Siirry sisältöön
I am very dumb 😌

Okeiokeiokei, miten tän nyt selittäis…

Mulla on tosi tiukat vanhemmat tai oikeestaan lähinnä äiti. Ne on siis eronnu joskus, kun olin 5, ja asun nyt äidillä. Mua jotenkin ärsyttää, että en saa itse päättää mitään, vaan että se tekee kaiken aina valmiiks. En sais tätä viestiä ikinä valmiiks, jos kertoisin kaikki, mutta tässä nyt ainakin yks ongelma:

En saa itse päättää mun tyyliä, tai tarkemmin ajatellen mulla EI OO ees sellasta. Haluisin käyttää jotain villapaitoja, huppareita tai jotain sellasia isoja ja paksuja paitoja (miten sain ton kuulostaa noin oudolta…), mutta siis mun äiti ostaa verkkokaupoista aina vaan jotain raidallisia Marimekon paitoja. 👕🧦

Oon sanonu tästä, mutta sillä on aina joku perustelu siihen;

”Eihän korona-aikana voi missään kaupoissa kierrellä eikä ainakaan sovitella mitään vaatteita. Ja nää *kaupungin* valikoimat nyt on niin suppeet, että ei sieltä nyt sellasia löydy.”
-> Ensinnäkin, joo, koronaa on edelleen, mutta kyllä nyt mun mielestä vaatteita vois käydä ostamassa? Toisekseen, mitenköhän kaikilla muilla sitten on samantapasia vaatteita, jos täältä ei sellasia löydy? 🙄 Ja ei, mä en halua sellasia, koska ”kaikilla muillakin on”, vaan koska ne vaikuttaa mukavilta ja ois just mun tyylisiä. ❤️🧣

”No siinä tapauksessa siun ois pitäny sanoo sillon, kun ne ostettiin.”
-> 1) Sä ostit ne mun tietämättä.
2) Mä sanoin, etten tykkää niistä.
3) Sä jankutit niin kauan, että mä suostuin. 🤦🏻‍♀️

”Ainahan siä oot tälläsiä pitäny ja kyllä ne nyt on ihan käytännöllisiä. Sitä paitsi miä en mitään huonoja krääsävaatteita sulle osta, niin turha kuvitella.”
-> Just. Totta kai mä rakastan niitä, koska oon käyttäny sellasia jo päiväkodissa. 😒 NO IHAN TOSISSAAN, KAI MÄ NYT SAAN PÄÄTTÄÄ, MINKÄLAISIA VAATTEITA PIDÄN? Ei kun niin, en saakaan. Mä jo unohdin. 🤷🏻‍♀️ Eikä ne nyt oo mitenkään huonoja, vaikka ne ois vähän halvempia?

Osaiskohan joku auttaa tän kanssa? 😩

11v. tyttö

Hei moi! En nyt oo mikään asiantuntija, mutta kyllä sun pitää ite saada päättää mitä sä puet päälles! Auttaiskohan jos sanoisit äidillesi asiasta, ja jos hän alkaa jankkaamaan niin ei sun tarvii suostuu. Sulla on oikeus pukeutua, miten sä haluut! Sä kyllä saat vielä äitisi pään kääntymään!
Tsemppii ihan superisti sulle.
You go girl! <3

I am very dumb 😌

Kiitos ehdotuksesta, mutta ei toimi; oon yrittänyt jo kymmeniä kertoja… 🫤

Vastaa aiheeseen: Mitä voisin tehdä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top