Siirry sisältöön
lidlin sokat

Nii no, otsikko varmaa kertoo jo hyvin paljon.
Eli siis oisko mitää vinkkei miten nähä selkouni ja onko teillä minkälaisii kokemuksii niistä

05/16v poika

kato muutama youtube video. Läydät halusanalla ”lucis dream”

Nettiystävä

Oi! Näin joskus tosi paljon selkounia, ne on hauskoja. Nyt en ole moneen kuukauteen nähnyt kun lopetin harjoittelun ja yrittämisen.

Itse olen käyttänyt DILD-tekniikkaa. (Dream Initiated Lucid Dream) Se tarkoittaa, että kesken unen havaitset olevasi unessa. Tämä vaatii useimmiten omien uniensa tarkastelua ja esimerkiksi unipäiväkirjan pitämistä sekä säännöllisiä todellisuustestejä myös hereillä ollessasi.

Toinen tekniikka on WILD (Wake Initiated Lucid Dream), johon en ainakaan itse ole koskaan pystynyt. Osittain päällekkäinen tämän tekniikan kanssa on WBTB (Wake Back To Bed). Homma menee siis niin, että pyritään heräämään kesken rem-unen vaiheen eli yleensä aamuyöstä. Hereillä ollaan joitakin kymmeniä minuutteja, jotta tietoisuus virkistyy. Sen jälkeen annetaan kehon ja aivojen muutoin nukahtaa uudelleen, mutta tietoisuus pidetään hereillä. Tällöin siirrytään suoraan selkouneen käymättä läpi tavallista unta.

Minulla ensimmäiset selkounet ilmaantuivat parin viikon kuluttua siitä, kun olin alkanut pitää unipäiväkirjaa ja tehdä todellisuustestejä. Alusta asti halusin unissa lentää, mutta heti en siihen pystynyt. Myöhemmässä vaiheessa onnistuin. Selkounet muuttuivat ajan kuluessa laadukkaammiksi ja pidemmiksi ja opin hallitsemaan niitä paremmin ja paremmin. Kärsivällisyys on kaikkein tärkein ominaisuus selkouniharrastuksessa.

Kannattaa kirjoittaa vaikka youtubeen hakusanaksi ’selkouni’ tai ’lucid dream’. Ainakin Kupariketulta ja Aleksi Rantamaalta löytyy hyviä videoita liittyen aiheeseen suomeksi kerrottuna. Englanniksi löytyy vielä pilvin pimein lisää.

Goblin

Netistä löytyy tosi paljon ohjeita ja methodeja selkounien näkemiseen kun kirjottaa hakusanalla lucid dream. Ite nään niitä välillä kun ”harrastan” shiftaamista. Ne on tooosi hämmentäviä😭😂 ihan vinkki vitosena jos joskus huomaat että ootki nyt unessa niin kato sun sormia. Ne näyttää aina tosi jännälle selkounissa. Ja omenamehu muuten kans auttaa selkounien näkemiseen(mitä oon kuullu).

Vastaa aiheeseen: miten nähdä selkouni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top