Siirry sisältöön
Eituumielee

Onko meidän luokka ainoa jolla on surkea luokkahenki? Meidän luokka koostuu muutaman eri koulun seiskoista, ja ala-asteella kaikkien luokat oli tietääkseni ihan ok eikä ketään silleen halveksittu tai väheksytty. Mut nyt koko seiskan ajan mua ja parii kaverii halveksuttiin ja syrjittiin. Ollaan menossa ens vuonna kasille, joten onks mitää ehdotuksia mitä tälle vois tehdä, ettei jatkuis enää sillon..?

Lotta, verkk@ri

Moii! Kiva kun kirjoitit ja hyvä kun uskallit kirjoittaa mieltä painavasta asiasta!
Oletteko kertoneet asiasta kuraattorille taikka muulle koulun aikuiselle, jos he voisivat puhua heille jotka ovat teitä halveksunu ja syrjinyt yms?
Tai onko teidän koulussa kenties tukioppilaita joille voisitte kertoa tästä asiasta? He auttavat teitä ja tarvittaessa voi tehdä yhteistyötä opettajien kanssa jos se ei lopu taikka te haluatte niin.
Tuolle asialle olisi tärkeää saada lopetus.
Kannattaa kertoa asiasita opettajille, kuraattorille taikka tukioppilaille yms!
Tsemppiä siihen!
-Lotta, verkk@ri

Omknäinalexmattsonin03

Moi.
Sun kantsii puhuu jollekki tosta jos sua ja kaverias on halveksittu tai syrjitty.
Musta kans tuntuu, että yläasteella ei saa oikeen tehtyä mitään enää luokkahengelle.
Mitä mä oon nähny niin nykyset yläaste ikäset on monesti ollu ns. ”pissiksii” tai niinku et ne esittää olevansa vanhempia kuin ovat ja käyttäytyvät ärsyttävästi ja katsovat muita arvostelevasti.

Minullakin oli alakoulussa ihan h*mmetin hyvä luokkahenki mut sit yläasteella luokka muuttu ja sinne tuli ne ärsyttävät tyypit jotka pilas luokkahengen.

Sellasta se vähän on, yläaste ei oo enää niin ”kiva” kuin ala-aste, siellä on ne pissikset. En tiiä, ei tolle varmaa mitään voi tehä.

Ärsyttää

Joo o, meidän luokassa kans vähän luokkahenki hukassa. Meillä ei syrjitä ketään, kaikilla on kavereita jne. Mutta, meijän luokassa on pari semmosta poikaa jotka tapaa kaikki yritykset tyttöjen jutella pojille tai päin vastoin. Tää pääpahis sanotaan nyt vaikka Jussi huutelee koko ajan keskustelun lomaan jotain ikävää jne. Esimerkki: on tunnin alku, ja sanon jollekkin kaverilleni että käyn varmaan kirjastossa koulun jälkeen. Jussi sanoo kovalla äänellä: ”ketään ei kiinnosta” tai ”Kysyinkö”. Eräänä kotsan tuntina (olen hänen kanssaan samassa ryhmässä) hän laukoi kaverilleni sanotaan nyt häntä Oonaksi, mm. ”Ole nyt hiljaa, kukaan ei halua kuunnella sua eikä ketään kiinnosta, kukaan ei haluais että sä oot olemassa” jne. Ja sen jälkeen kun minä ja kaverini vielä juttelivat hän sihisi ”oo nyt jo hiljaa sit on roustattu”. Että semmosta. Onneks hän oli tänään poissa koulusta ja meidän luokassa oli paljon vapaampi tunnelma.

No…

Sori vaan, mutta tuskin sille mitään voi tehdä. Ei ainakaan meidän luokan kohdalla…

V 16 [nimimerkkiä muutettu.]

En tiiä mitä tehdä [Tämä viesti on poistettu ja siirretty Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle.]

Nuortennetin ylläpito

Hei V 16,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle otsikolla ”VS: Mitä surkealle luokkahengelle voi tehdä?”. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Mitä surkealle luokkahengelle voi tehdä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top