Siirry sisältöön
14

Moi! Oon 14-vuotias tyttö ja tarvitsisin apua. Mulla on jo jonkin aikaa ollut jonkin sortin mielenterveysongelmia. Ahdistun helposti pikkujutuista ja se häiritsee mun elämää. Yliajattelen myös todella paljon. Vaikka mulla on kavereita, tunnen silti oloni yksinäiseksi mielenterveys-asioihin liittyen. Mua ei oo diagnosoitu millään tavalla, joten en tiedä, mikä mua oikeasti vaivaa. En oo kovin avoin ihminen ja varsinkaan vanhemmille puhuminen ei tunnu oikealta. Mulla ei ole sisaruksia. Oon kertonut ongelmistani mun kavereille, mutta se ei aina auta ja tuntuu siltä että tarvitsisin jonkun auttamaan tai jonkun joka voisi tukea mua. En tiedä voinko hankkia apua esim terveydenhoitajalta/kuraattorilta. Onko mun ongelmat niin tärkeitä, että tarvisin oikeaa apua? Vai selviänkö näistä mieleni kolkissa. Mitä mun kannattais tehdä?

Kata, verkk@ri

Hei!

Ihan huippua, kun kirjoitit tänne ja pyydät apua! :) Ongelman tunnistaminen on jo iso osa siitä pois pääsemistä. :)

Koulukuraattoriin tai terveydenhoitajaan kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Aina ei ole tarvinnut sattua edes mitään vakavaa vaan ihan jokainen voi kohdata joskus haasteita oman mielen kanssa eikä liian pientä asiaa ole pohdittavaksi yhdessä :)

Tiedätkö, miten ottaa yhteyttä kuraattoriin tai terkkariin? Jokaisella koululla on omat toimintaohjeet. Yleensä paikalle voi mennä tiettynä aikana ilman ajanvarausta tai sitten ottaa ensin yhteyttä esim sähköpostilla. :)

Sun asiat järjestyy ihan varmasti!

Jätti-isot tsempit syksyyn!
– Kata, verkkari

🤗

Hei ! 🤗

Mene ehdottomasti juttelemaan kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa. Heille voi mennä juttelemaan hyvin pienistäkin asioista.
Tarvitset varmaan apua. Ja voit mennä kuraattorille tai terveydenhoitajalle vaikka et olisi varma tarvitsetko apua.

Nuortenlinkissä on masennus/mielialatesti. Siinä voi testata, onko masennus. Laitan tähän linkin siihen.
https://nuortenlinkki.fi/testialue/testit/mieliala

Toivottavasti mielialasi menee parempaan suuntaan !

Tsemppiä ! 🤗

samanlainen

Mulla on ihan samanlainen tilanne… pitäisi ehkä mullakin mennä puhumaan jollekkin, mutta en tiiä miten ja onko järkevää…

Vastaa aiheeseen: Miten hankkia apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top