Siirry sisältöön
Lone

Vuosi sitten, muutettiin uuteen kaupunkiin ja pääsin uuteen kouluun. Alkuvuodesta tutustuin vähitellen näihin tyyppeihin ja kaikki yrittivät olla ystävällisiä ja kivoja. Olin asunut edellisessä paikkakunnassa 7 vuotta ja olin saanut siellä tosi hyviä ystäviä, joiden kaa oon vieläkin yhteyksissä. Yksi näistä uudessa luokassa olevista ”ryhmittymistä” otti minut mukaansa. Noh, aika kului ja viimeaikoina yksi ”ryhmän” henkilöistä sairastui, sillä aikaa 2 muuta tyttöä ikään hylkäsi ja alkoi syrjiä mua. Tälleen on käynyt monesti ennenkin tässä vuodessa mulle, jotenkin tunnen sen tyypin josta luulin saaneeni kaverin, haluavan eroon musta. Enkä tiiä mitä pitäis tehdä…. Sen vaikutuksena, että olen usein koulussa yksin, ei ole enää koulu motia ja tunnen oloni masentuneeksi…. Voiko joku auttaa?

unicornwhale

Hmm… Kavereiden hankkiminen on aina vaikeaa. En osaa oikein auttaa kun en ole ollut samassa tilanteessa.
Jos mikään muu ei auta, olisiko koulun vaihto mahdollista? Tai rinnakkaisluokalle siirtyminen? Jos siis tarpeeksi lähellä on koulu jonne voisit vaihtaa. :/ No, tsemppii sulle. Tutustu rohkeesti uusiin ihmisiin!

Nuori nainen 18v

No nyt kuulosti tutulta. Mulla on ollut paljon noita tilanteita silloin yläasteella mutta nyt jälkiviisaana osaan neuvoa. Jos nuo kaverit on alkaneet syrjiä niin älä edes yritä olla niiden kanssa. Ole omissa oloissasi tai etsi joku toinen yksinäinen niin voitte olla ystäviä toisillenne. Rinnakkaisluokilla esim voi olla yksinäisiä. Ystävystymisessä muutenkin neuvoisin että älä yritä hankkia kavereita silloin koko hommasta menee maku. Oikeat ystävät tulee sattumanvaraisesti vastaan ja aitoja ystäviä ei välttämättä saa ryhmittymiin liittymällä. Anna asian olla ja anna aidoille ystäville mahdollisuus tulla vastaan. Sellaiset tunnistaa. Tsemppiä jatkoo! :)

Lone

Rinnakkaisluokkalaiset on aika etäisiä meidän luokan kaa ja en oikee voi mennä niiden posseen mukaan koska ne ei ota ketään mukaan ja jos vaihtaisinkin niin pitäisi siirtyä musiikkiluokalle

:(

Itellänikin on kaverit syrjiväisiä. Eilen he a ja b kertoivat että aikovat mennä koulusta kotiin a:n kyydillä. No kuulemma toinen kaveri menee sukulaiselleen a:n kyydillä!? Mietin että aika outoa että menisi sukulaiselleen kaverinsa kyydillä. Sitten myöhemmin illalla näin toisen kaverini ig kuvan jossa ovat kaverini a ja b, sekä kaksi muuta kaveriani. Kuvassa he ovat selvästi kaupungilla eli he ovat olleet siellä nelistään!!!?!??

Vastaa aiheeseen: mitä tehdä jos kaverit syrjii

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top