Siirry sisältöön
unicornwhale

Moi, oon 14-vuotias tyttö ja mulla on ongelma. Viime vuonna oli hyvä kaveri yhen tytön kans. Se on nyt muuttunu ärsyttäväks ja se on yhtä hyvä koulussa kuin minä mikä ahistaa mua. Tosiaan en haluis enää olla tän henkilön kaveri. Mutta miten kerron sen? En voi mennä päin naamaa sanomaan että en haluu olla se kaveri! Toivottavasti autatte, oisin kiitollinen.

Mazeeeee

Millä tavalla henkilö ärsyttää sua? Ku oon ite samankaltasessa tilanteessa nii ois kiva tietää. Onko esimerkkejä?

Pinkunicorn

Sun kannattee laittaa sille vaan viestii ihan suoraan ,jos et kasvotusten kehtaa. Paljon vaikeampaa se on tälle henkilölle jonka kaa laitat välit poikki. Se luultavasti huomaa että et oikein viihdy sen seurassa. Rohkeasti vaan niin ei veny liian pitkälle.

Kokemusta on

Moikka. Suosittelen sua harkitsemaan vielä täyttä välien katkaisua, koska tein ite sen virheen noin.2 vuotta sitten täysin samoista syistä. Mun mielestä sä voisit vaikka pitää vähän etäisyyttä ja harventaa teidän yhdessä oloa ja etsiä uusia tuttavuuksia. Älä tee mitään harkitsematonta, koska mä menetin mun parhaan ystävän ja sen seurauksena muutkin.

unicornwhale

Äh, vaikeaa kuvailla. Olen itse ollut aina hyvä koulussa ja luokan paras. Hän on yhtä hyvä kuin minä lukuaineissa. Ärsyttävää kun hän AINA kysyy minkä numeron sain kokeesta. Ennen vastasin hänelle. Enää en. Mua itteä alkaa ahistamaan jos en saa parempaa numeroa kuin hän. Joten en myöskään halua tietää hänen numeroitaan. Muutenkin kyseinen henkilö tulee viereen istumaan ja haluaa olla parini koulujutuissa. Enkä tahdo sanoa ei.

unicornwhale

Tämä olisi vaihtoehto, mutta kyseisellä henkilöllä ei ole puhelinta. Vaikeaa myös tekee se että henkilöllä ei ole juurikaan muita kavereita joten hän turvautuu minuun.

unicornwhale

Niin, olet kyllä oikeassa. Toisaalta olen pitänyt jo etäisyyttä ja uusia kavereita on, mutta henkilö ei vaan tajua etten tahdo olla hänen seurassaan.

Nuori nainen 18v

Sanoisin nyt kyllä että olet ehkä vähän kohtuuton. Sen että hän on yhtä hyvä koulussa kuin sinä ei pitäisi olla mikään syy laittaa välit poikki ja jättää kaveri yksin. Minun paras kaverini on aina ollut minua parempi lukuaineissa eikä se haittaa mitään. Olemme olleet kavereita jo yli 10 vuotta ja olemme yhä. Auttaa kummasti kun myöntää että aina ei voi olla paras. Koulussa ei ole tarkoitus kisata siitä kuka on paras, siellä opiskellaan ja muista että opiskelet vain itseäsi varten. Lopulta elämässä ei mitään ne koulunumerot ratkaise. Ei kannata tekertua numeroihin. Pikemminkin kannattaa yrittää asettua sen kaverin asemaan. Jos hänellä ei ole kavereita paitsi sinä ja laitat välit poikki niin on hyvä ajatella miltä sellainen hänestä tuntuu ja miten suhtautuisit jos tilanne osuisi omalle kohdalle. Suosittelen että yrität vielä olla hänen kaverinsa mutta voisit puhua siitä mikä ärsyttää ja puhdistaa ilmaa. Välien laittaminen poikki on aika lopullinen teko joten harkitse useampaan kertaan.

Lone

No meet esim kysyy silt et onks meidän välil muuttunut mitään ja sille jos se esim yrittää vältellä nii sit vaa sanot et tää ei voi onnistuu tällee tai sit vaa yrität etääntyä sit tyypistä ja mennä johonkin toiseen porukkaan

15Vtyttö

Jos se ahdistaa et se tyttö on yhtä hyvä koulussa ja et halua kertoa numeroitasi, niin toki ymmärrettävää. Mutta mitä vanhemmaks alat tulee sitä enemmä alat oppii et aina ei voi olla paras vaan yrität tehdä oman parhaas. Mullakin oli frendin kans aina vertailua arvosanoista, että jos toinen sai paremman niin sit oma numero ois ihan surkea. Mut ehk tos tilantees ois helpointa olla välittämättä ja keskittyy siihen et teet itse parhaas ja et oppis iloita muidenkin onnistumisista.

Huomio!

Ei kannata laittaa välejä poikki jos laittaa alat katumaan esim minä alkoin katumaan tuli ahdistunut olo ja näin ei kannata laittaa

Pienitytöntylleröinen

Oon ite vähän samassa tilanteessa kun ei vaan oo hyvä olla tän kaverin kanssa. Kaikilla on kivempaa ilman sitä. Se vähän niinkun pölli mun parhaan kaverin ja talloi oman. Sitten kertoi tälle vanhalle parhaalle kaverilleen että aikoo tehdä tämän myös minun parhaalle kaverille. Meillä ei kuitenkaan oo arvosanoissa muuta kun että tämä kyseinen henkilö on hieman huonompi yhdessä kouluaineessa ja sitten jos saa esim yli 5 niin hän ”flexaa” siitä vaikka vitosen jos saa niin eikö pitäisi parantaa? Tämä on ärsyttävää. Lisäksi tämä minun paras kaverikin on kertonut että häntäkin tympii tuo kyseinen tyyppi. Haluisin vaan vetää välit mutta mua pelottaa että sitten tää mun paras kaveri vetää meijän välit.

miettisin

miettisin et jos menee toiseen kaveriporukkaan kun on vetäny välit niin eikö ne sit vähän välttele sua?

Harkitse vielä

Moi tämän palstan aloittaja. Olen pahoillani, mutta sanon nyt tämän suoraan. Sinun ei missään nimessä kannata laittaa välejä poikki kaverisi kanssa!
1. Ei saa haukkua ketään missään netissä ärsyttäväksi. Se saattaa tuntua hänestä pahalta.
2. Jos hän ei kiusaa sinua, älä laita välejä poikki. Onko sillä mitään väliä, millaisia koenumeroita joku saa? Ja eikö se ole juuri hyvä, että hän haluaa tulla viereesi istumaan.

Muakin on haukuttu koulussa monta kertaa ärsyttäväksi, vaikka en oikeastaan ole tehnyt mitään pahaa. Tuo ei ole kivaa.

Toki ymmärrän, että se saattaa ärsyttää jos joku saa yhtä hyviä koenumeroita kuin sinä. Mutta toisaalta. Mitä väliä oikeasti sillä koenumerolla on? Jos ei saa koko vuotta nelosia niin kyllä siitä luokasta seuraavan pääsee ilman huippuhyviä koenumeroitakin.

Voit kyllä myös kertoa kaverillesi, miltä sinusta tuntuu. Ehkä hän voi lopettaa koenumeroiden kyselyn ja ei ole sinun mielestäsi enää ärsyttävä. Ja. Eihän kukaan sille mitään voi jos on hyvä koulussa.

Sanoit, että kaveri hakeutuu aina viereesi, koska hänellä ei ole muita kavereita. Hän luottaa sinuun. Minusta ei ole oikein, että katkaiset häneen välit kertomatta hänelle miksi/miten hän on mielestäsi ärsyttävä.

Mutta heippa!
PS: Ei ehkä kannattaisi haukkua ketään ärsyttävästi. Ei edes anonyymin nimimerkin suojissa.
PPS: Älä tee sitten tyhmää ratkaisua.

Vastaa aiheeseen: Miten laittaa välit poikki kaverin kanssa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top