Siirry sisältöön

Mitä siellä 5lk lääkärintarkastuksessa tehdään?

4lk Tyttö

Oon siis 4lk tyttö [osa viestistä poistettu]. Olin jo poikkeuksellisesti omasta halustani 4lk terveydenyarkastuksessa. Meidän koulun terveydenhoitaja ja lääkäri on molemmat naisia onneksi! Terkka sanoi siellä että 5lk olisi lääkärintarkastus. Kerooin sitten tuosta kavereilleni ja yksi heistä sanoi että hänen 5lk kaveri olisi kertonut että siellä pitäisi puhua lääkärin kanssa menkoista, tisseistä yms. No nyt kaikki meidän luokan tytöt tietää ton ja haluaa pysyä nelosella. Saisinko asiallisia vastauksia ja kokemuksia aiheeseen liittyen?

Minä se vaan

Mulla oli tuo tänä vuonna ja se ei ollut paha. Lääkäri vain kysyi onko menkat alkanut. Sitten katto ryhdin painon/pituuden sit se kurkkas nopee alkkareihin ja rintoja. Tuli myös hpv rokote. Lääkäri saattaa kysellä murrosiästä ym. Mutta ei ole paha se tarkastus jännitätte suotta.

Kata, verkk@ri

Moikka!

Suosittelen lukemaan tämän mun blogi-postauksen ”Kun lääkärikäynti ahdistaa ja pelottaa” viime keväältä:

Kun lääkärikäynti ahdistaa ja pelottaa

Kaikki menee kyllä hyvin! <3
– Kata, verkk@ri

Oof

Oman muistiin mukaan ei mitään pelottavaa. Aika sama, kuin muissakin terveystarkastuksissa; terveydenhoitaja/koululääkäri tarkistaa perusterveyden yms.
Viidennellä luokalla toki terveydenhoitaja ottaa puheeksi menkat ja muut murrosikään liittyvät asiat, koska ne tulevat joillakin jo viidennen luokan aikana ajankohtaisiksi. Omasta mielestäni 5lk terveystarkastuksessa ei oo mitään pelättävää, sama kuin kaikki muutkin, teekkari vaan sattaa antaa neuvoja, ohjeita ja kysyä asioita murrosikään liittyen. Ei se terveystarkastus mitään sopimatonta sisällä.

TääONniinTOTTA

Se o sama ku 8lkn et se laajempi on kait jommalkummal lkl tai sit kummallakin emt mut mul oli se nyt 8lkl. Mä jännitin sitä ihan sairaasti, ainut ”ikävä” asia siin oli se et se mies lääkäri katto nivusista pulssin/sykkeen. Ei se mul tehny mitn rintojen tai pikkareitte tarkistust… lomakkees oli ollu et seksuaalista häirintää ollu, ni sit se ei pakottanut siin mihinkää paitsi et piti ottaa pitkähihainen ja farkut pois ja olla sen lääkärin ees t-paidas ja pikkareis. Ei se niin paha ollu ku luulin aluks onneks

Vastaa aiheeseen: Mitä siellä 5lk lääkärintarkastuksessa tehdään?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top