Siirry sisältöön
monuli120

Moikka! Oon siis 14v tyttö ja seurustelen 18v kanssa. No ongelmana on se että hän haluaisi harrastaa seksiä kanssani ja puhuu koko ajan lapsien tekemisest yms. Ja toisaalta ite en todellakaa halua vielä mitään sellast monii vuosiin ja välillä se tuntuu siltä että se ois jo ahdisteluun kohdistuvaa..en uskalla/en oo kertonu täst kellekkää mut täält aattelin kysyy apuu…et pitäiskö mun jättää se vai mitä pitäis tehdä?! Oon välillä iha kamalan ahdustunu ja häiriintyny ku se puhuu koko aja niistä asioista…ja sit välil tuntuu et se käyttäis mua hyväksee (vaikka ei vie siis olla nähty) ja sit viel et tosi useest se laittaa itestäns alaston kuvii mulle vaik mua ei yhtään kiinnosta ne…..kiitos iha järkyttävästi jos joku voi auttaa täs asias!:)

MLL Ylläpito

Hei,

onpa hienoa, että tulit kysymään asiasta! Myös se on hienoa ja tärkeää, että pystyt tunnistamaan ja sanomaan, mitä et halua ja mihin et ole vielä valmis. Sinulla ja jokaisella meistä on oikeus koskemattomuuteen ja siihen, että sitä myös kunnioitetaan.

Kyseinen poika ei kunnioita sinun rajojasi ja koskemattomuuttasi käyttäytymällä kuvaamallasi tavalla. Sen lisäksi, hän tekee rikoksen enemmän tai vähemmän painostamalla sinua seksiin ja lähettämällä sinulle alastonkuviaan. Tiesitkö, että 16 vuotta täyttänyt ei saa tehdä seksuaalisia tekoja, kohdistaa seksuaalisia puheita eikä lähettää niihin liittyvää materiaalia alle 16 -vuotiaalle? Tätä kutsutaan suojaikärajaksi. Sen rikkominen on rangaistavaa Suomessa. Sinä et siis ole tehnyt mitään väärää eikä sinua kukaan rankaise, mutta poika on tehnyt ja tekee. Hän on vastuussa ja häntä voisi uhata syyte.

Se, että sinua ahdistaa pojan jutut ja koet välillä hänen käyttävän sinua hyväkseen, ei kuulu seurustelusuhteeseen, vai mitä? Sinä ansaitset parasta – kunnioitusta ja arvostusta! Kukaan ei saa painostaa sinua sellaiseen, mihin et ole valmis! Ei silloinkaan, vaikka olisitte molemmat täysi-ikäisiä aikuisia.

Miltä sinusta tuntuisi, jos sanoisit hänelle, ettet enää halua jutella ja ”olla” hänen kanssaan? Kannustaisin (ja toivon) sinua tekemään niin, koska poika ei kohtele sinua oikein. Ikäeronne on vielä tuossa iässä merkittävä, koska olette henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltänne kovin eri vaiheissa. Myöhemmin elämässä useammankaan vuoden ikäero ei tuota välttämättä haasteita, koska molemmat ovat jo ylittäneet tietyn kehitysvaiheen ja ovat kypsempiä. Kehitystä ja omaa valmiutta fyysiseen kanssakäymiseen ei saa eikä tarvitse kiirehtiä. Kun saat rauhassa kypsytellä seurusteluun, omaan vartaloosi ja tyttöyteen/naiseuteen sekä seksuaalisuuteen liittyviä asioita, voit paljon paremmin nyt ja tulevaisuudessa. Mitään ei tarvitse kiirehtiä.

Olet hieno ja rohkea tyttö! Uskalla sanoa pojalle, mitä ajattelet ja suojella itseäsi! Sinulla on siihen oikeus! Jos hän ei jätä sinua rauhaan, kerro aikuiselle! Olisi muutenkin hyvä, että saisit puhuttua jollekin aikuiselle tästä asiasta. Kuka voisi olla sellainen aikuinen? Muista, ettet ole tehnyt mitään väärää! Olisi tärkeää, että saisit jutella jollekin keskustelujenne herättämistä tunteista. Ainakin Lasten ja nuorten puhelimessa voi jutella luottamuksella ja nimettömänä (sekä maksutta), jos et uskalla lähellä olevalle aikuiselle puhua.

Vastaa aiheeseen: mitä teen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top