Siirry sisältöön
yksinäinen

Mitä tekisin kun minua on kiusattu kaksi vuotta? Vaihdanko koulua, en tee mitään… Auttakaa! Mutta kuraattorilla ja muuallakin olen käynyt, ei auttanut opettajat yrittävät auttaa mutta kiusaajien kaaliin ei vaan mee tärkein asia. Mitä teen?

•BeYourSelf•

Älä Missään tapauksessa vaihda kouluu. mua on kiusattu 7 vuotta :) jos vaihdat kouluu nii ne/se kiusaaja saa sellaisen kuvitelman että se on voittanut. Kannattaa puhuu vanhempienkaa jos et oo viel. Nostat vaan päätä ku joku sanoo jtn pahaa. Älä välitä. Äläkä mee muuttaa ittees oot täydelline tollasena mikä oot remember that! Yritä tavata vaikka rehtori? Itellä on sama tilanne ja paha masennus mutta ÄLÄ ANNA NIILLE VALTAA :)
by: 13v gurl

Ensiapu

Ovatko vanhempasi tietoisia siitä asiasta? Kuinka he ovat puuttuneet asiaan?

Kida

Minuakin oli kiusattu kaikki lapsuus vuoteni ennen lukioon pääsyä, minulta kiusaaminen loppui kun näytin, että puolustaudun samalla tavalla kuin minuun kohdistetaan vahinkoa. En nyt tarkoita että sinun pitäisi mennä nyrkki sojossa, mutta jos sinuun kohdistuu fyysistä väkivaltaa itsensä puolustaminen ja suojeleminen on sallittua.

Suosittelisin että keskustelisitte perheenne ja kiusaajien perheen kanssa yhdessä opettajan läsnäollessa, kaikki saataisiin puhuttua. Toisinaan sekään ei ehkä riitä, vaan samaa pitää toistaa monta kertaa. En tiedä minkälainen henkilö olet, pystyisitkö sanomaan topakasti kiusaajia vastaan? Yleensä valitaan heikompi yksilö, mutta kiusaaminen lannistuu kun huomataan ettei ollakaan niin heikkoja kuin luultiin.

Mainitsit koulun vaihdon, minusta se ei ole huono idea jos kiusaaminen vaikuttaa sinuun paljon, ja erittäin negatiivisesti. Henkinen hyvinvointisi menee kaiken edelle. Jos kerta kaikkiaan mikään muu ei auta ja kiusaaminen vain pahenee, ehkä kannattaisi vaihtaa koulua.

Itsensä puolustaminen on aina oikeutettua, kuten jo mainitsin sinun ei tarvitse mitään tappelua aloittaa. Viisain ihminen on se joka voi kävellä pois, vaikka kuulisi pahaa toisten suista.

Voimia sinulle, uskon että kaikki paranee omalla ajallaan.

Jasu

Onko kiusaajat sun kanssa samalla luokalla? Toiselle luokalle vaihto voisi vähentää kiusaamista. Itseänikin on kiusattu muutama vuosi ala-aste ja yläaste aikana. Oli ihan hirveätä ja sen takia olen vieläkin aika katkera.

Pysy rohkeana. Et ole yksin. :)

Nimetön

Voimia!!

Minä ainakin harkitsisin vakavissani koulun vaihtamista, kuten sinäkin näytät tekevän. Ns. voittamisella ei ole asian kanssa minusta tekemistä, vaan kiusaaja ehkä lopulta tajuaa, kuinka paljon satutti.
Suosittelen tuota myös,koska et voi alistua elämään ikuisessa kivussa. Ehkä lähtö voi vielä säilyttää luottamuksesi ihmisten hyvyyteen.

Olet ihana juuri tuollaisena, tsemppiä ja hyvää joulua! ♡♡♡

Vastaa aiheeseen: mitä teen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top