Siirry sisältöön
poika15w

Miten voisin kertoa vanhemmilleni seurustelevani toisen pojan kanssa?
molempien vanhempieni mielestä kahden samaa sukupuolta oleva rakkaus yms. On epäluonnollista jne.
Onko omia kokemuksia?

Vinkki

Jätä heille kirje keittiön pöydälle ja lähde ulos muutamaksi tunniksi.

Tsemppiä!

Itse en koe vetoa samaan sukupuoleen, mutta suosittelisin silti vain kertomaan. Vaikka usein sanotaan että alle 18-vuotiaasta on vastuussa vanhemmat, niin sitä ne ei voi päättää kenestä tykkäät. Oli reaktio mikä tahansa, mielestäni homoseksuaalisuus on ihan normaali asia eikä ihminen parane tai huonone seksuaalisen suuntautumisensa takia. Epäluonnolistahan se ei missään nimessä ole!

Azzie

Kannustan aina ihmisiä rehellisyyteen. Vaikka he suuttuisivatkin, kannattaa silläkin uhalla kertoa. He ovat kuitenkin vanhempiasi, joiden pitäisi rakastaa sinua juuri sellaisena mitä olet. Vanhempien hyväksyminen on tietysti tärkeää, mutta tärkeämpää on, että olet rehellinen sekä heille, että itsellesi. Jos seurustelet toisen pojan kanssa, olet tyytyväinen siihen ja tunnet olevasi oma itsesi, niin pidä siitä kiinni.

Mutta otetaan huomioon, ettei asia aina ole näin, joten ihan käytännön vinkki; Jos sinulla on tunne, että kertomisesta voi tulla isoja ongelmia (vanhemmat heittävät sinut pihalle, saatat kokea väkivaltaa tms) niin kerro ensin jollekin muulle tutulle aikuiselle, jonka tiedät hyväksyvän asian, ja jonka luota voit hakea yöpaikkaa ja tukea, jos jotain tapahtuu. Anna myös vanhemmillesi aikaa. He voivat tarvita sitä, joten anna heidän rauhassa miettiä ja anna tilaa myös keskustelulle.

Vastaa aiheeseen: Miten kertoa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top