Siirry sisältöön

Miten kerron mun vanhemmille poikaystävästä(oon 12.v)

Vaneussaapina

Moikkelis! Olis kiva jos joku osais auttaa tässä mun ongelmassa😁 siis miten mä voisin kertoa mun vanhemmille et olen yhdessä yhden mun luokkalaisen pojan kaa, ja oon ollu jo aika hyvän aikaa. Musta tuntuu että ne ei oikein ilahtuisi siitä, kun ne varmaan sanois et me ollaan liian nuoria tai jotain, mutta me pystytään sen pojan kaa puhuu kaikesta ja meillä on hauskaa yhdessä. Mä haluisin kertoo kyllä mutta pelkään niitten reaktiota että ne suuttuis mulle kun meidän perhe on vanhoillislestadiolainen(en osaa kirjoittaa sitä) enkä oikeen tiedä onko siinä jotain ns ”sääntöjä”. Ja muutenkin pelottaa kun mä en haluu et ne suuttuu tai jotain sellasta!! Ja oon siis 12-vuotias

Kiitos jo valmiiksi jos joku jaksoi lukea ja osais auttaa🥰

Juu u

No kysy vaik et mikä ois sun äidin reaktio jos sul olis, jos se on positiivinen ni kerro vaa mut Jos ei ni sano et sul ei oo kai?

Kerro ihan vaan rohkeesti jos on semmonen sopiva tilanne et ”hei mulla on muuten nykyään poikaystävä” tai jotain tuommosta. eihän sun oo pakko kertoo vielä ollenkaa voit vaikka sitte jos hän ois esim tulossa käymää teillä. oon vähä samassa tilanteessa oon tosin 17v ja lestadiolaisperheestä myös. mun poikaystävä ei oo lestadiolainen ja mun vanhemmat ei oo tykänny mun aikasemmistakaa poikaystävistä…

Kolmiapila

Moi! Olet siis vanhoillislestadioloinen, mutta et ole erityisen tuttu uskonnon kanssa? Se voisi viitata siihen, että ehkä vanhempasikaan eivät ole erityisen uskonnollisia ja pidä uskonnon ohjeita tärkeinä.

En ole itse vanhoillislestadiolainen, mutta tällaista yleisesti oppimaani tietoa on se, että ei seurustella, vaan enemmänkin mennään suoraan naimisiin. En usko, että kaikki vanhoillislestadiolaiset noudattavat tällaisia ohjeita, joten ehkä voisit ottaa uskonnon ja seurustelun ensin vanhempiesi kanssa puheeksi.

Jos keskustellessa käy ilmi juurikin, että he eivät hyväksy seurustelua ennen avioliittoa jne. niin voit sitten itse harkita kerrotko seurustelusta heille silti vai et.

Ja noista ”säännöistä” sanon vielä: ei mikään uskonto oikeasti voi pakottaa tekemään mitään, ne ovat enemmänkin vain ohjeita. Suosittelen tutustumaan enemmänkin omaan uskontoosi, niin voit sitten miettiä, sopiiko se sinulle.

Toivon sinulle hyvää jatkoa ja kuulen mielelläni miten asian kanssa käy :)

Vaneussaapina

En ole varma haluaisinko itse olla tuossa uskonnossa mutta vanhempani luulevat sen olevan vain jokin ohimenevä vaihe jos sanon siitä heille. Olen kuitenkin vasta 12 joten en voi vaikuttaa asiaan kovin paljoa. Mielestäni kyseinen uskonto rajoittaa liikaa.

Olen siis keskustelun aloittaja🙂ja kiitos ihanista vastauksista🥰

):

Onko poikaystäväsi myös vanhoillislestadiolainen? Jos on vanhempasi saattavat hyväksyä asian paremmin kuin silloin jos hän ei ole. Ja kolmiapila vanhoillislestadiolaiset seurustelevat kyllä ennen naimisiinmenoa.
Tsemppiä sulle!
T: Vanhoillislestadiolainen nuori

Kolmiapila

Okei, kiitos korjauksesta ”):” ! :)

Vastaa aiheeseen: Miten kerron mun vanhemmille poikaystävästä(oon 12.v)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top