Siirry sisältöön
tillintallin

Eli mulla on yks kaveri joka sanoi tänään että sen isä huutaa sille koko ajan ja lellii sen pikkusisarusta. Se sanoi että hänen pitää tehdä koititöitä ja pikkusisaruksen ei. Ja muutenkin hän jää syrjään. Olen entisessä kodissani ollut samassa tilanteessa, joten haluaisin nyt auttaa kaveriani. Mutta miten?

HotChocolate

Moi! :)

Paras apu on kuuntelemista ja tukea! :) Joissakin tilanteissa saatetaan vähän liioitella asioita ja jos kaverisi pikkusisarus on esim. kovin nuori, ei niin raskaita kotitöitä voisi hänen kontolleen edes antaa.
On silti kurjaa että kaverisi kokee olevansa jopa syrjitty kotonaan ja olisikin hyvä jos hän uskaltaisi puhua siitä? Voisit rohkaista häntä puhumaan asiasta sillä joskus vanhemmat ei edes huomaa asiaa ennen kuin lapsi kertoo miltä tuntuu.
On myös hyvä että kaverillasi on ystävä joka tietää miltä se tuntuu ja uskonkin että olet varmasti hyvä apu hänelle jo sillä kun kerrot että ymmärrät häntä ja olet tavoitettavissa jos hän haluaa kertoa asioista :)

Joten ole normaalisti läsnä kaverisi elämässä ja tehkää vaikka jotain kivaa millä saa ajatukset pois ikävistä asioista, vaikka leffailta tai yhteinen harrastus? Ystävä on yksi ihanimmista lahjoista mitä kukaan voi saada ja pienikin kiva ele voi lämmittää suuresti mieltä!

Paljon siunausta ja hyvää loppusyksyä!

Vastaa aiheeseen: Miten autan kaveria jolla on ongelmia kotona?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top