Siirry sisältöön
Hemppa11v

Mul on Minni-kani se on nyt 6kk. Ja äitini sano et mun pitäis seurustella senkaa nii oisko teil ehdotuksii mitä senkaa tehä ku siivota häkkii ja yms. Ois kiva saada ehdotuksii nopeasti:D;) mitä te teette kanienne kans pitäiskö kanin vieres niinku tehä läksyi tai lukee? Mut mitä leikkei vois tehä oon kokeillu agilityy mut se ei oo niin paljo kiinnostunu siit.

Sinisilmäinen

*ei välttämättä kuulu aiheeseen*
Mutta menet kanin luo ja viet sitä ulos usein, silittelet sitä ja juttelet sille. Leikit sen kanssa esimerkiksi pallon kanssa tai vaikka opetat sille jotain temppuja mutta muista että kantilta ei saa vaatia liikaa. Ja sille ei saa suuttua tai satuttaa jos se ei osaa jotain. Mukavia hetkiä kanin kanssa :).

Play with your rabbit

Tästä on jo aikaa, mutta on varmasti muitakin jotka haluaa tehdä jotain kaninsa kanssa, mutta ei tiedä mitä, joten, minäpä kerron.

Kanin kanssa kannattaa ihan vaan jutella ja silittää, kun kanille puhuu ja sen kanssa tekee se alkaa luottamaan sinuun. Vie kania usein ulos ja pidä sitä vapaana isossa tilassa, tai vaikka monessa pienessä huoneessa, voit leikkiä pallolla, niinkuin yllä oleva kirjoittaja sanoikin, voit opettaa temppuja, jos kanisi ei niistä kiinnostu, askartele sille vaikka leluja ja muuta hauskaa jyrsittävää. Vietä aikaa kanisi kanssa ja esimerkiksi leikkaa sen kynsiä, niin se tottuu käsittelyyn. Voit käydä kanin kanssa näyttelyissä, harjoitella esteitä, voit yrittää opettaa jopa mahdottomia temppuja. Ajan myötä mahdottomat, ovatkin täysin normaaleita ja helppoja hommia, esimerkiksi opeta kania tanssimaan, tai tekemään jonkun hienon liikkeen, opeta vaikka kanisi pelaamaan lautapelejä(voi muuten kestää kauan mutta yritä, jos ei onnistu, voi voi, olet ainakin leikkinyt ja yrittänyt opettaa) ota kaikki kanisi kommellukset huumorilla ja leiki mukana. Edottaisin ensi alkuun olemaan vaan kanin kanssa, kun olette hyviä ystäviä, yritä esim opettaa se hyppää sun selkään(silleen että oot polviltas lattialla/maassa ja kumarrus eteenpäin niin se pääsee hyppää) agility ei oo kaikkien juttu, oo aina kärsivällinen ja muista ettet saa pakottaa eläintä. Onnea kaikille ja toivottavasti tästä oli apua!

Vastaa aiheeseen: mitä tehdä kanin kanssa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top