Siirry sisältöön
🏳️‍🌈

Mä oon 10v ja oon pan. Mä haluisin vaan kertoa asiasta mun vanhemmille mutta en tiedä miten. Asia on koko ajan mun mielessä enkä tiiä mitä tehdä. Mä oon kertonut mun bestikselle asiasta mutta hän ei vaan pysty auttamaan mua tässä asiassa.

Kei🏳️‍🌈

Sä voit kertoa sen esim jos se tulee puheenaiheeksi tai vastaavaa. Ja ei kannata kertoo sitä sillon, kun sun vanhemmat on huonolla tuulella.

🏳️‍🌈

Kiitos Kei🏳️‍🌈

Imhinen

Ei välttämättä ole pakko. Kerrot sitten jos/kun mahdollisesti joskus seurustelet. Itse en koskaan maininnut olevani homoseksuaali ennen kuin ilmoitin että kumppanini oli samaa sukupuolta kanssani.

Toki jos on identiteettiasia tai haluat vain katsoa, miten suvaitsevaisia ovat ennen kuin tuot jonkun näytille, niin sen kuin täräytät asian jossakin ruokapöydässä.

Verkkari

Hei!
Hienoa, että kirjoitit tänne sinulle tärkeästä asiasta ja kysyit neuvoa.
Kerroit viestissäsi, että haluaisit kertoa vanhemmillesi panseksuaalisuudestasi, mutta et tiedä miten sen kertoisit. Kerroit, että olet voinut kertoa seksuaalisesta suuntautumisestasi bestiksellesi, mutta hän ei ole osannut auttaa tässä.
Olet todella rohkea, kun olet voinut jakaa tämän jo yhdelle sinulle tärkeä ihmiselle.

Tuntuuko sinusta vanhemmille kertominen vaikealta, koska et ole varma, miten he reagoivat? Omasta seksuaalisuudesta kertominen, voi herättää läheisissä ihmisissä erilaisia reaktioita. Se voi herättää esimerkiksi iloa tai helpotusta vanhemmissa, kun olet uskaltanut kertoa noin ison asian heille.
Joskus uutinen voi tulla vanhemmille yllätyksenä tai herättää vahvoja tunteita, mikä voi vaatia aikaa sulatella. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että osalle sateenkaari-identiteetit ja mitä ne tarkoittavat eivät ole tuttuja.

Jokaisella on oikeus elää omana itsenään ja ilmaista omaa seksuaalisuuttaan. Jos kerrot kokemuksistasi, annat mahdollisuuden vanhemmillesi olla sinun tukenasi.
Voit kirjoittaa esimerkiksi vanhemmille kirjeen, jossa kerrot panseksuaalisuudestasi. Näin sinä pystyt miettimään rauhassa, miten haluat asian kertoa. Yksi vaihtoehto on myös harjoitella kertomista esimerkiksi bestiksesi kanssa. Kertomista ei kuitenkaan tarvitse kiirehtiä, vaan on tärkeää, että voit tehdä sen omaan tahtiisi.

Jos tarvitset vertaistukea vanhemmille kertomiseen tai seksuaalisuudesta keskustelemiseen, löytyy esimerkiksi SETA:lta (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen järjestö) erilaisia nuorten keskusteluryhmiä sekä puhelinneuvontaa. Voit myös koulussa jutella terveydenhoitajan kanssa ja saada häneltä tukea, kun haluat jakaa seksuaalisuutesi vanhempiesi kanssa.

Ole myös tarvittaessa yhteydessä MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen tai chat -palveluun. Saat aikuisen apua ja tukea sieltä.

On tärkeä muistaa, että olet arvokas juuri sellaisena kuin olet ja tukea on aina saatavilla. Paljon valoa ja iloa kevääseen!”

Kaakao🫶

Hmm oot 10, joten sinuna ehkä miettisin viel, mut jos haluut kertoo, niin tee se jossain rauhallisessa ympäristössä. Voit myös kirjottaa vanhemmille kirjeen.

Vastaa aiheeseen: Miten kertoa vanhemmille panseksuaalisuudesta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top