Siirry sisältöön

Mitä minun pitäisi tehdä (pikaista vastausta jos onnistuu)

Josefiina (17v)

Minua on kiusattu koko eskari/kouluikäni aikana ja olen vieläkin peruskoulussa kun aloitin vuotta myöhemmin koulun ja jäin 7lk luokalle vakavasta kiusaamisesta että koulun käynnistä ei tule mitään. Sain nyt puolenvuoden rauhan käydä koulua, mutta nyt se taas alkoi, henkistä/fyysistä kiusaamista, kuten esim. jos olen menossa tunnille ja olen yksin niin käydään käsiksi ja hakataan nyrkein, vaikka kouluni opettaja näki tilanteen, tämä vähätteli sitä. Itse en jaksa enään kovinkaan kauaa, sillä voimani ovat lopussa kiusaamisen suhteen.
Mitä minun pitäisi tehdä ja kehen turvautua jos opettajat ei saa kiusaamista loppumaan ?

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei Josefiina,

Kirjoitit vakavasta asiasta, johon todella tarvitset ja ansaitset saada aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi ketään sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Voisivatko vanhempasi olla yhteydessä koulun rehtoriin? Koulussa on myös kouluterveydenhoitaja ja kuraattori, joiden puoleen voit kääntyä, jos opettaja ei ota tilannetta vakavasti.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

maanmatonen

Opettajat ei oikeesti melkei ikinä välitä siitä kiusaamisesta. Niitä vaa ei kiinnosta. Vaikka kuinka ois koulussa joku KiVa-koulusysteemi tai mikää, kiusaamine jatkuu. Mun mielestä sun kannattais puhuu vanhemmilles, vaikka äidilles jos sille on helpompi puhuu. Jos et vanhemmilles voi puhuu, reksi tai kuraattori on hyvii vaihtoehtoi. Mut jos kouluhenkilökunta on nii säälittävän osaamatonta ja välinpitämätöntä, kannattaa ottaa yhteyttä nuorisopoliisiin. Toivon sulle jaksamista ja haluun vakuuttaa, et et oo yksin! Meitä kiusattuja on lukemattomii, sun pitää vaa uskaltaa pyytää apua. :3

kiusattu

voih.. tosi ikäväää tomoinen kiusaaminen olen itsekin kokenut kiusausta. ny oon paremas koulus jossa ei ketään kiusata jos kiustaan aikuinen puutuu asiaan .. (erikois koulu )
kiusaaminen on tosi tyhmää.. toivotavasti munusta oli apua

Vastaa aiheeseen: Mitä minun pitäisi tehdä (pikaista vastausta jos onnistuu)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top