Siirry sisältöön
Maria Hivpoint

Olen Maria Hivpointin nuorten työstä ja valtaamme Nuortennetin viikolla 47. Haluaisin kuulla teidän mietteitä siitä, mitä on hyvä seksi. Entä mitä on turvallinen seksi? Voiko turvallinen seksi olla hyvää? Mitä hyvä ja turvallinen seksi pitää sisällään?

Viikon 47 aikana seuraamme ja olemme mukana tässä keskustelussa. :)

Kata, verkk@ri

Jee, hei ihanaa kun ootte valtaamassa!<3
Kaikki ollaan varmaan samaa mieltä, että ehkäisystä huolehtiminen kuuluu turvalliseen seksiin. :)
-Kata, verkk@ri

Azzie

Hyvässä ja turvallisessa seksissä molemmat ovat samalla aaltopituudella. Raju seksi on ok, kunhan molemmat ovat yhtä lailla mukana. Omista haluistaan pitää voida puhua ja kumppania kunnioittaa. Turvallisuuteen kuuluu myös kondomin käyttö, ei pelkästään raskauden, mutta myös tautien takia. Turvallinen seksi on juuri parasta, koska siinä voi luottaa toiseen.

Viivi Hivpoint

Moi!

Nostatte esille tärkeitä asioita liittyen hyvään ja turvalliseen seksiin. Ehkäisystä huolehtiminen on tärkeää niin raskauden kuin seksitautien kannalta. Kondomi ja suuseksisuoja oikein käytettynä suojaavat hyvin seksitaudeilta. Kondomi suojaa tehokkaasti myös raskaudelta, kun sitä käytetään oikein. Tärkeää on, että niin suuseksissä kuin emätin- ja anaaliyhdynnässä käytetään kondomia tai suuseksisuojaa, sillä seksitaudit voivat tarttua emättimeen, peräsuoleen kuin nieluunkin. Myös sellaisissa seksitavoissa, joissa toisen ihmisen eritteitä voi päätyä limakalvoille, on seksitautiriski. Oletteko tutustuneet liukuvoiteisiin? Liukuvoiteen käyttö kondomin kanssa on suositeltavaa, koska se pitää limakalvot ja kondomin ehjinä ja lisää nautintoa seksissä. Voit tsekata täältä lisää kondomista, suuseksisuojasta ja liukuvoiteista: https://justwearit.fi/

Nostatte myös esille sen, miten tärkeää on, että molemmat haluavat sellaista seksiä, johon ryhdytään. Seksiä on monenlaista ja ihmisillä on erilaiset mieltymykset. Keskeistä onkin, että seksikumppanin kanssa uskaltaa puhua omista toiveista seksin suhteen, ja samalla kunnioittaa kumppanin ajatuksia ja toiveita. On tärkeää, että tehdään sellaisia asioita, joista molemmat nauttivat. Seksin kuuluu tuntua hyvältä ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen. Seksi on lopulta vuorovaikutusta, jonka keskeisiä elementtejä on luottamus toiseen. :)

Tuleeko teillä mieleen muita asioita, joita hyvä ja turvallinen seksi pitävät sisällään?

Terkuin,
Viivi Hivpoint

homopetteri

raju on aina parasta

Maria Hivpoint

Hyviä huomioita on mainittu. Kommunikointi on olennainen osa hyvää seksiä. Kommunikoimalla voi varmistaa, että seksi, mitä tehdään, perustuu yhteiselle ymmärrykselle ja kaikki mukana olevat pitävät siitä, mitä tapahtuu. Jos ei ole varma, mitä kumppani ajattelee, on hyvä kysyä toiselta: ”Pidätkö tästä?”, ”Miltä tämä sinusta tuntuu?” tai kysyä: ”Miten / Mistä haluaisit sinua kosketettavan?”.
On myös tärkeää, että on pohtinut itse etukäteen sitä, mikä itselle on hyvää ja turvallista seksiä. Jokaisen on hyvä miettiä omalla kohdallaan, mitä edellytyksiä on sille, että voi kokea nautintoa seksissä; on se sitten kondomin käyttö, se, että arvostaa ja pystyy ensin nauttimaan omasta kehostaan, seksiin liittyvän tiedon lukeminen etukäteen, tietynlaiset seksitavat, tunneside kumppaniin tai jokin muu asia. :)

Mikään tapa harrastaa seksiä ei ole myöskään ”oikeampi” tai ”parempi” kuin toinen. :) Jokainen määrittelee itse, minkälainen seksi on itselle parasta ja nautinnollista, toisia kunnioittaen. Jos tykkää ”rajusta” seksistä tai seksistä, johon liittyy alistamista tai kontrollointia, on tällaisesta seksistä erityisen tärkeää keskustella kumppanin kanssa ennen seksiä. Silloin on syytä etukäteen päättää seksin pelisäännöt, jotta seksikokemuksesta tulee miellyttävä ja turvallinen kaikille siihen osallistuville. Jotkut sopivat turvasanojen käyttämisestä tai käsien liikkeistä, jotka tarkoittavat esimerkiksi seksin keskeyttämistä. Seksistä on aina lupa kieltäytyä, missä vaiheessa tahansa. Se on tärkeä muistaa!

SeksiVeikko

Semmonen että o kumi ja että se on semmosta että molemmat haluaa ja tykkää siitä

Vastaa aiheeseen: Mitä on hyvä ja turvallinen seksi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top