaa ja liian vähän. Kyllä mä pidän musta ja mun puhelimesta huolta.

Ja saako vanhemmat tutkia mun huonetta?
Ja saako vanhemmat lukea mun tekstejä, joita kirjoittelen vihkoihin?
Salaa siis?

Ja saako vanhemmat huutaa mulle? Ei KANNATA, mutta onks se kiellettyäkään?!

Kaipaan hieman apua :)

– Eräs epätoivoinen

Lol

Mulla ollut samoin. Vanhemmat kävi joka ilta puhelimen läpi. Jossain vaiheessa ne otti sen pois puoleksi vuodeksi. Kyllä mullekin huutavat kokoajan ja kaikki tekstit käyvät läpi. Kerran ala-asteella oli mutsini lähettäny kaverilleen kuvan mun jostain kuolemaan viittaavista piirrustuksista. (ajattelin silloin itsetuhoisesti, en enää) Joo ja siis vastaus on EI. Mitään noista ei sun vanhemmat saa tehä. Sä voisit vaikka haastaa ne oikeuteen tosta.

imhinen

Lapsen henkilökohtaisten tavaroiden penkominen (vaikka ne olisivatkin lain nimissä aikuisen omaisuutta), puhelimen tutkimiseen pakottaminen, henkilökohtaisten tekstien luvaton lukeminen, ja etenkin lapselle huutaminen on henkistä väkivaltaa, joka on yhtä lailla fyysisen satuttamisen ohella väkivaltaa, eikä sitä siis tarvitse kestää.

Vastaa aiheeseen: Mitä kaikkee vanhemmat saa tehdä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top