Siirry sisältöön

Mitä siellä 5lk lääkärintarkastuksessa tehdään?

4lk Tyttö

Oon siis 4lk tyttö [osa viestistä poistettu]. Olin jo poikkeuksellisesti omasta halustani 4lk terveydenyarkastuksessa. Meidän koulun terveydenhoitaja ja lääkäri on molemmat naisia onneksi! Terkka sanoi siellä että 5lk olisi lääkärintarkastus. Kerooin sitten tuosta kavereilleni ja yksi heistä sanoi että hänen 5lk kaveri olisi kertonut että siellä pitäisi puhua lääkärin kanssa menkoista, tisseistä yms. No nyt kaikki meidän luokan tytöt tietää ton ja haluaa pysyä nelosella. Saisinko asiallisia vastauksia ja kokemuksia aiheeseen liittyen?

Minä se vaan

Mulla oli tuo tänä vuonna ja se ei ollut paha. Lääkäri vain kysyi onko menkat alkanut. Sitten katto ryhdin painon/pituuden sit se kurkkas nopee alkkareihin ja rintoja. Tuli myös hpv rokote. Lääkäri saattaa kysellä murrosiästä ym. Mutta ei ole paha se tarkastus jännitätte suotta.

Kata, verkk@ri

Moikka!

Suosittelen lukemaan tämän mun blogi-postauksen ”Kun lääkärikäynti ahdistaa ja pelottaa” viime keväältä:

Kun lääkärikäynti ahdistaa ja pelottaa

Kaikki menee kyllä hyvin! <3
– Kata, verkk@ri

Oof

Oman muistiin mukaan ei mitään pelottavaa. Aika sama, kuin muissakin terveystarkastuksissa; terveydenhoitaja/koululääkäri tarkistaa perusterveyden yms.
Viidennellä luokalla toki terveydenhoitaja ottaa puheeksi menkat ja muut murrosikään liittyvät asiat, koska ne tulevat joillakin jo viidennen luokan aikana ajankohtaisiksi. Omasta mielestäni 5lk terveystarkastuksessa ei oo mitään pelättävää, sama kuin kaikki muutkin, teekkari vaan sattaa antaa neuvoja, ohjeita ja kysyä asioita murrosikään liittyen. Ei se terveystarkastus mitään sopimatonta sisällä.

TääONniinTOTTA

Se o sama ku 8lkn et se laajempi on kait jommalkummal lkl tai sit kummallakin emt mut mul oli se nyt 8lkl. Mä jännitin sitä ihan sairaasti, ainut ”ikävä” asia siin oli se et se mies lääkäri katto nivusista pulssin/sykkeen. Ei se mul tehny mitn rintojen tai pikkareitte tarkistust… lomakkees oli ollu et seksuaalista häirintää ollu, ni sit se ei pakottanut siin mihinkää paitsi et piti ottaa pitkähihainen ja farkut pois ja olla sen lääkärin ees t-paidas ja pikkareis. Ei se niin paha ollu ku luulin aluks onneks

amoimoimoiiii

No siis mä oon vitosel ja mullekin on tulossa se ja mua pelottaa kattoko ne alapäätä/rintoja mut ne on naislääkäreitä. Mä en haluis et mun isä tulee sinne…….

Idk

Oli se aika nolo mutta se on ihan lyhyt käynti. oon ite poika ja se on meillä pahempi kun siis kosketellaan tota nii ni noita paikkoja

Cavalier❤️‍🩹🐶

Vanha keskustelu, mutta tiiän, että tänne saattaa tulla jotain tyyppejä kattoo vielä näitä vastauksia.
Ei ainakaan silloin, kun meillä oli (siitä on aikaa, niin en tarkalleen muista) ekana rokotus, pituus, paino ja katottiin näkö (mulle lähetettiin lähetys optikolle, ja siis sain lasit silloin). Ei ees ollut kauheeta, kyseli vaan jotain asioita, miten kaverisuhteet, kuinka paljon puhelimella, jne.

12v

Kuulin parilta luokkalaiselta, et ei siellä puhuta mistään sellaisista juuri ollenkaan

12v tyttö

En tiiä lukeeko tätä enään kukaan(jos lukee, vastatkaa onko kenellekkään käyny näin.)

Mä oon nyt kutosluokalla ja olin vitosella erissä koulussa. Vanhassa koulussa piti olla kaksi tarkastusta, eka koululla vaan rokote, ja sen toisen piti olla ihan lääkärissä (kaikilla) katto kuulemma ihan kaikki mitä voi silmät, ryhti, pituus, paino ja kaikki mahdolliset. Ekassa kävin yksin ja tokaan piti tulla vanhempi tai molemmat, jos oli, ajanvaraustuli mutta joku juttu tulilääkärille ettei voinut ottaa vastaan oppilaita ja mun aika peruttiin. Eli olen nyt kutosella ja periaatteessa en ole käynyt tarkastuksessa ollenkaan. Ei ole tullut uudessa paikassa kutsua.

Haloo helsinki fan🌼🤞🏻💓🌿

Mulla oli nyt 5 luokalla se ja se riipuu hieman koulusta ja lääkäristä mitä siellä tehdään mutta tässä mun kokemus. Ensin juteltiin ihan vaan mun unesta,ruokajutuista ym. Sitten se katto mun suuhun. Sen jälkeen se katto mun silmiä. Piti siis tuijottaa semosta valoa. Sitten se kuunteli mun sydämmen ja sen jälkeen menin makaamaan ja se tunnusteli mun mahaa ja vähän kasvoja. Sitten se ihan varovasti raotti mun housuja ja kokeili vaan molemilta puolilta jonkun sykeen. Mulle se ei puhunut muuten murrosiästä kun kysy että ollaanko juteltu kotona ja että oisko mulla jotain kysyttävää murrosiästä sit se oli ohi. Muistaakseni ei tehty mitään muuta mutta riippuu tosiaan varmaan lääkäristä.

Haloo helsinki fan🌼🤞🏻💓🌿

Ei siis puhuttu ihmeemin murrosiästä tai mitään eikä katottu mitään rintoja yms sori sekava vastaus mutta toivottavasti autto

Haloo helsinki fan🌼🤞🏻💓🌿

Puhuin mun ekassa viestissä lääkärintarkastuksesta mutta terkkarilla katotiin siis vaan pituus,paino,näkö,verenpaineja ryhti. Sitten juteltiin ei ihmeelisemmin sielläkään murrosiästä vaan se vaan kerti että ei kannata verata omia muutoksi a toisiin ja että toisilla alkaa aikasemmin ja osalla myöhemmin

15v. tyttönen

Usko mua, sitä tarkastusta ei tarvi pelätä <3
Hyvin se menee

5lk tyttö

Pov: loma loppuu ja mulla on se😭

Vastaa aiheeseen: Mitä siellä 5lk lääkärintarkastuksessa tehdään?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top