Siirry sisältöön
🪴

mä en tiiä haluunko mä mennä lukioon vai amikseen.

mun unelma 1 olisi olla joku puutarhuri eli mä joutuisin menemään amikseen. mulla on homeallergia joten mä en tiiä miten mä reagoisin kaikkeen multaan ja kasvihuoneisiin. tän takia mä hylkäsin mun kirvesmiehen unelman. jos mä menisin amikseen, me jouduttaisiin muuttamaan johonkin toiselle paikkakunnalle ja mä joutuisin siis kauemmas yhdestä kaupungista missä mun veli ja paras kaveri asuu.

mun unelma 2 on olla joku ydinvoimaan liittyvä tyyppi eli mä menisin lukioon. ydinfyysikko vaikuttaa mielenkiintoselta ammatilta. mä oon hyvä fysiikassa ja kemiassa, mutta en mikään paras. ne on aika kiinnostavia aineita, mutta jos mä teen niitä tunti tolkulla, mun aivot meinaa räjähtää. mua kiinnostaa hirveesti ydinvoima. meidän ei pitäisi muuttaa täältä mihinkään koska tässä aika lähellä on lukio.

mitä mun kannattaa tehdä? onko kukaan muu samassa tilanteessa? mitä te tekisitte mun tilanteessa?

tuleva muusikko

moi! sun kannattaa miettiä kumpi tuntuu paremmalta. ajattele et kumpi työ ois parempi, vertaile niitä vaikka. mut älä ajattele et missä se lukio ois jne. koska ei pari, muutama vuos(kuinka kauan kestää🤷‍♂️) lukiossa pois sun kotikaupungista oo paljoo, voit siltikin puhuu ja tavata niitä🙂 oon ite vasta 13.v (kohta 14) ja mun number 1 unelma OLI että tekisin jotain musiikkiin liittyvää. mut sit iskä tavallaan murskas ne, vaikka se ei kyl tiedä ees mitä haluisin olla. koska oon vaan sanonu et ei mulla oo mitään mitä haluisin olla. ja oon päättänyt et musta luultavasti tulee joku hitsari, poraaja tai jotain ja kalastaja. iskä sano et sit tekisin työtä sen firmassa. eli itekkään en oikein tiiä mitä tehä.
kaikkee hyvää sulle!!

🪴 (aloittaja)

kiitos tuleva muusikko tosta vastauksesta💖
mä oon tehnyt paljon kaikkia uratestejä ja lukenut eri ammateista. tässä on lisää ammatteja mitkä mua kiinnostaa:
puutarhuri
ydinfyysikko
arkkitehti
taiteilija
ompelija
insinööri
hortonomi (puutarhaan liittyvä ammatti)
jotain eläimiin liittyvää mutta ei eläinlääkäri

mä oon ajatellut, että lukio on varmaan se turvallisin vaihtoehto, mutta lukioympäristö ei vaikuta mitenkään ihanimmalta. oon kattonut youtubesta kaikkia lukioon liittyviä videoita ja jostain syystä mua alkaa hirveesti ahdistamaan kun mä katon niitä. yhden videon aikana mä itkin kun lukioon meneminen tuntui niin väärältä.
mun sisko olettaa koko ajan että mä meen lukioon. mä sanoin sille joskus että mä menisin mielummin nettilukioon ja nyt se koko ajan antaa vinkkejä kaikista lukioon liittyvistä asioista. mun veli oli lukiossa alle vuoden ja sitten se lopetti koska se ei varmaan tuntunut oikeelta. mä oon aika samanlainen kuin mun veli joten mä pelkään että jos mä meen lukioon niin mulle käy samalla lailla.
joten mä tulin nyt siihen päätökseen että mä haluun sinne puutarhurikouluun. se vaikuttaa paljon kivemmalta. ja mä uskon että mä voisin jatkaa sieltä amkiin hortonomiksi koska puutarhurit ei saa hyvää palkkaa. ja ainahan mä voin muuttaa mun mieltä ja mennä sinne lukioon🙃

tuleva muusikko

en tiiä näätkö tätä viestiä, mutta mä ilahduin oikeesti tosi paljon että sait mun viestistä jotain apua. hienoa että oot saanu päätettyä mitä haluat😁👍
ja ihan samaa mieltä sun kanssa, aina voi opiskella lisää. meillä kaikilla on kokonainen elämä aikaa.
luin noita sun muita uravaihtoehtoja… ja huomasin et sulla on kaks samaa kun mullakin: taiteilija ja jokin eläimiin liittyvä. oon pitkään halunnu olla taiteilija, mutta musta on alkanu tuntuu että mä en onnistuis siinä. ja et ei mun perhe/sukulaiset hyväksyis ja muutenki en oo mikään hyvä. ja oon joskus haaveilu tekeväni töitä villieläinten kanssa enkä ihan tavallisten koirien ja kissojen.
toivon sulle paljon menestystä ja iloa!!😁

Utelias

Hei! Miten meni ja mihin valintaan päädyit? Oli miten oli niin tsemppiä opintoihin ja tulevaisuuteen yleisestikin! :)

🪴

Moi! Mä löysin tästä mun läheltä ib-lukion, jossa opiskellaan siis englanniksi. Englanniksi opiskelu vaikuttaa mielenkiintoisemmalta kuin suomeksi. Mun 9lk loppuu tänä syksynä (tiedän, outoa). Mä oon kotikoulussa eli mä en voi hakea mihinkään yhteishaussa. Äiti aikoo ottaa yhteyttä siihen ib-lukioon tän kuun lopussa ja se kysyy sieltä voiko kotikoululainen tulla sinne. Sinne tarvitsee todistuksessa 8 keskiarvon, mutta mä en saa numerotodistusta.
Netin mukaan kotikoululaisen on paljon helpompi päästä amikseen, joten jos toi ib-lukiohommeli ei onnistu, niin mä meen amikseen.

Vastaa aiheeseen: mitä mä teen? lukio vai amis?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top