Siirry sisältöön
Imhinen

En nyt halua vaikuttaa mitenkään epäkunnioittavalta mutta törmäsin netissä just tyyppiin jolla on 48 eri nimikettä sukupuolelleen ja seksuaaliselle suuntautumiselleen (ei siis kaikki 48 sukupuolelle vaikka otsikko antaa ymmärtää mutta suurin osa niistä).

En itsekään ole cishetero ja sukupuolikokemukseni vaihtelee mutta termejä löytyy itseltä vain kolme kattaen sekä seksuaalisuuden että sukupuolen. Tulkaas nyt ihan itse selittään että miten mahdollista.

Joku_joo

WTF? Sukupuolen/seksuaalisuuden moninaisuuden ymmärrän ja hyväksyn, mutta tää menee mielestäni jo vähän yli. miten voi edes olla olemassa niin monta nimikettä?
Ps. tarkoitukseni ei ole loukata.

¯_(ツ)_/¯

ittelläni on periaatteessa nolla sukupuoltaeli olen asukupuolinen, mutta tää henkilö kokee olevansa 48 eri sukupuolta [osa viestistä poistettu]

Arvedávgi🌈❤️‍🔥

En tiiä. Mä en ees osaa nimetä 48 eri sukupuolen kokemusta. Ja vaikka osaisinkin, osa ei ois mahollisia keskenään/menis päällekkäin.

TekaVi

Mielestäni noin monta sukupuolta on mahdollista olla,koska joku voi kokea olevansa vaikka 40% tyttö ja 50%poika sekä 10% muu. Näitä yhdistelmiä voisi olla aika monta. On myös esimerkiksi juuri asukupuoli. Huom! En tiiä varmasti, näin oon vaan sen käsittänyt.÷)

Imhinen

Osa näistä hänen termeistään tosiaan on päällekkäisiä ja toisensa kumovia, esimerkiksi määrittää itsensä sekä cis- että transsukupuoliseksi sillä perusteella että on genderfluid ja täten välillä kokee olevansa syntymäsukupuolessaan. (Itse myöskin genderfluid-sateenvarjon alle kuuluvan vaihtelevan sukupuolikokemuksen omaavana en määritä itseäni cis- enkä transsukupuoliseksi, vaikka muunsukupuolisuus periaatteessa on transsukupuolisuutta. Kokisin sen omalta osaltani trans- ja cissukupuolen termien väärinkäytöksi.)

Genderfluidin lisäksi hänellä on erikseen eriasteisia feminiinisiä sukupuolia. Lisäksi hänellä on useita xenogendereitä joista en edes ole ihan varma, miten ne toimivat. Näiden lisäksi vielä repertuaariin kuuluu kaikkiaan kolme termiä, jotka kuvaavat hänen olevan ”termienkeräilijä” mitä hän totisesti on. Kaiken huipuksi hän kuvaa olevansa bigender eli kaksisukupuolinen mikä nyt ei termien lukumäärää tutkaillen alkuunkaan pidä paikkaansa. Osan termeistään hän on keksinyt itse.

Rehellisesti sanottuna en tiedä mitä ajatella ja koen hieman että hänellä esiintyy pientä termien väärinkäyttöä ja erityisyydenhakuisuutta.

Hmmmmm

Jos voi olla 0, 1 tai 3 sukupuolta yhtä aikaa ja se oma sukupuolten määrä voi koostua eri sukupuolien osista, miksei voisi olla yhtä aikaa 48:aa sukupuolta? Miksi pitäisi pitää 48-sukupuolisia liioittelijoina taivähemmän älykkäinä?

Joillekin voi olla tärkeätä, että on vain miehiä ja naisia, mutta jos voi olla jotain muutakin, miksi rajoittaa mahdollisuutta siihen luomalla etukäteen sääntöjä sukupuolelle? Jos sukupuolien määrä voi olla 0 tai jokin luonnollinen luku, voisiko jollain olla ½, π, ∞, f(x), -1 tai i sukupuolta? Voisiko sukupuolen ilmaista neliönä tai kuutiona? Mitäpä jos sukupuoli ei edes ole kvantiteettinen ominaisuus?

Vastaa aiheeseen: Miten jollain voi olla 48 eri sukupuolta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top