Siirry sisältöön
HelpingMyBestFriend

Hei tarvitsen kiirellisesti tähän kysymykseen vastauksen: bestistäni on haukuttu ja muuta henkistä kiusaamista ollut jo kauan, mun bestis on ujo ja kerto sit opettajalle,kuraattorille ja rehtorille. Kukaan ei auttanut. Nyt alkoi tulee väkivaltaa mukaan bestistäni on kohdeltu väkivaltaisesti. Tekijät oli 8lkl ja nimet tiesi muuta ei tienny ja ulkonäön tietenki. Mitä mun besun pitäs tehä ku sen koulus ei puutu siihe vakavasti? Tartten oikeesti vastauksii en haluu et mun besu joutuu kärsii ):

[Viestiä muokattu]

MLL Ylläpito

Hei!

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, toimit tosi rohkeasti. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitsette aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisitte kääntyä? Tietävätkö vanhemmat kaverisi tilanteesta? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja joka osaa ja haluaa auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Kaverisi myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Hän saa kirjeeseen henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Hän voi myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa. Keväisin terkuin Ylläpito!

Nyt on nopeasti puututtuva asiaan!

Moi! Hienoa, että autat kaveriasi! Olet tosi ystävä! Viestissäsi kerrot, että kaverisi on joutunut henkisen kiusaamisen kohteeksi. Ja kerrot, että häntä on myös kohdeltu väkivaltaisesti. Se on erittäin väärin, koska kenenkään ei pitäisi joutua kiusatuksi tai väkivallan kohteeksi. Nyt otat asian uudelleen puheeksi koulun henkilökunnan kanssa. Minua jäi tuo väkivalta mietityttämään. Onko häneen käyty käsiksi tai lyöty? Kuulostaa todella vakavalta. Menkää esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle joka osaa antaa lisää neuvoa. Olisi mielestäni hyvä, että menisit hänen mukaansa, jos kaverisi vain haluaa. Lisäksi voit ehdottaa kaverillesi NuortenNetin palveluita, niistäkin on varmasti apua.

Kaikkea hyvää teille molemmille ja toivon todella, että asia tulee käsittelyyn ja siihen löytyy ratkaisu.

Vastaa aiheeseen: Mitä mun pitäis tehä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top